Человек не терпит насилия!

Кіровоградське відділення Одеського науково-дослідного інституту (КВ ОНДІСЕ) імені ЛАГОДИ К.А.,

Кіровоградське відділення Одеського науково-дослідного інституту (КВ ОНДІСЕ) імені ЛАГОДИ К.А., або чому «буксує» боротьба з корупцією, люстрація, очищення влади… (http://www.kvondise.kr.ua/)

Сьогодні тільки лінивий не говорить про те, як, нібито, змінилась наша країна після Майдану, з вуст високопосадовців, депутатів звучать гучні фрази про люстрацію, ефективну боротьбу з корупцією на всіх рівнях. По телевізору транслюють новини про декілька показних корупційних розслідування, започаткованих уже післямайданівською владою. Проте така позитивна телекартинка навряд чи відбиває реальний стан справ в суспільстві. Корупційний спрут так розрісся, що на його викорінення підуть роки. Але складається враження, що викорінювати це зло попри гучні заяви ніхто не збирається.
Наочним прикладом корупції, яка процвітає при потуранні влади, є «злагоджена» робота Кіровоградського відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз під керівництвом Костянтина …… Лагоди (http://www.kvondise.kr.ua/). Кожен хоча б віддалено причетний до юридичної професії знає, що отримати «потрібний» висновок судової експертизи через дану установу вельми не складно. Схема відпрацьована роками. Експерт отримує хабар від недобросовісного замовника в сумі, яка в подальшому рівними частинами розподіляється на безпосередньо експерта певної галузі та директора Кіровоградського відділення ОНДІСЕ Костянтина Лагоду (така рівність розподілу, вірогідно, пояснюється небажанням, щоб члени групи один одного в критичний момент «здали»). Про таку схему експерт заявляє клієнтам не соромлячись, обґрунтовуючи таким чином в тому числі і саму величину хабара. Свідків даним обставинам при бажанні можна найти без особливих зусиль.
В жовтні цього року СБУ викрила протиправну діяльність експерта Кіровоградського відділення ОНДІСЕ, який вимагав неправомірну вигоду за експертний висновок. З прес-релізу СБУ (http://www.0522.ua/article/643360) відомо, що місцевий мешканець звернувся до інституту за експертним висновком почеркознавчого дослідження, що мав стати підставою для перегляду рішення суду у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, у якому цей громадянин мав статус потерпілого. Експерт зажадав 10 тисяч гривень хабара в обмін на висновок. 13 жовтня ц.р. співробітники СБУ спільно з прокуратурою області затримали держслужбовця «на гарячому» під час одержання грошей. 14 жовтня ц.р. затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368-4 (одержання неправомірної вигоди особою, яка надає публічні послуги, поєднане із вимаганням) Кримінального кодексу України.
І жодного слова про те, що експерт діяв не самостійно, а в змові з директором Кіровоградського відділення Лагодою К. Експерт, отримавши гроші, привіз їх безпосередньо Лагоді К., передавши останньому. Саме в цей момент директор Кіровоградського відділення ОНДІСЕ Костянтин Лагода був затриманий працівниками СБУ, отриманий хабар був вилучений (див. фото (http://www.0522.ua/article/643360).
Справедливість нарешті восторжествувала? А ось тут питання. На сьогодні Лагода К. будує абсолютно іншу версію своїх дій. Нібито насправді експерт повертав йому борг. І до «поважної» людини, директора КВ ОНДІСЕ, у правоохоронних органів в ніяких претензій. Лагода і далі продовжуює працювати, навіть не відсторонений від виконання своїх обов’язків на час розслідування. Цапом-відбувайлом залишився експерт-почеркознавець.
То чи має сенс так гучно заявляти про боротьбу з корупцією, люстрацію, очищення влади, якщо все залишається по-старому, корупціонери уникають відповідальності, вигадавши напівфантастичну версію під факт отримання банального хабара, а правоохоронні органи замість досконалого розслідування задовольняються творчими вигадками злочинців? Так чи змінилась країна після Майдану? З огляду на все вищевикладене, навряд чи. Чи є на це надія, я особисто побачу з результатів розслідування вищевикладеної справи. Хотів би помилятися в своїх передбаченнях…

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ