Человек не терпит насилия!

Таможенная академия: вчера, сегодня, завтра

В связи с тем, что по непонятным причинам тема “Выборы ректора таможенной академии” пропала, а вопросы по АМСУ остаются и являются актуальными, предлагаю перенести обсуждение сюда. Хотя за снос той темы обидно, может администрация перенесет посты сюда?

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

514 ответов

  1. Завтра на засіданні Кабиіну розглядатиметься питання передачі будівель АМСУ до сфери управління МОН

  2. Ось, на мій погляд, схема можливого розвитку подальших подій
    МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
    НАКАЗ
    м. Київ

    05.02.2014 № 103

    Про реорганізацію
    Чернігівського державного інституту економіки і управління
    Відповідно до статей 104 — 108 Цивільного кодексу України, статей 32, 40, 42, 44 Кодексу законів про працю України, статті 27 Закону України “Про вищу освіту”, статті 6 Закону України “Про управління об’єктами державної власності”, враховуючи розпорядження Кабінету Міністрів України від 9 січня 2014 р. №5 “Про реорганізацію Чернігівського державного інституту економіки і управління”
    НАКАЗУЮ:
    1. Припинити Чернігівський державний інститут економіки і управління (код ЄДРПОУ 21391884) шляхом реорганізації (приєднання) до Чернігівського національного технологічного університету як структурний підрозділ.
    2. Установити, що:
    2.1. Чернігівський національний технологічний університет є правонаступником усіх прав і обов’язків Чернігівського державного інституту економіки і управління;
    2.2. Студенти Чернігівського державного інституту економіки і управління продовжують навчання в Чернігівському національному технологічному університеті.
    3. Утворити комісію з реорганізації вищого навчального закладу Чернігівського державного інституту економіки і управління (далі — комісія з реорганізації) у складі згідно з додатком.
    4. Установити, що відповідно до частини третьої статті 105 Цивільного кодексу України з моменту призначення комісії з реорганізації до неї переходять повноваження щодо управління справами Чернігівського державного інституту економіки і управління, повноваження Казимира Володимира Вікторовича — виконуючого обов’язки ректора Чернігівського державного інституту економіки і управління припиняються.

    Комісії з реорганізації (Шкарлет С. М):
    5.1. Повідомити:
    орган, що здійснює державну реєстрацію, за місцезнаходженням Чернігівського державного інституту економіки і управління про прийняття рішення щодо його припинення, реорганізацію шляхом приєднання до Чернігівського національного технологічного університету. На виконання Типової інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від ЗО листопада 2011 р. №1242, оригінал наказу залишити Міністерству, державному реєстратору подати завірену копію цього наказу;
    письмово всіх кредиторів Чернігівського державного інституту економіки і управління, про його реорганізацію та встановити строк заявлення кредиторами вимог – два місяці з дня публікації повідомлення;
    органи державної статистики, державної податкової служби, пенсійного фонду, фонду соціального страхування про реорганізацію Чернігівського державного інституту економіки і управління.
    5.2. Забезпечити розміщення в друкованих засобах масової інформації протягом десяти днів з дня припинення діяльності Чернігівського державного інституту економіки і управління оголошення про реорганізацію юридичної особи.
    5.3. Попередити працівників Чернігівського державного інституту економіки і управління про наступне вивільнення та запропонувати їм роботу в установленому законодавством порядку, повідомивши центр зайнятості про вивільнення працівників.
    5.4. Провести інвентаризацію майна, основних засобів та матеріальних цінностей, що знаходяться на балансі Чернігівського державного інституту економіки і управління та забезпечити їх передачу до Чернігівського національного технологічного університету за передавальним актом на дату завершення реорганізації та подати його на затвердження до Міністерства в установленому законодавством порядку.
    5.5. Після закінчення строку для пред’явлення вимог кредиторами та задоволення чи відхилення цих вимог і закінчення процедури припинення, яка передбачена законодавством, скласти щодо Чернігівського державного інституту економіки і управління, передавальний акт із зазначенням в ньому про правонаступництво щодо всіх зобов’язань юридичної особи, що реорганізується (припиняється), стосовно всіх його кредиторів та боржників, включаючи зобов’язання, які оспорюються сторонами.
    5.6. Передати копії передавального акта до органів державної реєстрації за місцем державної реєстрації Чернігівського державного інституту економіки і управління.
    5.7. Розробити та організувати виконання плану заходів щодо реорганізації Чернігівського державного інституту економіки і управління.
    5.8. Після завершення роботи комісії з реорганізації подати на затвердження Міністерству матеріали щодо реорганізації (передавальний акт, звіт про роботу комісії з реорганізації, довідки органів статистики про виключення вищого навчального закладу, що реорганізуються відповідно до цього наказу, з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців тощо).
    Уповноважити Голову та членів комісії з реорганізації на здійснення від імені Чернігівського державного інституту економіки і управління всіх передбачених законодавством дій, необхідних для проведення державної реєстрації припинення, в тому числі подання державному реєстратору документів, які є необхідними для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.
    Голові комісії з реорганізації (Шкарлет С. М.) у місячний строк після завершення процедури припинення:
    7.1. Внести зміни до Статуту Чернігівського національного технологічного університету, структури, штатного розпису та подати їх на затвердження Міністерству;
    7.2. Подати Міністерству заяви про переоформлення ліцензії та сертифікатів про акредитацію спеціальностей Чернігівського державного інституту економіки і управління;
    7.3. До 10 квітня 2014 року подати Міністерству інформацію про вжиті заходи щодо виконання цього наказу.
    Департаменту економіки та фінансування (Даниленко С. В.), управлінню бухгалтерського обліку та звітності (Шарманська С. О.) забезпечити фінансування Чернігівського національного технологічного університету у передбаченому законодавством порядку.
    Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Суліму Є. М.
    Міністр Д. В. Табачник

  3. Товаришу 1й, абсолютно все зрозуміло по процедурі після вашого наведеного вище прикладу.
    На вашу думку такий наказ по АМСУ буде виконано до 1 вересня 2014 року?
    п.с. питаю чисто щоб сіньця під свою жопу встигти підмостить…

  4. Академія митної служби буде забезпечена приміщеннями, необхідними для здійснення освітньої діяльності
    15.02.2014 | 10:11
    Прес-служба Міністерства освіти і науки

    З метою забезпечення Академії митної служби України приміщеннями для здійснення освітньої діяльності Урядом України 12 лютого 2014 р. прийнято розпорядження «Про передачу нерухомого майна в м. Дніпропетровську до сфери управління Міністерства освіти і науки».

    Законом України «Про вищу освіту» регламентовано, що за вищим навчальним закладом з метою забезпечення діяльності, передбаченої статутом, та відповідно до його організаційно-правової форми власником закріплюються, на правах оперативного управління, або передаються у власність будівлі, споруди, майнові комплекси та інше необхідне майно. Отже, прийняття вищезазначеного розпорядження вирішить питання забезпечення діяльності вищого навчального закладу приміщеннями для здійснення освітньої діяльності.

    Нагадаємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 року № 1191 «Деякі питання управління вищими навчальними закладами» до сфери управління Міністерства освіти і науки передано Академію митної служби.

  5. КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    РОЗПОРЯДЖЕННЯ

    від 12 лютого 2014 р. № 83-р

    Київ

    Про передачу нерухомого майна в
    м. Дніпропетровську до сфери управління
    Міністерства освіти і науки

    Передати будівлі та споруди в м. Дніпропетровську по вулицях Дзержинського, 2/4, Рогальова, 8, та Баумана, 2, із сфери управління Міністерства доходів і зборів до сфери управління Міністерства освіти і науки.

  6. Во время Народного вече на Майдане так и не было объявлено о том, кто займет пост министра доходов и сборов. Ранее Министерство доходов и сборов возглавлял Александр Клименко.
    Напомним, сегодня на Майдане был представлен новый состав правительства Украины, которое возглавит Арсений Яценюк.
    http://news.liga.net/news/politics/990192-na_maydane_ne_obyavili_imya_n ovogo_ministra_dokhodov_i_sborov.htm
    Опять разделят на службы?

  7. тут тільки пан 1 зможе відповісти.
    п.с. я особисто думаю, що цей процес є НЕзворотнім (процес створення нового вузу)

  8. хоча

    Депутат Сергей Мищенко (внефракционный) предлагает ликвидировать Министерство доходов и сборов Украины и создать на его базе Государственную налоговую службы (ГНС) и Государственную таможенную службу (ГТС)

    Соответствующий проект постановления №4280 “О совершенствовании деятельности органов доходов и сборов” зарегистрирован в Верховной Раде в среду, пишет Интерфакс-Украина.

  9. И сразу же
    http://news.liga.net/news/politics/990215-zavtra_rada_rassmotrit_vopros_o_li kvidatsii_ministerstvo_dokhodov_.htm
    Верховная Рада Украины завтра рассмотрит вопрос ликвидации Министерства доходов и сборов. Об этом журналистам за сценой Майдана после объявления ориентировочного состава Кабмина сообщил кандидат в премьер-министры Арсений Яценюк, передает корреспондент ЛІГАБізнесІнформ.
    “Завтра вы увидите — мы планируем сократить, вернее, ликвидировать Министерство доходов и сборов. Минсдох — сдох”, — сказал Яценюк.

  10. Правительство Украины приняло решение о ликвидации Министерства доходов и сборов страны, подчинив образованные на базе министерства налоговую и таможенные службы Министерству финансов Украины.

  11. Согласан с Маней, перегнул палку народный мститель с прокурором, надоть как-то певежлевей. Однако настораживает факт о котором почему-то никто не вспоминает в срезе данного проишествия: решение прокурор, о котором его просили не один день, принял в течении 15 минут спустя прямо при включённых камерах телевидения. Факт однако, подлежащий анализу.

  12. а вот интересно, сделают ли опять АМСУ ведомственным вузом, наденут форму и погоны?
    п.с. хотя это вроде в разрез политике экономии бюджетных средств…

  13. Погоди, еще не совсем ясен вопрос с “разъединением”. Если этот вопрос удачно решится, то такой сценарий вполне возможен.

  14. Товарищ 1й прихворал вроде, вот он бы точно отписался что может быть…
    Товарищ 1й, как думаешь?

  15. МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

    Н А К А З

    28.02.2014 № 174

    Про введення в дію Дорожньої карти розвитку української освіти
    З метою стабілізації ситуації у сфері освіти і науки, відновлення роботи Міністерства освіти і науки України та подальшого розвитку української освіти, враховуючи вимоги студентства, що зайняли приміщення Міністерства,
    НАКАЗУЮ:
    1. Ввести в дію Дорожню карту розвитку української освіти, погоджену студентами, що зайняли приміщення Міністерства, що додається.
    2. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
    Міністр С. М. Квіт

    Додаток
    до наказу Міністерства освіти і науки
    від 28.02.2014 № 174
    ДОРОЖНЯ КАРТА
    розвитку української освіти, погоджена студентами, що зайняли
    приміщення МОН
    Першочергові вимоги (Приміщення не буде звільнено студентами до їх
    виконання)
    1. Здійснити комісією за участі студентів копіювання баз даних бухгалтерських автоматизованих систем та змісту жорстких дисків комп’ютерів та серверів, які використовуються відповідними підрозділами міністерства. Опублікувати отриману інформацію в Інтернеті для загального доступу, електродну документацію опублікувати негайно.
    2. Новому міністру – підписати наказ щодо негайного забезпечення щоденної публікації в Інтернеті повної інформації щодо всіх транзакції по банківських рахунках міністерства (виписка за рахунком) та всіх операцій, облік яких здійснюється в бухгалтерії міністерства (головна книга). Проект наказу, рекомендований студентською робочою групою, див. у додатку 1. Термін виконання відповідних налаштувань може складати до трьох робочих днів. Якщо в міністерстві відсутні необхідні для такого налаштування ІТ-спеціалісти, студенти можуть взяти на себе їхнє залучення.
    3. Студенти не залишають приміщення Міністерства освіти і науки до того моменту, поки новопризначений міністр не дасть свою письмову згоду впроваджувати вимоги цієї дорожньої карти.

    2
    Регулювання системи освіти
    1. Скороченні бюрократичного апарату МОН і реформування його задля забезпечення можливості ефективного виконання міністерством своїх обов’язків.
    2. Міністерство має затвердити курс на перетворення вищих навчальних закладів у дослідницькі установи. Це включає надання ключовим університетам статусу дослідницьких, налагодження тісної співпраці між університетами та Академією наук як етап на шляху до повного перенесення науково-дослідницьких функцій НАН в компетенцію дослідницьких університетів.
    3. Створення розділу з постійно оновлюваною інформацією про конкурсні посади у ВНЗ на сайті МОН або на іншому загальнодоступному інформресурсі.
    4. Максимальна децентралізація системи вищої освіти: надання ВНЗ реальної академічної, фінансової та управлінської автономію.
    Академічна автономія включає:
    Надання університетам можливості присуджувати наукові ступені, вчені звання,
    освітньо- кваліфікаційні рівні.
    Фінансова автономія включає:
    Плата за наукові розробки, здійснені університетом, а також за навчання
    студентів-контрактників надходить напрям в бюджет університету.
    Можливість продажу наукових розробок, здійснених в межах університету.
    Виділення коштів на фінансування дослідницьких університетів.
    Управлінська автономія включає:
    Надання університетам свободи приймати ширше коло рішень незалежно від
    МОН.
    Обмеження влади голів та адміністрацій ВНЗ всередині університетів на користь демократичного самоврядування університетської спільноти.
    5. Встановлення максимуму в 600 годин аудиторного навантаження на викладача на рік. Пропорційне зменшення верхньої межі ваги одного кредиту ЄКТС з 36 годин до 30

    3
    6. Проходження переатестації членами професорсько-викладацького складу, які досягли пенсійного віку, кожні два роки.
    7. Розрахування ставки викладача в залежності не від кількості студентів, а від реального навантаження.
    8. Приведення норми навчального, наукового, методичного та організаційного навантаження до кількості реально витраченого на це часу.
    9. Повний перехід в якомога коротшій перспективі на систему кваліфікації «бакалавр», «магістр», «доктор»
    10. Забезпечення фінансування сфери науки в обсязі не менш, ніж 2% від ВВП. Збереження фінансування сфери освіти на рівні не менш, ніж 7% від ВВП.
    11. Забезпечення відкритого доступу (з розміщенням онлайн) до всіх кандидатських та докторських дисертацій. Проведення за таких умов переакредитації дійсних кандидатів та докторів наук.
    12. Створення міжуніверситетського студентського антикорупційного комітету, який слідкуватиме за діяльністю ВНЗ та міністерства.
    13. Зниження вимог щодо кількості статей, які має написати аспірант (докторант) для захисту дисертації, дебюрократизація процесу захисту усіх наукових робіт, мінімізування формальних вимог при захисті та публікації робіт.
    14. Забезпечення дійсно безкоштовної публікації статей аспірантів та докторантів у фахових наукових виданнях, згодом створення на їх заміну peer-review журналів.
    Автономія і демократичне управління університетами
    1. Участь студентських рад, викладацького і дослідницького колективу, студентських і викладацьких профспілок у формуванні бюджету університету. Запровадити необхідність негайної публікації бюджетів ВНЗ та звітів про їхнє виконання на веб-сайтах цих закладів. Підзвітність фінансових відділів викладачам і студентам.
    2. Забезпечення прозорості рішень університетських адміністрацій і публічної підзвітності перед академічною і студентською спільнотою.

    4
    Розміщення у відкритому доступі (в тому числі онлайн) всіх наказів та розпоряджень університетських адміністрацій.
    3. Заборона керівництву ВНЗ (ректорам і деканам) бути членами будь-яких політичних партій.
    4. Скасування обов’язковості нострифікації іноземних дипломів студентів українських університетів (скасування вимоги писати додаткову кваліфікаційну роботу). Віддати питання визнання іноземних дипломів на розсуд університетів.
    5. Обмеження максимальної кількості строків перебування на посаді ректора, декана, завідувача кафедри до двох.
    6. Визнання екстериторіальності ВНЗ: заборона представникам МВС та інших правоохоронних органів, силових структур заходити на територію університетів без дозволу представників уповноваженого зборами студентів органу студентського самоврядування та керівництва ВНЗ. Внесення відповідних змін у законодавство.
    7. Розробка і запровадження у ВНЗ системи регулярного і прозорого анонімного оцінювання студентами якості викладання, яка передбачає публікування результатів такого оцінювання на сайтах ВНЗ; систематично низькі результати викладача за таким оцінюванням можуть ставати підставою для перегляду університетом контракту з цим викладачем.
    8. Відміна вимог щодо формальних критеріїв стосовно наукового ступеню, який потрібний для викладання. Перевести це питання в компетенцію університету.
    9. Визнання посади завідувача кафедри несумісною з посадою ректора.
    10. Надання студентським профспілкам прав у вирішенні питання про відрахування студентів. Рішення про відрахування має погоджуватись з профспілкою і бути аргументованим посиланнями на чинні нормативно-правові акти.

    5
    11. Факультети та кафедри мають керуватися спільно студентами та викладачами, у прийнятті важливих рішень має повноцінно і рівноправно враховуватися позиція студентів.
    12. Призначення осіб на керівні посади у ВНЗ за результатами голосування студентів (учнів), викладачів навчального закладу. Можливість негайного відкликання посадовців, в тому числі найвищих, із займаних ними посад за ініціативою студентського або викладацького колективу. Формалізація процедури імпічменту.
    13. Гарантування свободи діяльності для незалежних студентських профспілок та інших органів студентського самоврядування. Скасування практики примусового залучення студентів до офіційної студентської профспілки.
    14. Всі студентські організації повинні мати рівний доступ до інформаційних стендів та бути представлені в інформаційних ресурсах університету (сайти, соцмережі тощо). Пропонується зробити прямі вибори до органів студентського самоврядування.
    15. Формалізація можливості позачергового відкликання представників студентського самоврядування механізмом голосування. Ініціювання процедури відкликання представників студентського самоврядування за наявності 10% підписів студентів, яких вони представляють.
    16. Забезпечення можливості цілодобового доступу до гуртожитків. Конкретні правила розпорядку гуртожитка мають встановлюватися колективом студентів, що мешкають в ньому, на загальних зборах.
    17. Створення дієвих низових механізмів відкликання міністра освіти, ректорів та деканів ВНЗ (з можливістю ініціації від студентів).
    18. Ліквідація Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України.

    6
    Права студентів
    1. Гарантування студентам права на вільне відвідування лекцій, заборона виставлення навчальних балів за їх відвідування.
    2. Забезпечення студентам можливості вільного вибору навчальних дисциплін з будь-яких кафедр та факультетів університету. Дисципліни вільного вибору повинні складати не менш як 50% навчального навантаження студента за весь час його навчання для отримання даного освітньо-кваліфікаційного рівня. Студенти різних освітньо-кваліфікаційних рівнів повинні мати змогу прослуховувати дисципліни, створені для прослуховування студентами інших освітньо-кваліфікаційних рівнів.
    3. Гарантування можливості перехресного вступу – вступу на магістратуру або спеціалітет бакалаврам з іншої спеціальності за умови успішного складання вступних іспитів, (окрім обмеженого переліку спеціальностей)
    4. Забезпечення разом з Міністерством охорони здоров’я безоплатності відпрацювання усіх пропущених навчальних робіт студентами медичних університетів.
    5. Заборона обов’язкового відпрацювання після закінчення університету для студентів-бюджетників.
    6. Гарантування свободи в обговоренні керівництва (ректорату) студентами і викладачами.
    7. Гарантування свободи присутності студентів на засіданнях Вченої ради
    ВНЗ.
    8. Встановлення мінімального розміру виплати студентам-бюджетникам на рівні, не нижчому за прожитковий мінімум. В перспективі розділення виплат студентам на дві частини: стипендію, яка залежить від успішності, та мінімальний гарантований дохід на рівні гарантованого прожиткового мінімуму.
    9. Гарантування студентам і студенткам надання місця у гуртожитках за потреби. У разі відсутності місць в гуртожитках – обов’язкове забезпечення альтернативного поселення за бюджетні кошти.

    7
    10. Заборона використання студентів у якості безкоштовної робочої сили: практика та відпрацювання повинні відповідати завданням, які виконувались на дисциплінах в рамках спеціальності. Заборона дискримінації студентів на основі укладення додаткових угод з університетом, в тому числі щодо членства у профспілках.
    Негайні вимоги, що не увійшли в пункти вище:
    1. Скасування розпорядження КМУ від 26 червня 2013 р. номер 486-р “Про віднесення цілісного майнового комплексу Національного університету біоресурсів і природокористування України до сфери управління Міністерства освіти і науки”, оскільки воно прийняте з порушенням чинного законодавства Україні, суперечить нормам Конституції, закону “Про вищу освіту” та статуту університету.
    2. Негайне звільнення ректора “КНУБА” у зв’язку з тим, висловленням недовіри студентськими зборами КНУБА
    3. Забезпечення прозорого й підзвітного студентам розслідування репресій проти студентства Майдану.
    4. Демонтаж паркану, зведеного навколо будівлі МОН, негайно після розблокування студентами Міністерства освіти і науки.
    Міністр С. М. Квіт

  16. Как Науменко будет реформировать таможню

    Новый глава ГТСУ Виталий Науменко намерен внедрить электронный документооборот, избавиться от коррупции и недобросовестных дельцов

    Сегодня новоназначенный глава таможни Виталий Науменко рассказал бизнесу о том, как он видит реформирование своего ведомства.

    Корреспондент ЛІГАБізнесІнформ законспектировал его выступление перед представителями деловых кругов.

    О документах

    “Я убежден, что таможенная служба должна быть сервисным подразделением, а не политическим инструментом. Она должна работать эффективно, способствовать развитию украинского бизнеса, привлечению инвестиций, снижению налоговой нагрузки на предприятия”, — подчеркнул Науменко.
    Одна из основных трудностей, на которую постоянно жалуются операторы ВЭД — крайне сложная процедура оформления таможенной документации. В Украине существует электронная таможенная декларация, но в дополнение к ней приходится готовить целый пакет традиционных бумажных документов, прикладывать скан-копии и пояснительные записки.

    Новый глава ГТСУ утверждает, что готов существенно упростить таможенные процедуры. “В том числе, наладив информационный обмен между госорганами, упростив требования к оформлению отдельных пунктов декларации, добиваясь сокращения количества разрешительных документов других ведомств”, — конкретизировал Виталий Науменко.

    О современных технологиях

    В перспективе гостаможслужба планирует полностью перейти на электронный документооборот и европейские принципы таможенного оформления грузов. Это позволит практически полностью исключить из процесса влияние человеческого фактора, упростить работу предприятий и значительно сократит время бюрократических процедур.

    Я пришел сюда не зарабатывать деньги, и этого же буду требовать от своих подчиненных

    О коррупции

    Глобальная проблема, с которой глава ГТСУ намерен справиться в кратчайшие сроки, — коррупция среди персонала таможни. “Мне обидно раз за разом слышать о тотальной коррумпированности таможни. Я пришел сюда не зарабатывать деньги, и этого же буду требовать от своих подчиненных”, — заявил Науменко.

    Он пообещал полностью сломать устоявшуюся коррупционную вертикаль, выстроить отлаженную систему подбора кадров, оперативно реагировать на все сообщения о коррупции среди таможенников и создать внутреннюю базу нарушений сотрудников.

    Также в ведомстве планируется создать группы мониторинга мошеннических и коррупционных схем, в чьи задачи будет входить анализ самых распространенных нарушений и выработка методов противодействия. В структуре региональных таможен появятся группы быстрого реагирования, подчиненные центральному аппарату ГТСУ. Они будут оперативно проводить проверки всех фактов коррупционных правонарушений.

    О кадрах

    Полностью заменить всех сотрудников службы невозможно — не хватает подготовленных специалистов. Тем не менее, Науменко пообещал, что уже в понедельник представит нескольких новых руководителей региональных таможен. В дальнейшем на работу будут приниматься молодые подготовленные специалисты, готовые работать в новой системе координат и не замеченные в коррупционных нарушениях.

    О жалобах и судах

    Изменится и система обжалования решений ГТСУ. “Сейчас бизнесмены вынуждены терять много времени на судебные споры с таможней, если не согласны с ее решением, — сказал Виталий Науменко. — При этом административное обжалование — внутри службы — практически никогда не приводит к пересмотру спорного решения”.

    Чиновник намерен создать в рамках ведомства отдельную структуру, которая будет рассматривать конфликты между таможенниками и предпринимателями и принимать “взвешенные, объективные и аргументированные” решения.

    О таможенной стоимости

    По словам главного таможенника страны, действующий в Украине Таможенный кодекс — достаточно прогрессивный и современный документ. Но часть его положения не используются, а часть искажается.

    Поэтому в таможенных органах применяется политика двойных стандартов, когда стоимость одного и того же товара для разных операторов ВЭД устанавливается разной. Решить эту проблему, как считает Науменко, можно, наладив контакты и обмен информацией с крупнейшими отраслевыми ассоциациями, имплементировав в Украине нормы определения таможенной стоимости, принятые в ВТО.

    “Система должна быть понятной для участников рынка и прозрачной. В ней не должно быть места различным манипуляциям с таможенной стоимостью — как со стороны бизнесменов, так и со стороны сотрудников таможни”, — заявил Виталий Науменко.

    Заранее прошу у честных бизнесменов прощения за возможные “перегибы на местах”
    При этом чиновник подчеркнул, что недобросовестные дельцы часто сознательно занижают таможенную стоимость импортируемого товара. Один из популярных способов — изменение условий поставок по прямым контрактам. После резкого падения курса гривны некоторые поставщики оперативно перезаключили договоры с иностранными производителями, значительно снизив таможенную стоимость поставляемой продукции, приводит пример глава ГТСУ. С такими игроками ведомство намерено жестко бороться, в связи с чем Виталий Науменко даже заранее попросил у бизнесменов прощения за возможные “перегибы на местах”.

    О пост-аудите

    Именно из-за наличия на рынке недобросовестных игроков Науменко не поддерживает идею перехода на пост-аудит внешнеэкономической торговой деятельности (законопроект 2061а).

    Пока Украина не готова к введению данного механизма — нет ни ресурсов, ни достаточной культуры ведения импортно-экспортных операций, считает он.

    В то же время чиновник намерен возродить практику подписания меморандумов о таможенной стоимости груза между основными импортерами и ГТСУ. Этот способ уже использовался и хорошо себя зарекомендовал: он дает всем участникам рынка возможность прогнозировать реакцию таможни и облегчает ведение ВЭД, напомнил Науменко.

    Иван Зайцев

  17. “Батьківщина” пропонує ВР заборонити чиновникам першої категорії перебування на держслужбі після 65 років

    Народні депутати з фракції “Батьківщина” Андрій Павловський Юрій Стець та Олександр Бригинець пропонують Верховній Раді України заборонити державним службовцям першої категорії перебування на державній службі після досягнення ними 65 років. Про це йдеться у законопроекті № 4505 “Про внесення змін до статті 23 закону України “Про державну службу” (щодо граничного віку перебування на державній службі)”, текст якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

    Так, нардепи пропонують виключити зі статті 23 закону “Про державну службу” положення, згідно з яким “державним службовцям, які займають посади першої категорії, за рішенням відповідного державного органу чи посадової особи, які здійснили призначення їх на посади, може бути продовжено перебування на державній службі після досягнення ними 65-річного віку”.

    Також законопроект пропонує встановити граничний вік перебування на державній службі — 62 роки (згідного діючого законодавства, граничний вік перебування на держ службі становить 65 років).

    “За науковими даними фізіології праці людина починає втрачати працездатність з 60-ти років, оптимальний вік припинення активної трудової діяльності складає 62 роки. Таким чином, після перетину цієї вікової межі працювати на такій відповідальній роботі, як державне управління, вкрай ризиковано… У зв’язку з викладеним необхідно привести встановлений законом граничний вік перебування на державній службі у відповідність із науковими даними фізіології праці”, — йдеться у пояснювальній записці до документу.

  18. Скажіть будь ласка, а чому в АМСУ ще не виконано наступний наказ???

    МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
    Н А К А З
    28.02.2014 № 174

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ