Человек не терпит насилия!

РЄЗНІКОВ та РОЗКЛАДЕЦЬ

Відставка Рєзнікова — це помилка. І наслідки цієї помилки ми будемо ще розгрібати. Тут будуть і політичні амбіції можливого нового очільника Міноборони, і порушення балансів управління Воєнною організацією. При всій корупції в відомстві, Рєзніков був на своєму місці і знижував рівень протистояння між політичним та військовим керівництвом. Також він був ключовим гравцем переговорів із Заходом. Корупцію в Міноборони ніхто не заперечує, але міністр свою роботу робив.
Я від початку вказував, що має місце політтехнологічна атака на Рєзнікова. Моєю помилкою було лише те, що я бачив один з центрів такої атаки. Виявилося, що їх було кілька. Так склалося, що били і ті, хто хотів перерозподілити корупційні потоки, бо куш в 900 ярдів, як каже Vladimir Bondarenko, спонукає багатьох на ризиковану гру. І тих, хто не хотів втратити позиції в Укроборонпромі (хоча цю контору варто було б розігнати давно).
Є ще один пазл цього розкладу — це фактичний провал зовнішньої комунікації Міноборони. Стратком не встигав за подіями, реагував на виклики в суто бюрократичній логіці захисту мундиру. Але цей напрямок в Мінобороні курує людина Єрмака замміністра — Ганна Маляр. В мене немає питань щодо фаховості та компетентності особисто п.Маляр. Я її знаю давно. Вона гарний фронтвумен Міноборони. Чому вона мовчала під час кульмінації “яйцевого скандалу”? Можливо тому, що на Банковій хотіли “підрізати” Рєзнікова? В такі моменти мовчати страткому не можна. Потрібно визначатися з позицією. Якщо у вас немає питання особисто до Рєзнікова, то ви захищаєте команду — “військовий кабінет”. Це тест на здатність тримати удари, які ще будуть неодноразово. Я зараз не про захист від антикорупційних розслідувань, а про мотивацію урядовців йти на посади для виконання непопулярних рішень. Банкова вирішила перечекати? Чи, може, отримати нові вікна можливостей для своїх людей?
Мені як людині, яка цікавиться історією, це все нагадує політичні чвари часів УНР, коли свої ж збивали ефективних менеджерів, воєначальників, вбачаючи в них політичних конкурентів, чи прагнучи розчистити шлях собі до влади. Незалежність програли свої гниди. Маємо нарешті зробити висновки.
Повертаючись до Рєзнікова впевнений, що його порібно лишати в переговорних позиціях. Я не впевнений, що найкраще для цього посада в Мінстратпромі. Можливо захід на Мінюст було б адекватним розміном. І ще тричі подумати перед призначенням Буданова на Міноборони. Тричі!
Віталий Кулік
Оцените материал:
54321
(Всего 4, Балл 3.25 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

5 ответов

  1. Бгг.ВИдставка —це саме мале з того що вин заслуговуе
    И дурню ясно що вин був в курсах та доле яичного гешефта. Тай и помимо яичного много що (з допомогой омериканцев) повсплывало. По большому счёту немае пытаннь тильки к Залужному та ще к декилька особам
    Арестович красиво соскочил — навмистно сказав про те що будинок разрушен ПВО та написав заяву по собственному бажанню.. Бо знав що на пороге шухера и був краями теж замазан

  2. З гімна куля як з Рєзнікова юрист, Краще вже одразу суіцид ніж такі пояснення розкрадань у війську. Може він і гарна людина, але гарна людина може сидіти дома, а Міністерством треба керувати, а щоб керувати треба знати як керувати. Хтось чув за останні 2-3 роки щоб пройшло засідання Колегії Міністерства, було прийнято якесь рішення, навіщо там радники, це узаконені посібники у хабарництві, бо що може радити такий радник міністру МВС як Антон Геращенко, який за все своє життя не розкрив крадіжку наівіть кроля, звичайного кроля. Подивіться кого наприймали в ті Міністерства, дипломатами відвертих шлюх поназначали, потім хочуть поваги до держави, офіццером пресслужби ще одну повію, це якось співпадає з вишиванкою, патріотизмом? Американці вже прислали комісію щоб перевірила крадіжки . Вже рік війна, а хтось організував виробництво звичайних буржуйок, може бетонні бліндажі в землю закопали, та який там бліндаж, гроші у диван закопали і верещать, що бабця подарувала. Ну от тепер і нехай гарант скаже куди того патьліота пристроїти, а по ньому не тюрма повинна плакати, а передова з трьохлінійкою і яйцями по 17, як воно вже все задовбало, все це воровите шобло.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ