Человек не терпит насилия!

Как Чибисова на Киричука поменяли. Или, «Нужны Луценкам деньги, се ля ви!»

medium lyashko kirichuk

Интересная произошла ротация областных прокуроров. Прокурора Киевской области Чибисова отправили в Полтаву, чтобы освободить место для волынского областного прокурора Максима Киричука. И ведь есть за что наградить Киричука! За образцовое выполнение указания Генпрокурора Луценко по “ликвидации” начальника Волынской таможни Виктора Кривицкого. С тем, чтобы назначить на это место друга сына Луценко и матерого контрабандиста Александра Шуцкого. Вот что писал об этой ситуации Кривицкий: “Начальник Волинської митниці Віктор Кривіцький стверджує, що кампанія з усунення його з посади відбувається на замовлення Генерального прокурора України Юрія Луценка.
Про це він заявив на громадській раді при ГУ ДФС у Волинській області 23 серпня.
Віктор Кривіцький зауважує, що головна мета прокуратури – відсторони його з посади на користь Олександр Щуцького, заступника Волинської митниці, начальника митного поста “Луцьк” та особистого друга сина Луценка.
Зі слів головного митника Волині, перед тим як зайняти посаду без приставки «в.о.» він виграв на конкурсі. Фігурою номер два тоді був начальник луцького поста Олександр Щуцький.
Кривіцький твердить, що Щуцький після поразки захотів очолити Волинську митницю будь-яким шляхом. Щоб це зробити, каже митник, треба впродовж року усунути його з посади. Будь-яким способом.
Віктор Кривіцький пригадує, що коли познайомився з прокурором Волинської області і мова заходила про Щуцького, в того починали дрижати губи.
Він казав: «Не трогай Щуцького».
Головний митник Волині зауважив, що Генпрокурор Луценко дав команду прокурору Волинської області Максиму Киричуку «усунути» його за два тижні.
«Він дав Киричуку команду: «Я їду у відпустку. І якщо я приїду через 2 тижні – або ти, або я», – вважає Кривіцький.
Також він наголошує, що має ранг генерала і прокуратура Волинської області не має повноважень оголошувати йому підозру. Це, мовляв, може робити тільки НАБУ. Однак, підозру головному митнику Волині особисто підписав прокурор Волинської області Максим Киричук.”

Максим Киричук – матерый «добывальщик денег». Как на янтаре, так и на земле и на лесе. Вспомним некоторые его связи.

«Питання по прокурору Закарпатської області Олегу Сидорчуку.

Ця людина не має аж ніякого права займати цей високий пост навіть не через те, що при режимі Януковича він займав посади заступника прокурора Київської області та першого заступника начальника управління по боротьбі з корупцією Генеральної Прокуратури України, а, у першу чергу, через вчинки, які характеризують його як «принципового», «чесного» та «професійного» чиновника.

Початок його активної роботи припадає на період призначення прокурором Жовквівського району Львівської області. Район цей прикордонний, а на його території розміщено найбільший на західному кордоні митний перехід «Рава-Руська». За 2,5 роки роботи на ці посаді вправний Сидорчук встиг заробити понад 2 млн. доларів США. Зрозуміло, за які-такі заслуги: активно кришував контрабандне ввезення на територію України різного роду товарів та цінностей, отримуючи хабарі і будуючи власні схеми. У його розпорядженні були також 5 власних каміонів-рефрежераторів, які ввозили товар без митного оформлення.

Згодом, накопичивши певні ресурси, у результаті деяких кадрових ротацій, нині головний прокурор Закарпаття посів посаду заступника прокурора Київської області. Тут його діяльність розгорнулася масштабніше. Йдеться і про хабарі, і про махінації із земельними ділянками. «Принциповість» цього прокурора, якій курував силовий блок, найяскравіше проявилась у справі так званих «васильківських терористів», яких 2 роки безпідставно утримували під вартою на замовлення тодішнього президента Віктора Януковича. Олег Сидорчук, вірний слуга колишнього режиму, не закрив «дуту» кримінальну справу за відсутністю складу злочину, навіть не відправив її на додаткове розслідування, а затвердив обвинувальний висновок і скерував її до суду, яким ці люди були засуджені до 6 років позбавлення волі. Виправдані і звільнені з-під варти вони були тільки у лютому 2014 року. Цим діям прокурора ні тоді, ні тепер ніхто ніякої оцінки не дав. Хоча варто було б.

Не зрозуміло, за які «подвиги» Олег Сидорчук потрапив на посаду головного прокурора Закарпаття, але і там він не зменшує обертів. Аби налагодити «роботу» і в Закарпаття, перетягнув деякі свої кадри. Зокрема пана Киричука зробив природоохоронним прокурором, з яким вершив справи у Київській області. Киричук вже стиг і в Закарпатські області «налагодити» роботу: обклав даниною держлісгоспи і видобувачів корисних копалин. Крім того, вже вся область знає, що у Закарпатті будь-яку посаду у прокуратурі можна купити, все залежить тільки від суми. Ходять чутки, що на посаду прокурора Сидорчука пролобіювала ВО «Свобода».

За його нетривалої каденції у Закарпатті працівниками СБУ за отримання хабаря у розмірі 8 тис. доларів США було затримано «на гарячому» начальника відділу транспорту обласної прокуратури. І це не випадково, бо саме Сидорчук відправляв останнього для збору данини з митних постів області. Не обійшов увагою головний законник і питання контрабандного переміщення тютюнових виробів через митний кордон України – сьогодні платять всі, хто цим займається.

Олег Сидорчук – вже перший прокурор у Закарпатській області, якого не сприймає ні керівництво УМВС, ні СБУ, ні органи влади, ані власний колектив. Відкрито розправляється з неугодними йому людьми, цинічно прикриваючись «громадською думкою».

Прошу оприлюднити цю інформацію, винести на широкий загал через інтернет і дати належну оцінку такому «керівнику».

Волинську митницю повертають на схеми Януковича Звучить голослівно, але президент-втікач через своїх людей відновив схеми у Волинській області. Наші втаємничені джерела дають схему та переплетіння людей, вервиця яких сягає екс-першого митника Ігоря Калетника, який зараз перебуває в Москві при старому господарі Вікторі Януковичу. Людина біглого митника, сірий кардинал області, колишній очільник митниці та успішний депутат Роман Микитюк навіть не приховує своєї прихильності та відкрито співає оди колишньому начальнику. Йому ж втаємничені приписують в маріонетки — екс-прокурора Волинської області Андрія Гіля та його зіркового зятя Юрія Терещука, першого заступника обласної митниці.»

«Ви бачили чиновників, які їздять на авто бізнес-класу? Цим нікого вже не здивуєш… А на одній з найдорожчих машин світу? Знайомтесь! Олександр Щуцький, начальник митного посту Луцьк. Подейкують дружба зі сином генерального прокурора Юрія Луценка дала хороше робоче місце. До слова зірковий татко не тільки забезпечив синового товариша керівною посадою, але і прислав у допомогу свою людину — нового прокурора Волині Максима Киричука. Так, саме того чиновника, якого Олег Ляшко зловив в ресторані в час народних пікетів поблизу адмінбудівлі прокуратури області. Отож, шукаємо зайвих 15 хвилин і спостерігаємо за хитросплетеною схемою колись дотичних та сьогодні владних.»

Вобщем, Юрий Витальевич хочет денег. Больше денег, как можно больше денег. Но жадность, как известно, фраера губит. Даже такого хитрого, как Юрий Витальевич.

Сергей Никонов, «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ