Человек не терпит насилия!

Володимир Носов та Олександр Приймак отримують гроші у АрселорМіттал, Ferrexpo, CEMARK CRH, а податки платять у Росію, — розслідування

photo 2024 05 24 18 45 20

Йде третій рік повномасштабної війни рф проти України. Загалом, вже 10 років всі сили українського народу кинуті на протистояння з агресором. Проте, деякі українські бізнесмени й досі можуть продовжувати фінансувати країну-терориста для знищення нашої держави. У даному матеріалі йдеться про Володимира та Костянтина Носових, які вже після повномасштабного вторгнення не припинили бізнес в тимчасово окупованому Криму.

«Вибуховий» бізнес сім’ї Носових в окупованому Криму

Якщо запастися терпінням і скористатися VPN, то в Інтернеті можна знайти інформацію про двох громадян України, як Hocoв Володимир Миколайович та Носов Костянтин Володимирович, які за даними російської системи СПАРК на тимчасово окупованій території АР Крим володіють підприємством «ООО «Бластко» (ИНН 3128097633, юридический адрес: Республика Крым, г. Ялта, пт. Симеиз, ул. Советская, д. 84, этаж 1, комната 1-2). Основним видом діяльності цієї кримської компанії є – УВАГА! – виробництво вибухових речовин.

photo 2024 05 24 13 54 29

Володимир Носов та його «вибуховий бізнес» у Криму: як підприємцям вдається фінансувати країну-терориста грошима великого бізнесу з України

Також у власності батька і сина було ще одне підприємство, розташоване в окупованому росією Криму, – «ООО «СК Голубой Залив» (ИНН 9103002863, юридический адрес: Республика Крым, г. Ялта, пгт. Симеиз, ул. Советская, д. 84). Ця компанія була ліквідована лише 12.12.2023 року.

Як встановлено з відкритих джерел, «ООО «Бластко» здійснює виготовлення вибухових речовин, а «ООО «СК Голубой Залив» займалося готельним бізнесом на ТОТ АР Крим.

З цього можна легко дійти висновку, що готельне підприємство до кінця 2023 року, а вибуховиробнича компанія й до цього часу сплачували та сплачують зі свого прибутку податкові платежі в казну окупаційної адміністрації т.зв. «республіки крим». Потім ці кошти використовуються у фінансуванні збройних сил країни-терориста на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та економічній безпеці України.

Водночас, як було зазначено вище, одним із власників вказаних суб’єктів господарювання являється Hocoв Володимир Миколайович, який контролює їх діяльність на тимчасово окупованих територіях України, та тим самим може вчиняти умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору, збройним формуванням та окупаційним адміністраціям держави агресора з метою завдання шкоди Україні шляхом підготовки та передачі матеріальних ресурсів чи інших активів представникам держави-агресора, її збройним формуванням та окупаційній адміністрації.

Ще одним прикладом тісного зв’язку Володимира Носова з представниками бізнесу окупованого Криму може бути також і те, що Носов являється співзасновником TOB «КРИМБОЛГАРСЕРВІС» разом із Янакі Миколою Леонтійовичем, який вже перебуває під санкціями РНБО за співпрацю з окупаційною владою.

Володимир Носов та його «вибуховий бізнес» у Криму: як підприємцям вдається фінансувати країну-терориста грошима великого бізнесу з України

У зв’язку з виявленими фактами, хотіли б звернути увагу Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) на необхідність розглянути можливість внесення Володимира та Костянтина Носових, а також усіх їхніх підприємств до санкційного списку.

Крім того, на нашу думку, Міністерство оборони України, Національне антикорупційне бюро (НАБУ), Офіс Генерального прокурора (ОГП) та Служба безпеки України (СБУ) також мали б вже давно зацікавитися діяльністю Володимира Носова та його сина Костянтина Носова.

Про те, як зароблені ними кошти в Україні можуть направлятися на фінансування армії країни-терориста – розкажемо далі.

Великий гірничий бізнес в Україні працює на фінансування росіян?

Крім бізнесу в окупованому Криму, сім’я Носових має багато підприємств на підконтрольній українській владі території України.

Відомо, що Hocoв Володимир Миколайович (ИНН РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ 910314030945) станом на сьогодні є бенефіціарним власником низки суб’єктів господарювання на території України, зокрема: ПрАТ «ІНТЕРВИБУХПРОМ» (ЄДРПОУ 31385850), ПП «ТОРТУГА ЛТД (ЄДРПОУ 36539623); ТОВ «Будівельна компанія Блакитна затока» (ЄДРПОУ 34496075), TOB «КРИМБОЛГАРСЕРВІС» (ЄДРПОУ 30993483), TOB «Ялтинський БЕТОННИЙ ЗАВОД Nº 1» (ЄДРПОУ 33876123), TOB «ЕРПАН-АВТОЦЕНТР» (ЄДРПОУ 32684695) та ТОВ «БВР-КОМПЛЕКС» (ЄДРПОУ 35751355).

Журналісти вирішили дослідити ці компанії, й виявилося, що одна з них співпрацює з дуже великими українськими гірничо-збагачувальними комбінатами України.

Йдеться про ПрАТ «ІНТЕРВИБУХПРОМ» (ПрАТ «IВП»), основними клієнтами якого, зокрема, являються ПрАТ «Полтавський ГЗК», ПАТ «АрселорМiттал Кривий Рiг», ТОВ «Єристiвський ГЗК».

Володимир Носов та його «вибуховий бізнес» у Криму: як підприємцям вдається фінансувати країну-терориста грошима великого бізнесу з України

Полтавський та Єристiвський гірничо-збагачувальні заводи належать компанії «Ferrexpo». Мажоритарний власник гірничодобувної групи Ferrexpo – Костянтин Жеваго, проти якого в Україні порушено низку кримінальних справ. Також відомо, що суд відкрив справу про банкрутство Полтавського ГЗК. Чи пов’язано з цією справою ПрАТ «ІНТЕРВИБУХПРОМ» Володимира Носова – сподіваємося покаже слідство.

Володимир Носов та його «вибуховий бізнес» у Криму: як підприємцям вдається фінансувати країну-терориста грошима великого бізнесу з України

АрселорМiттал Кривий Рiг – найбільший гірничо-металургійний комбінат України, який належить металургійній компанії «ArcelorMittal» бізнесмена індійського походження Лакшмі Міттала. Чому міжнародно визнана компанія з діловою репутацією обрала для співпраці підприємство сім’ї Носових залишається незрозумілим.

Своєю чергою, син Володимира Носова – Костянтин Носов (ИНН РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ 772804609368) є власником ТОВ «БВР-КОМПЛЕКС», яке володіє великим пакетом акцій ТОВ «ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ» (ЄДРПОУ 32744298).

Володимир Носов та його «вибуховий бізнес» у Криму: як підприємцям вдається фінансувати країну-терориста грошима великого бізнесу з України

Це підприємство надає послуги у сфері добування корисних копалин та розроблення кар’єрів для багатьох українських гірничих компаній.

За офіційною інформацією, кінцевим бенефіціаром ТОВ «ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ» є Приймак Олександр Олегович. Він – один із фігурантів схеми та намагається керувати всіма процесами, які пов’язані з діяльністю підприємства.

Пан Приймак теж є дуже цікавою особистістю. Зокрема, раніше вже було відомо про «чорний» бізнес його родини – фірму таксі, водії яких розвозили наркотики. Окрім того, журналістами було зафіксовано, як на фурах його фірми “Експрес-Т”, що перевозить будівельний щебінь, закривають номери автомобілів перед контрольним зважуванням на трасі. Таким чином Олександр Приймак заощаджує мільйони гривень, які б пішли в бюджет.

Однак, все ж таки, всі рішення в ТОВ «ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ» ухвалює лише пан Носов.

Відомо, що ЗахідУкрВибухПром тісно співпрацює з АТ «Подільський цемент», яке входить в компанію «CEMARK» CRH в Україні.

Володимир Носов та його «вибуховий бізнес» у Криму: як підприємцям вдається фінансувати країну-терориста грошима великого бізнесу з України

Цікаво, чи відомо директору АТ «Подільський цемент» Ганні Діаковій та керівництву провідного виробника будівельних матеріалів у світі та найбільшого у Північній Америці та Європі «CRH», що вони співпрацюють з підприємствами, власники яких мають бізнес в окупованому росією Криму?

Володимир Носов та його «вибуховий бізнес» у Криму: як підприємцям вдається фінансувати країну-терориста грошима великого бізнесу з України

Ганна Діакова, директор АТ «Подільський цемент»Ще одне досить велике українське підприємство – ТОВ «Вінницьке кар’єроуправління», власником якого є Нестеренко Оксана Геннадіївна, також активно співпрацює з ПрАТ «ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ».

За даними Вінницької обласної військової адміністрації, ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ розробляв «Проект вибухових робіт» для Писарівського кар’єру (розташований в селі Писарівка Хмільницького (колишньому Калинівському) району Вінниччини).

Володимир Носов та його «вибуховий бізнес» у Криму: як підприємцям вдається фінансувати країну-терориста грошима великого бізнесу з України
Знімок екрану на сайті Вінницької ОВА

Різні джерела в бізнесі також повідомляють, що підприємства Носових можуть надавати послуги й для одного з найбільших в Європі виробників цементу ПрАТ «Івано-Франківськцемент». Його керівником є Микола Круць (екс-народний депутат України).

Чи варто продовжувати українському бізнесу співпрацю з сумнівними підприємцями?

Ми показали лише частину проблеми, яка може становити загрозу для обороноздатності та економіки України. Мати підприємства в тимчасово окупованому Криму та сплачувати податки в казну країни-терориста, щоб вона потім вбивала українців – зараз це нонсенс. Проте, на жаль, це дійсно може відбуватися.

Сподіваємося, що власники згаданих гірничо-збагачувальних і цементних підприємств будуть більш прискіпливо та детально вивчати репутацію тих, з ким вони співпрацюють. А також переглянуть свої ділові стосунки з такими партнерами як Володимир Носов та його сином Костянтином Носовим.

Сподіваємося, що РНБО, НАБУ, Генпрокуратура та СБУ зможуть швидко та об’єктивно прийняти рішення щодо можливої незаконної діяльності сім’ї Носових та їхніх підприємств.

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Новости одесской контрабанды

Из Одессы пишут: «Импортные грузы все остановили и делят кто что будет дальше работать. После Акции жесткого переворачивания Дениса Аменева…

Сколько денег за назначения коррупционеров получили Рябикин, Черкасский и Касьян?

Читатели «ОРД» интересуются, сколько заработали Рябикин, Черкасский и Касьян на незаконные назначения на «жирные должности» коррупционеров? Почему именно эти граждане…
НОВОСТИ