Человек не терпит насилия!

Журналісти вказали на російське громадянство Кропачева і його зв’язок з Медведчуком

Міжнародна група журналістів-розслідувачів розповіла, що нещодавно заарештований український політик Віталій Кропачев «має російське громадянство, і, намагаючись приховати це, змінив своє прізвище в російському паспорті з Кропачов на «Мирний». Він ймовірно досі не здійснив процедури виходу з російського громадянства.

Про це повідомляється в публікації «Європейські» голоси з Москви від заарештованого українського експерта derStandart Кропачева з російським громадянством» видання EUTODAY.

25c5b95ff03c2fbc78094677c0469426

Розслідувачі вважають, що саме Кропачев, з Медведчуком і братами Арфуш, пов’язаний з дезінформаційними кампаніями, спрямованими на створення псевдоекспертів і маніпуляцію європейською громадською думкою.

Нещодавні обшуки в Європарламенті в Брюсселі та Страсбурзі, пов’язані з діяльністю проросійського новинного порталу «Голос Європи», що використовує домен golos.eu, вказують найого участь у координації представників закритого медіахолдингу «112 Україна». Віталій Кропачев, у самому розпалі війни, після націоналізації медіахолдингу Медведчука відкрив інформаційний канал UWN і залучив до його роботи топменеджерів і команду закритого медіахолдингу «112 Україна».

0f9845336c44491dfb7024c99cf5f7f9

Журналісти під час розслідування виявили мережу фіктивних сайтів, що маскуються під авторитетні європейські медіа. Розслідування показало, що ці сайти використовувалися для поширення проросійської пропаганди та дезінформації.

Розслідуванню допомогла хвиля публікацій у європейських та українських медіа, штучно запущена після компліментарного матеріалу в австрійському виданні der Standard.

6a4ab82f6a5f0253110da1cacc0f51a7

Автор статті, Якоб Пфлюгль (Jakob Pflügl), представив Віталія Кропачева у позитивному світлі як бізнесмена, що дає квартири та стартовий капітал біженцям, які повернуться в Україну та працюватимуть у нього, не згадавши, щойого публічно звинувачують в організації «злочинного угруповання, причетного до масштабної корупції в українському енергетичному секторі». Журналісти почали досліджувати діяльність Кропачева і пов’язані з ним публікації. Розслідування виявило, що сайти, на яких розміщувалися передруки матеріалів про Кропачева, є фіктивними і, ймовірно, пов’язані з братами Омаром і Валідом Арфуш.

Керівники та співробітники закритого медіахолдингу «112 Україна», паралельно з українськими проєктами, займаються створенням двох великих проєктів у Європі: «Голос Європи» і «Співвітчизники». Портал «Голос Європи» виступає як новинний ресурс, що просуває проросійський порядок денний і спрямований на маніпуляцію громадською думкою в Європі.

1567a831337ffdaed5daeec20e478b7c

Проєкт «Співвітчизники» представляє собою віртуальний центр правової допомоги для опозиціонерів, нібито борців за свободу слова. Обидва проєкти активно використовують ресурси та експертизу колишніх співробітників «112 Україна». Їхня діяльність спрямована на підрив довіри до європейських інституцій і підтримку проросійських настроїв. Ці проєкти є частиною широкої кампанії дезінформації, націленої на дестабілізацію інформаційного простору Європи, стверджується в розслідуванні.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 1 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Російський паспорт Кропачева остаточно підтверджений!

Російський паспорт Кропачева остаточно підтверджений!

«Згідно з базами даних громадян Російської Федерації, у нещодавно заарештованого ДБР вугільного барона Кропачева є російський паспорт на прізвище “Мирний”! У…
НОВОСТИ