Человек не терпит насилия!

Як екс-регіонал Коротков незаконно приватизував державне підприємство?

tullubkorotk

Тальнівський Комбінат хлібопродуктів – найбільше в Україні підприємство, що займається переробкою борошна, – було вкрадене та незаконно передане у приватні руки відомому бізнесмену-рейдеру Черкаської області Олександру Короткову. Про це заявив народний депутат України (фракція «Народний фронт»), член міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» Максим Поляков на брифінгу в парламенті.

Коротков рейдерським захопленням відбирав землі у фермерів. У цьому йому допомагали екс-губернатор Черкащини Тулуб, який зараз перебуває у розшуку та переховується в Москві, і колишній працівник СБУ Котляр. Останній займався «кришуванням» Короткова під час «передачі» йому державного підприємства.

Повернення у володіння держави Тальнівського КХП – це значні надходження до держбюджету. Адже протягом 2014 року пан Коротков заробив 130 млн. грн. А зараз усі ці кошти витрачаються на те, щоб впливати на рішення суддів, домовлятися з прокурорами, давати хабарі держслужбовцям, аби перешкодити поверненню підприємства у державну власність.

Максим Поляков зауважив: «Вчора я був присутній на засіданні Вищого господарського суду, де розглядалася ця справа. Вів її суддя Гончарук. Але чомусь рішення так і не було прийняте. Постановили, що ще тиждень буде детальне вивчення справи. Хоча мені не зрозуміло, яким чином Тальнівське КХП, що входить в сотню підприємств, які не можуть бути приватизовані, все ж таки було передано у приватні руки? Тому ми звернулися до Генпрокуратури щодо порушення кримінальної справи проти Короткова, який займається свавіллям в Черкаські області», – наголосив парламентар.

Також на брифінгу був присутній син постраждалого від протизаконних дій Короткова. Вардан Варданян – директор підприємства «Діоніс», яке з 1998 року займалося кредитуванням Тальнівського КХП. Він уже рік перебуває у Черкаському слідчому ізоляторі на замовлення керівництва хлібокомбінату в особі його директора та власника Олександра Короткова. Це відбувалося шляхом підкупу суддів, прокурорів Черкаської області. «Короткову і його команді дуже не вигідно, щоб мій батько вийшов з СІЗО, щоб не сплачувати йому борги та не вертати підприємство у державну власність, – заявив син постраждалого Оганес Варданян, – На даний час він перебуває у дуже тяжкому стані і ні суди, ні звернення, ні висновки обласних лікарів, що йому негайно потрібна операція – ніщо не впливає на цю ситуацію. Тато після інфаркту, двох гриж не може ні сидіти, ні лежати. Він не зможе там довго протриматися».

Нагадаємо, вчора у Вищому господарському суді України слухалась справа про анулювання свідоцтва на право приватної власності екс-регіонала, депутата Черкаської обласної ради Олександра Короткова на Тальнівському Комбінаті хлібопродуктів. Черговий  розгляд справи перенесено на 8 липня.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ