Человек не терпит насилия!

Суд в Одесі заборонив акції протесту проти навчань «Сі Бриз 2007»

Суддя Приморського районного суду Одеси Сергій Терьохін у повному обсязі задовольнив позов Одеського міськвиконкому до організації «Єдіноє отєчєство» та обкому Компартії України і заборонив проводити будь-які акції з 5 по 23 липня 2007 року.


 


Належним чином повідомлені відповідачі в судове засідання так і не з’явилися (про причини неявки суд не повідомили). Як стало відомо, вони також порушили передбачені чинним законодавством терміни повідомлення органів місцевого самоврядування про заплановану акцію (за 10 днів до її проведення).


 


Суд задовольнив вимоги Одеського міськвиконкому «в інтересах безпеки, збереження громадського порядку» та погодився з думкою позивача, що заплановані місця проведення акції є «вкрай важливими місцями міської інфраструктури, через які щодня проходять численні потоки людей, транспорту, товарів. Такими об’єктами є морський торговельний порт, Митна площа, морський вокзал, Потьомкінські сходи, які запланували пікетувати відповідачі. Громадяни мають рівні права і свободи та є рівними перед законом. Суд не може допустити забезпечення реалізації прав одних громадян через ущемлення, або за рахунок прав інших громадян».


 


«Проведення багатолюдних акцій в місцях, не пристосованих для цього, може спричинити погіршення санітарно-епідеміологічного стану в самому центрі міста. Дії організаторів акції можуть призвести до сутичок між різними групами громадян, зриву запланованих міжнародних військових навчань Сі Бриз 2007 і спричинення через це шкоди міжнародному іміджу держави», — наголошено у листі голови управління СБУ в Одеській області, який днями надійшов на ім’я міського голови Едуарда Гурвіца. Текст листа було зачитано в залі суду.


 


Під час задоволення позову суд врахував і той факт, що відповідачі ставлять питання про проведення тривалих цілодобових масових акцій протягом понад двох тижнів.


 


«Проведення акцій планувалося у суспільних місцях, не обладнаних спеціальними соціально-побутовими об’єктами», — йдеться в ухвалі.


 


Суд заборонив проведення на території Одеси акцій, спрямованих на зрив міжнародних навчань, на час від 5 до 23 липня.


 


Помічник Одеського міського голови Едуарда Гурвіца Максім Болдін висловив задоволення з приводу ухвали Приморського районного суду. «В процесі судового засідання довелося змінити позовні вимоги, оскільки від лідера «Єдиного отєчєства» надійшло чергове повідомлення про нове місце проведення акції. Ми просили на час від 5 до 23 липня заборонити всі подібні акції протесту. Таке рішення є. Наші вимоги задоволено. Це дозволить захистити права членів територіальної громади, які були б під загрозою у разі проведення запланованих акцій протесту «Єдиного отєчєства» і Компартії України», — повідомив він.


 


Ухвалу Приморського райсуду Одеси вже спрямовано до виконавчої служби.


 


За словами пана Болдіна, «виконанням судової ухвали швидше за все будуть займатися протягом дня 6 липня». 


   


Ігор Столяров


Одеса


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ