Человек не терпит насилия!

Прокурорська трійця: як Федюк, Антощук, Костенко «заробляють» мільйони під час війни

photo 2024 06 30 11 47 20

Знайомтесь – новоспечені «золоті» мільйонери під час війни – заступник керівника Одеської обласної прокуратури Федюк Олексій, прокурор з Одещини Антощук Євгені керівник Біляївської окружної прокуратури Одещини Костенко Сергій. Попри те, що ця ТРІЙЦЯ належить до «недоторканих» прокурорських посад, вона має спільні інтереси, оскільки пов’язана із заступником генпрокуротури. Отже, війна війною, а збагачуємося все одно. Чому попри всі острахи, біди та негаразди звичайних українців можновладці не цураються рейдерством і криміналом? Може тому, що певна гілка влади перетворилася на корумповану спільноту, яка попри все намагається «нагрітися» на простих українцях?

Отже, корупційною складовою вищезазначених антигероїв є керування зерновими потоками в Одеському регіоні. Так, заступник керівника Одеської обласної прокуратури Олексій Федюк дуже міцно тримається за можливість наживатися на експорті «українського золота». І щоб його корупційні маніпуляції не дратували інших зацікавлених осіб, а також для прикриття себе від зору борців з корупцією, пан Федюк є частим гостем у генпрокуратурі. Звісно він гостює там не просто так, а завозить туди певні подарунки та немалі гроші.

Тінь на корумпованість Федюка кидає ще один наш антигерой – прокурор з Одещини Євген Антощук. Слід наголосити на тому, що за інформацією журналістів, покровителем пана Антощука є якраз заступник керівника Одеської обласної прокуратури Олексій Федюк. І всі дії з боку Антощука відбуваються під «дахом» Федюка і чітким контролем, оскільки він відомий тим, що є «куратором» місцевої поліції.

А справи в Антощука більш простіші аніж у Федюка, але не менш кримінальні та корумповані. Нагадаємо, що пан Антощук – це саме той державний посадовець, який, обійшовши чинне українське законодавство, займається адвокатською діяльністю. Тобто, знаходячись на посаді прокурора, він «захищає» інтереси, виходячи із своєї вигоди. Так, злочинна халатність прокурора, який свідомо не вносить відомості до Єдиного державного реєстру нерухомого майна згідно з рішенням суду щодо арешту нерухомості, призвела до того, що 12 об’єктів попросту «рейдернули».

Власник майна, коли про це дізнався, звернувся з клопотанням до Приморського районного суду м. Одеси та отримав ухвалу від 31 травня 2024 р., якою арешт 12 об’єктів нерухомості було скасовано, як противоправний. У цій ухвалі суд наводить законність набуття майна, а чисельні судові рішення (які протягом 5 років сторони отримували) – як доказ добросовісного набуття права власності.

Слідство веде СУ ГУНП в Одеській області, тобто всі слідчі дії повинні проводитись у Приморському районному суді міста Одеси, як це було до вище вказаної ухвали про скасування арешту майна.

Розуміючи, що Приморський районний суд Одеси відмовить у проведенні обшуків, прокурор відділу Одеської обласної прокуратури Антощук подає клопотання про проведення обшуків у Суворовський районний суд міста Одеси, який такий дозвіл надає. Тож, 11 червня 2024 р. на 12 об’єктах нерухомості обшуки було проведено.

І звичайно всі ці та інші незаконні схеми прикриваються паном Федюком, який, у свою чергу, має тісні зв’язки ще з однією не менш впливовою та корумпованою особою – керівником Біляївської окружної прокуратури Одещини Сергієм Костенко. Саме до цієї людини свого часу звернувся пан Федюк для підтримки та захисту себе при деребані зернових потоків Одещини. І це зрозуміло, оскільки пан Костенко раніше обіймав посади заступника прокурора Одеси, прокурора Кілійського району Одеської області, прокурора Київського району Одеси, двічі був заступником прокурора Одеської області. Також, він входив до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Ці три особи цікаві ще й тим, що їх спосіб життя йде в розріз із їх статками та майном. Так, наприклад, згідно з даними в декларації за 2023 р., Олексій Федюк є безхатьком. Він не володіє нерухомістю. Його дружина є власником квартири в Одесі площею 80 кв.м. за 650 тис. грн і земельної ділянки на 20 тис. кв.м. у с. Новоселівка Одеської області. Також, дружина прокурора має 50% земельної ділянки на 13 тис. кв.м. у с. Молодіжне Одеської області. Земельна ділянка площею 600 кв.м. і житловий будинок на понад 238 «квадратів» в Одесі записані на матір прокурора.

Подружжя має два авто – Honda CR-V 2017 р. випуску та Nissan Leaf 2019 р. випуску. Вартість транспортних засобів – по 450 тис. грн кожен. І знову, ринкова вартість даних автомобілів не відповідає дійсності.

Федюк декларує півтора мільйона своєї зарплати і ще мільйон доходу дружини від заняття підприємницькою діяльністю, а також 98 тис. дол. готівкою. На банківських рахунках родина прокурора тримає понад 33 тис. дол. США, 250 тис. грн і 1700 євро.

Таким чином, Федюк є безхатьком, має «дешеві» авто та живе як «пересічний» громадянин.

Що стосується пана Антощука, то його декларація за 2023 р., також взірець «чесності». Так, на той момент він не має власного житла як і пан Федюк. Водночас, його дружина Ольга володіє квартирою в Одесі вартістю майже 800 тис. грн. На дружину Антощука зареєстровано автомобілі MAZDA CX-7 2011 р. випуску за 200 тис. грн і TESLA MODEL 3 2020 р. випуску за 730 тис. грн.

photo 2024 06 30 11 47 20 2

Як бачимо, вартість як житла, так і автомобілів далека від реальної. Сам Антощук, згідно з декларацією, має старенькі (обидва транспортні засоби 1975 р. випуску) ВАЗ 2102 і човен Сарепта, а також автомобіль DAEWOO Matiz 2012 р. випуску за 80 тис. грн.

Крім цього, Антощук декларує зарплату трохи більше мільйона гривень та грошові активи в розмірі 15 тис. дол. США. Подружжя також має сім рахунків у банках, однак що саме і в якій грошовій еквівалентності – невідомо. Тому, принаймні згідно з декларацією, колишній прокурор, а тепер адвокат Антощук досить небагата людина.

А що ж там пан Костенко? Згідно з його декларацією за минулий рік, майже всю власність Костенко оформлено на родичів. Так, сам прокурор володіє лише гаражем в Одесі, придбаним ще у 2008 р. На дружину Костенка Наталію записано ще один гараж в Одесі, придбаний у 2010 р. А от власником величезного будинку на понад 400 кв.м. у селі Лиманка Таїровського району Одеської області зазначено Костенко Валентину Семенівну (вочевидь, мати прокурора). Вона також володіє земельною ділянкою на 100 кв.м. у тому самому селі.

photo 2024 06 30 11 47 20 3

Валентина Семенівна також є власником офісу в Одесі на 80 кв.м. У декларації зазначено ще один об’єкт нерухомості – квартиру в Одесі на понад сто «квадратів». Її було придбано у 2008 р., а власником зазначено Костенко Єлизавету Сергіївну, вочевидь донька прокурора. Проте, серед членів родини в декларації йдеться лише про дружину та сина.

Транспортні засоби, за звичаєм, також не належать декларанту. Автомобіль TOYOTA RAV-4 2021 року випуску за 700 тис. грн належить дружині, а Toyota Land Cruiser Prado 150 2015 р. за 600 тис. грн, скоріш за все, батьку – Костенко Костянтину Степановичу. Ціни на авто, як ми вже звикли, значно знижено, – обидві Toyota коштують щонайменше вдвічі дорожче.

Попри це все, прокурор також декларує заробітну плату та пенсію – 1 352 067 та 166 401 грн відповідно. Також дохід дружини від заняття підприємницькою діяльність – понад 600 тис. грн. На банківських рахунках подружжя тримає майже 60 тис. грн та 22 тис. дол. США.

Отже, «два безхатьки та один володар гаража» є досить небагатими посадовцями. І це логічно, оскільки постійно треба передавати кому потрібно «чемодани з грошима» щоб утримувати корупційні схеми в зернових потоках і рейдерство. Маємо надію, що в найближчому майбутньому хоча б ця корумпована історія зникне, оскільки чемодани можуть швидко закінчитися з набранням чинності Законів № 3706-IX і № 3707-IX щодо боротьби з експортом «чорного зерна». А відтак, можливо певні компетентні органи звернуть увагу на цих трьох ділків – Федюка, Антощука та Костенко. І, врешті решт, ця трійця отримає свої постійні місця проживання в закладах пенітенціарної системи.

А ми нагадаємо, що як повідомляв Бізнес-Цензор за оцінкою Бюро економічної безпеки, тільки в січні-вересні 2023 р. ризикові підприємства експортували зернові невідомого походження на 133,9 млрд грн, що становить понад 20% загальної кількості. Це ж скільки отримує ця трійця з цих зернових потоків, що так «бідно» живе?

І що ж залишається в сухому підсумку? Це те що вся зазначена вище трійця належить до вищого прокурорського складу та залежить одна від одної: Костенко свого часу привів Федюка на посаду заступника керівника Одеської обласної прокуратури, а Антощук, займаючись рейдерством, має покровителем Федюка. І все це здійснюється під вищим «прокурорським наглядом».

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. Костенко и его банда виновны в гораздо более тяжких преступлениях — фальсификации уг дел для прикрытия преступлений бенефициаров банков и их сотрудников, грабежах, пытках, угрозах, незаконных арестах, фабрикации доказательств включая заведомо ложные обвинения глав банков, таких как гражданин Франции Филипп Жуанье, с чего получает деньги ЕБРР и правительство Бельгии например, незаконном лечении в тюрьмах, издевательвах и угрозах семьям и узникам их концлагерей с целью наживы путем написания расписок на десятки тысяч долларов под угрозами и все это одна система вместе с судьями, набу, врп и разными силовиками типа сбу или сап. Это грабеж колоний и рабов. Все это банда Костенко делает под крышей Кивалова и всех этих бенефициаров преступлений.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Прокурор Антощук Євген підозрюється у рейдерстві дванадцяти об’єктів нерухомості в Одесі

Прокурор Антощук Євген підозрюється у рейдерстві дванадцяти об’єктів нерухомості в...

Кому війна, а кому майно…. Прокуратура Одеської області знову намагається «охороняти законні інтереси» власника майна хибно ігноруючи чисельні судові рішення.…
Прокурорский “золотой фонд”: чем богаты руководители новой одесской прокуратуры и их родственники

Прокурорский “золотой фонд”: чем богаты руководители новой одесской прокуратуры и...

Бабушкина квартира на двести квадратов, мамин автопарк, коттедж в подарок и наследство на 10 миллионов. Так свое имущественное состояние в…
Майдан 17.10.17: Нардепа Барну едва не порвали на куски, Саакашвили готов «выносить козлов», а Наливайченко хочет импичмент (ФОТО, ВИДЕО)

Майдан 17.10.17: Нардепа Барну едва не порвали на куски, Саакашвили...

Вечером 17 октября нардеп из блока Порошенко Олег Барна легкомысленно решил прогуляться пешком из Верховной Рады через площадь Конституции. А…
НОВОСТИ