Человек не терпит насилия!

Прозорова підірвали, а про Кузнецова забули

Хочу похвалити заступника голови СБУ Олександра Поклада та співробітників 5 управління Департаменту контррозвідки. З журналістом Шереметом, адвокатом Грабовським і «обнальщіком» Кірєєвим ви, хлопці, лоханулись, а ось з Васею Прозоровим, якому 12 квітня 2024 підірвали «джип» у Москві, вийшло непогано. Щоправда, Прозоров, на відміну від Шеремета, вижив, але все однаково День космонавтики він запам’ятає на все життя.

Підполковник Василь Прозоров, на якого українські правнуки Дзержинського полюють вже кілька років, – це колишній співробітник штабу Антитерористичного центру при СБУ. У День СБУ 25 березня 2019 року Прозоров провів у Москві брифінг, під час якого розповів, що з травня 2014 року він проходив службу в штабі АТЦ при СБУ й, починаючи з квітня 2014 року передавав спецслужбам Російської Федерації інформацію про діяльність українських силових структур, зокрема в районі проведення АТО. Ба більш того, у 2015 році підполковник Прозоров, працюючи в штабі АТЦ при СБУ, безперешкодно відвідував Москву, де зустрічався зі своїм куратором, і після повернення до Києва жодних питань до нього в СБУ не виникло – аж доки Прозоров не переїхав у 2018 році в Росію на постійне місце проживання.

От тільки незрозуміло, чому Поклад і Ко, влаштовуючи вже другий замах на Прозорова, залишили без уваги безпосереднього командира російського шпигуна – колишнього начальник штабу АТЦ при СБУ генерал-майора Геннадія Кузнецова, який перетворив АТЦ при СБУ на філію ФСБ. Після вікопомного брифінгу Прозорова в Москві Кузнецова не тільки не був вигнаний з Контори, а, навпаки, на подання лейтенанта Баканова (читай – бригадного генерала Наумова) нагороджений Зеленським Орденом Данила Галицького – якраз у першу річницю цього брифінгу. Більш того, з огляду на особливі заслуги Кузнецова перед ФСБ Зеленський на подання лейтенанта Баканова (читай – бригадного генерала Наумова) Указом від 11 березня 2020 року ввів Кузнецова як представника України до складу Тристоронньої контактної групи замість Валерії Лутковської і доручив одноосібно вирішувати питання з обміну полонених. І це при тому, що Кузнецова раніше неодноразово виганяли з СБУ через його любов до заможного життя, а в 2011 році він навіть був засуджений Печерським райсудом за службову недбалість. 

Причина такої любові лейтенанта Баканова (читай – бригадного генерала Наумова) до Кузнецова стала відомою після затримання ще одного російського агента – начальника ГУ СБУ в АРК Крим Олега Кулініча. У телефонних розмовах з Сівковичем, який купив у Баканова посаду для Кулініча, Кулініч називав Кузнецова «Охотніком» – за пристрасть до мисливських собак – і погоджував з Москвою заміну Руслана Баранецького (на той час – керівника АТЦ при СБУ, першого заступника голови СБУ) на Геннадія Кузнецова. 

Попри те, що Кулініча судять за державну зраду, а Наумов намагається уникнути екстрадиції з Сербії, «Охотнік», він же ж «Собачник», тихеньку звільнився з СБУ й нині проживає у своїй садибі на київських Осокорках, придбаній на гроші, виручені від обміну полоненими. Ніяка СБУ Кузнецова не турбує й замахи на нього не влаштовує. Точно так не цікавить СБУ команда попсуй-прокурорів, що обслуговувала Наумова та Кузнецова й розправлялась зі співробітником СБУ Олегом Ковтуном, який оприлюднив інформацію про те, що коїлось під орудою «Охотніка» в АТЦ при СБУ. Це – колишній керівник військової прокуратури Київського гарнізону Валерій Массалітін, екс-прокурор цієї прокуратури (нині працює в інтересах Росії у Фастівській окружній прокуратурі) Юліан Мунтяну і старший слідчий Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві,  Сергій Кулакевич.

Про те, як Массалітін, Мунтяну і Кулакевич обслуговували Наумова та Кузнецова в інтересах російських спецслужб я розповім наступного разу. Сподіваюсь, Поклад не стане їх ліквідовувати й свою «правоохоронну» кар’єру вони завершать, як і належить – в ізоляторі в Аскольдовому провулку.

Головний по «обмінах»

Володимир Бойко

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

П’яні харківські чиновники Скопенко та Кузнєцов вночі ганяли містом на позашляховику Mercedes

П’яні харківські чиновники Скопенко та Кузнєцов вночі ганяли містом на...

Увечері 5 грудня поліція зупинила у Харкові позашляховик Mercedes, у якому знаходилися два міські менеджери, начальник «Харківських тепломереж» Василь Скопенко…
Последний отсчет: почему первый вице-премьер и министр экономики должен уйти в отставку

Последний отсчет: почему первый вице-премьер и министр экономики должен уйти...

По данным временной следственной комиссии Верховной Рады по вопросам расследования злоупотреблений в налоговых органах, в месяц при Любченко скрутки могли…

Сколько денег за назначения коррупционеров получили Рябикин, Черкасский и Касьян?

Читатели «ОРД» интересуются, сколько заработали Рябикин, Черкасский и Касьян на незаконные назначения на «жирные должности» коррупционеров? Почему именно эти граждане…
НОВОСТИ