Человек не терпит насилия!

Пірати Львівського моря, або як Андрій «Горобець» Садовий поцупив 20 мільйонів

1 foto 1Мер Львова Андрій Садовий потрапив у черговий корупційний скандал, але на цей раз зачепивши інтереси українських військових. Журналісти зацікавились долею 20 млн грн, які, за ініціативи Садового, були направлені на потреби Військово-морських сил у грудні 2023 року. І схоже на те, що вони були викинуті на вітер у буквальному сенсі – при незакритих запитах військових з різних підрозділів, які постійно потербують FPV-дрони та іншого обладнання для відсічі російській агресії.

Як з’ясували журналісти, Львівська міськрада, в якій більшість депутатів контролюється Садовим, віддала на грудневій сесії 20 млн грн нібито на потреби ВМС, але це виділення коштів у документах на сесію не було пояснено жодним конкретним запитом від ВМС – лише усною заявою Садового.

Журналісти вважають, що Садовий використав для виділення 20 млн грн з бюджету Львова старі запити ВМС щодо допомоги з відновлення вітрильного фрегату «Дружба» 80-х років, який фактично є туристичним судном й простоює у порту в Одесі. Це судно жодним чином не може бути використаним для участі у війні з російськими окупантами й виділення коштів на нові вітрила та обладнання під час війни виглядає знущанням над підрозділами ЗСУ, яким Садовий відмовив у допомозі, проігнорувавши їхні реальні запити.

на вітрила та обладнання для фрегату «Дружба», який й ніяк не може бути задіяний у війні з росією. При цьому реально потрібні запити військових залишилися проігнорованими.

Окремо варто зазначити, що обладнання для «Дружби» пропонувалося закупити за завищеними в 2-4 рази цінами. Зараз пояснити конкретно на що пішли виділені кошті львів’ян Садовий не може. Потонули у Львівському морі разом із проігнорованими запитами військових підрозділів.

Тож дружбу з ким пропагує назва фрегату «Дружба» – питання риторичне.

Детальніше оглянути «карту скарбів» львівської корупції можна на сайті sadovyi.org. На ній нанесено 345 фіктивних закупівель, через які львів’яни стали біднішими на 567 млрд гривень, а міський піратський ватажок став щонайменше на 853 млрд гривень багатшим за останні 18 років біля керма.

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ