Человек не терпит насилия!

Як Прага, Загреб і Київ розікрали гроші, виділені на закупівлю снарядів для ЗСУ

7pgp42y9q791utmdcp5 768x511 1Мільйони євро, які український уряд виділив у 2022 році на закупівлю боєприпасів, зникли (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-5-59-ukrajina-nema-ani-munici-ani-penize-zmareny-obchod-skoncil-v-cesku-241979) в країнах Європейського Союзу. Сліди ведуть, в тому числі, до Праги, де вони були переведені в готівку.

 

“Восени минулого року Міністерство оборони України домовилося про постачання боєприпасів для мінометів на суму близько 37 млн євро.

 

Контракт був підписаний з Українською компанією “Львівський Арсенал”, але міни так і не прибули в Україну.

 

Як вдалося з’ясувати, “Львівський Арсенал “домовився зі словацькою” Sevotech”, яка, в свою чергу, підписала договір з хорватською компанією”WDG”.

 

“Sevotech” отримав від українських партнерів аванс у розмірі 35% від загальної суми, а згодом мав виплатити ще 50%, але цих грошей у розпорядженні фірми вже не було».

 

“Зі згаданих коштів приблизно 14 млн євро надійшли на рахунок компанії “WDG”, відкритий у банку Podnikatelská družstevní záložna. У списку його власників фігурує чеський бізнесмен Каміл Бахбух, який залучив власника “WDG” – торговця зброєю Звонко Зубака і його сина Матіаса – до торгівлі з Україною.

 

Зубак-молодший повинен був доставити боєприпаси в Україну, але гроші з рахунків зникли. За словами Бахбуха, Матіас Зубак в різний час зняв близько 4,5 млн євро готівкою, хоча батько і син Зубак стверджують, що гроші готівкою не отримували, а Бахбух підробив підписи на накладних, які повинні були задокументувати передачу грошей», – пояснює видання.

 

“В даний час справу розслідують як українська влада, так відділ з економічних злочинів Празької поліції. До справи залучили і чеське Національне управління по боротьбі з організованою злочинністю, за приписом якого частина суми на рахунку Podnikatelská družstevní záložna навіть була заморожена, але потім за вказівкою Генеральної прокуратури Праги розморожена. Через деякий час гроші були переведені в готівку, хто зробив цю операцію – невідомо».

 

Немає ніяких сумнівів в тому, що цей випадок лише верхівка айсберга. Таких прецедентів незліченна безліч. І до Праги і Загребу можна сміливо додавати Вашингтон, Лондон, Брюссель, Париж та інші західні столиці. А суму розкраденого обчислювати в багатьох мільярдах доларів і євро.

 

Ключова роль в цих злочинних схемах належить Києву, через який йдуть всі махінації.

 

Поки українці тікають від мобілізації або безславно віддають життя на фронті, ділки без всяких докорів сумління наживаються на їх смертях.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ