Человек не терпит насилия!

«Наплював на закон»: Одеський прокурор-рейдер Євген Антощук став адвокатом

antoshhukievgenprokurorОдеський прокурор Євген Антощук вирішив піти в адвокати. І хоча вирок Верховного суду напряму забороняє такі дії, це не стало на заваді Антощуку, який вже не вперше порушує норми права.

Так, згідно постанови Верховного суду від 10 лютого 2021 року, прокурорам та суддям заборонено ставати адвокатами. Тобто особи, що перебувають на посаді прокурорів, не лише не можуть отримувати адвокатське свідоцтво, вони також не мають права проходити адвокатське стажування і не можуть допускатися до складання іспитів. Згідно з рішенням суду, вимоги щодо несумісності роботи в органах прокуратури з іншими видами діяльності передбачені статтею 18 Закону України «Про прокуратуру». За змістом цієї статті перебування на посаді прокурора несумісне з обійманням посади в будь-якому органі державної влади, іншому державному органі, органі місцевого самоврядування та з представницьким мандатом на державних виборних посадах. На прокурора поширюються обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, визначені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції». Отже, особа, яка перебуває на посаді прокурора, не може займатися адвокатською діяльністю або виконувати іншу оплачувану роботу (пункт 1 частини першої статті 25 Закону України «Про запобігання корупції»).

Втім, для пана Антощука «закони не писані». І не зважаючи на пряму заборону прокурорам бути адвокатами, він це зробив. Згідно реєстру Ради адвокатів Одеської області, 22.05.2024 року Антощук Євгем Миколайович отримав право на заняття адвокатською діяльністю.

antoshhuk %D1%94vgen advokat

Наразі невідомо, яким чином Антощуку вдалося «обійти» закон, проте цей інцидент далеко не перший у «кар’єрі» правника. Так, буквально тиждень тому ряд українських ЗМІ написали про іншу історію, пов’язану з Антощуком. Стало відомо, що Одеський прокурор Євген Антощук фабрикує справу про дванадцять об’єктів нерухомості.

13 листопада 2023 року прокурор відділу Одеської обласної прокуратури Антощук Євген Миколайович, за сфабрикованою справою, звертається з клопотанням про арешт майна із забороною володіння, користування та розпорядження. Проте отримавши ухвалу Приморського районного суду міста Одеси про накладення арешту, Антощук її не реалізує.

Злочинна халатність прокурора, який свідомо не вносить відомості до Єдиного державного реєстру нерухомого майна згідно рішення суду щодо арешту нерухомості, призвела до того, що 12 об’єктів попросту «рейдернули».

Власник майна, коли дізнався про існування вище вказаної ухвали, звернувся з клопотанням про скасування арешту майна до Приморського районного суду м. Одеси та отримав ухвалу від 31 травня 2024 року, якою арешт дванадцяти об’єктів нерухомості було скасовано, як противоправний. У цій ухвалі суд наводить законність набуття майна, а чисельні судові рішення (які протягом 5 років сторони отримували) – як доказ добросовісного набуття права власності.

Слідство веде СУ ГУНП в Одеській області, тобто всі слідчі дії повинні проводитись у Приморському районному суді міста Одеси, як це було до вище вказаної ухвали про скасування арешту майна. Розуміючи, що Приморський районний суд Одеси відмовить у проведенні обшуків, прокурор відділу Одеської обласної прокуратури Антощук подає клопотання про проведення обшуків у Суворовський районний суд міста Одеси, який такий дозвіл надає. Тож, 11 червня 2024 року на дванадцяти об’єктах нерухомості обшуки було проведено.

За інформацією журналістів, покровителем Євгена Антощука є заступник керівника Одеської обласної прокуратури Федюк Олексій Тарасович. Всі дії відбуваються під його «дахом» та чітким контролем. Останній відомий тим, що він також являється «куратором» місцевої поліції.

Тож, як бачимо, прокурор Антощук Євген використовує всі можливі методи задля відчуження об’єктів нерухомості у її законного власника. І це далеко не перший, як, власне, і не останній інцидент в кар’єрі прокурора, а тепер вже адвоката Євгена Антощука.

Маємо надію, що увага ЗМІ змусить правоохоронні органи розслідувати діяльність пана Антощука. Адже у даному випадку людина, яка має відстоювати норми законодавства, систематично їх порушує.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ