Человек не терпит насилия!

Зник сексуальний потяг: як повернути бажання

Сексуальне бажання, як і будь-які інші, постійно змінюється протягом життя. Схильне воно до змін і у короткостроковій перспективі. Чому не хочеться сексу, куди зникає сексуальний потяг у чоловіків та жінок і як із цим боротися – про це у нашій статті.

Причини відсутності бажання сексу

Любов може здаватися суто справою розуму, але насправді це фізичний процес, і ментальні і фізичні відчуття, які ми асоціюємо з новим коханням, мають багато спільного з хімією мозку.

Існує дві області мозку, які активізуються, коли ви закохуєтесь – це вентральна тегментальна зона (що відповідає за обробку емоцій) та хвостате ядро (яке відповідає за навчання та пам’ять). Нове кохання також змушує мозок продукувати більше звичайної кількості дофаміну, «гормону радості», який посилює задоволення, яке ви відчуваєте у відповідь на приємні події.

Дослідження також показали, що у людей, які нещодавно закохалися, рівень нервового фактора росту (NGF), білка, який допомагає нейронам функціонувати та сприяє змінам у мозку, був вищим за середній. По суті, NGF передає приємні відчуття всьому тілу і змушує мозок відчувати безмірну любов до нового партнера.

Однак ті ж дослідження показали, що через рік або два після початку відносин рівень NGF у піддослідних більше не був підвищений, а знижувався до тих самих рівнів, які були у самотніх людей або людей, які перебували у довгострокових відносинах.

Отже, що це означає? Ну, по-перше, це показує, що низьке лібідо у вас не тому, що ви негідник, а тому, що, науково кажучи, наші мізки не запрограмовані для підтримки того рівня первісної пристрасті протягом всього періоду відносин.

Виходить, що ми у безвихідній ситуації і наша пристрасть, і бажання зникли назавжди? Ні. У людей є потреба у безпеці та потреба у пригодах. Потрібно навчитися поєднувати їх у романтичних відносинах, бачити в тій самій людині джерело пристрасті і передбачуваності.

Відсутність лібідо у чоловіків

Лібідо лише частково залежить від загального фізичного здоров’я, включаючи гени та гормони, такі як тестостерон. Але воно не цілком біологічне. Психологічні фактори, такі як стрес та тривога, також впливають на ваш інтерес до сексу. Відсутність лібідо у молодого чоловіка в багатьох випадках це проблема поганих відносин, стресів. Бажання до сексу природним чином знижується з віком, але немає причин, через які воно обов’язково має зникнути повністю, навіть у 60, 70 і більше років.

Чоловіки за своєю природою полігамні і різноманітність в інтимних відносинах для них дуже важлива. Творчий підхід до сексу допоможе уникнути проблем та стане запорукою інтимного довголіття.

Чому дівчині не хочеться сексу

Зниження лібідо у жінок може відбуватися з таких причин:

  • Якщо жінка відчуває біль під час сексу або не може досягти оргазму, це може негативно вплинути на бажання займатися сексом.
  • Відсутність лібідо у жінок може бути пов’язана з такими захворюваннями як артрит, рак, діабет, високий кров’яний тиск, ішемічна хвороба серця тощо.
  • Відомо, що деякі ліки, що відпускаються за рецептом, особливо антидепресанти, звані селективними інгібіторами зворотного захоплення серотоніну, знижують статевий потяг.
  • Зниження потягу може бути пов’язане з хронічною втомою.

Що робити, якщо не хочеться сексу

Насамперед, вам потрібно повернути вашим відносинам глибину. Тільки довіряючи один одному, ви можете бути відвертими і сподіватися на таку ж поведінку з боку партнера. Вміння слухати і приймати думку, потреби партнера – це основа міцних стосунків, у тому числі інтимних.

Якщо немає бажання сексу, спершу подумайте разом, як повернути інтерес один до одного. Вас має щось об’єднувати поза роботою і домом. Подивіться на нього або на неї зі сторони в соціумі: ви будете здивовані, наскільки відрізняється те, що ви побачите, до чого ви звикли. Впевнені, що ви зможете побачити ту саму людину, в яку ви були колись закохані.

Не забувайте про потенціал, який прихований на полицях секс-шопів. Немає бажання сексу – тоді вам просто необхідно відвідати інтим-шоп. Їхні товари здатні розбудити спляче лібідо, а кожна іграшка – це вже готовий сценарій для сексу. Тут ви знайдете гаджети, які допоможуть вивчити власну сексуальність, а вашого партнера вони перетворять на пристрасного коханця або коханку.

Якщо немає сексуального бажання, радимо особливу увагу приділити категорії, де представлені секс іграшки для двох. Це універсальні гаджети, які дозволяють отримувати задоволення обом партнерам. Наприклад, страпони – пристосування, які дають можливість партнерам на якийсь час помінятися місцями. Або пристрої, які забезпечують одночасну стимуляцію клітора, піхви і члена під час статевого акту. Або ж засоби для еротичного масажу, костюми для рольових ігор.

У більшості випадків пристрасть ніколи не зникає зовсім, але для того, щоб її повернути потрібно ваше бажання і трохи фантазії. Відсутнє сексуальне бажання стане таким сильним, як колись, а зміни потрібно починати з голови.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ