Человек не терпит насилия!

Ментозавры против «FEMEN»

Затримання київською міліцією учасників мирної акції з нагоди «Міжнародного дня обіймів» брутально порушує свободу мирних зібрань та вираження поглядів

Вінницька правозахисна група рішуче засуджує незаконне затримання співробітниками київської міліції активістки руху «FEMEN» Інни Шевченко та намагання притягнути її до адміністративної відповідальності за, нібито, порушення порядку організації та проведення мирних зібрань. Інну Шевченко затримали на центральній вулиці Києва – Хрещатику, де вона разом з учасниками жіночого руху «FEMEN» проводила мирну акцію з нагоди «Міжнародного дня обіймів», у ході якої учасники обіймали всіх бажаючих.

Затримання Інни Шевченко міліцією було незаконним, протиправним та зухвалим, — заявив Координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман.Це цинічне порушення прав людини, вчинене відкрито на очах у сотень киян, є викликом усім нам — громадянам України.

Вінницька правозахисна група вважає, що МВС України, очолюване Анатолієм Могильовим, вдається до кампаній залякування всіх, хто потенційно здатен на будь-які форми публічного протесту, це підтверджує й оприлюднена цими днями вказівка замміністра внутрішніх справ Ратушняка №266/рт, якою органам та підрозділам МВС України доводяться «завдання», що прямо порушують права громадян України, зводять діяльність міліції до протидій мирним протестам і протиправному втручанню в приватне життя громадян. Показовим є те, що порушення права на свободу мирних зібрань набирає обертів, щойно Україну залишив Єврокомісар з питань розширення та сусідства Штефан Фюле, який був змушений в чергове підкреслити неможливість подальшої євроінтеграції України без зміцнення поваги до прав людини та свободи ЗМІ.

Порушення права людей на свободу мирних зібрань в Україні, які були масовими та системними й за часів президентства Віктора Ющенка, стають дедалі поширенішими та більш зухвалими. Затримання людей, які у вихідний день в центрі міста обіймали перехожих з метою викликати позитивні емоції та подарувати радість, лише підтверджують усю глибину маразму та правового невігластва нинішньої міліцейської верхівки.

Вінницька правозахисна група закликає Уповноваженого ВР України з прав людини у співпраці з організаціями громадянського суспільства підготувати спеціальну доповідь щодо дотримання права громадян України на свободу мирних зібрань і представити його на спеціальних парламентських слуханнях.

Ми вимагаємо від Генеральної Прокуратури України вжити заходи прокурорського реагування у зв’язку з протиправними діями співробітників міліції, які незаконно затримали активістку руху «FEMEN» Інну Шевченко та склали відносно неї протокол про неіснуюче адміністративне правопорушення.

Ми сподіваємося на принципову оцінку незаконних дій міліції щодо громадянки Інни Шевченка і з боку Шевченківського райсуду м.Києва, який 17 січня розгляне вказаний інцидент.

Винницкая правозащитная группа

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Шевченковский районных суд города Киева оправдал активистку движения FEMEN Инну Шевченко – сообщает пресс- служба женского движения FEMEN.

    Судебное заседание сопровождалось пикетом «Уборка мусора» в поддержку подсудимой под лозунгами «Свободу Инне Шевченко!», «Суки, уберите руки!», «Наше FE men там!». После пикета активистки направились на заседание суда, куда их пытался не пустить отряд милиционеров. После не большой толкотни победила молодость.

    «Суд закрыл производство по делу Инны Шевченко в связи с отсутствием в ее действиях состава административного правонарушения по ст. 185-1 КУоАП», — сказал адвокат FEMEN Денис Овчаров. – Мы доказали, что ни какой демонстрации на Крещетике FEMEN не проводили, а действия милиции были незаконными».

    «Действия сотрудников милиции во время задержания Инны Шевченко были абсолютно не законными и совершены с превышением власти и служебных полномочий», — добавил правозащитник Ярослав Яценко. – Мы обратимся в прокуратуру и добьемся привлечения виновных милиционер к уголовной ответственности за нарушение прав Инны и других активисток FEMEN».

    Главной целью пикета были выступления против идиотизма и своеволия правоохранительных органов, особо рьяные представители которых задержали активистку FEMEN Инну Шевченко на Крещатике во время проведения совместного с журналом What’s on фотопроекта, посвященного Международному дню объятий.

    Напомним, что активистки движения с плакатами Free hugs обнимались на центральной площади Киева. Милиционеры мотивировали задержание фразой: «Что вы ходите большой компанией?». Также служители закона инкриминировали Инне Шевченко ношение слишком короткой юбки.

  2. Винницкая правозащитная группа:”Затримання Інни Шевченко міліцією було незаконним, протиправним та зухвалим, — заявив Координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман. – Це цинічне порушення прав людини, вчинене відкрито на очах у сотень киян, є викликом усім нам — громадянам України”.

    Задежание “FEMEN” (которая с веночком на безтолковке и “хотела” Могилева) было-бы ЗАКОННОЕ, за действия демонстрирующие цинизм и явное неуважение к обществу, т.е. — хулиганство. Если бы такая “хуна” попыталась сделать мне пропозицию “ее обнять в день обьятий” — получила бы в свое дешевое рыло пожелание: пусть тебя собаки … обнимают”. Таких нужно выселять из страны. Их место общественной деятельности в публичных домах. А милиции — позор, что не составили протокол за мелкое хулиганство. Сроки давности еще не прошли и дело можна и нужно исправить. Это банальная очередная провокация опозиционеров против “купы лайна”.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ