Человек не терпит насилия!

Чибісов Дмитро Олегович: солодке життя, списання пального та сумнівні зв’язки

Після багатьох скандалів навколо Київського обласного прокурора Дмитра Чибісова, працівники органів внутрішньої безпеки прокуратури передали журналістам інформаційні довідки щодо діяльності Чибісова Дмитра Олеговича на посаді прокурора Чернігівської області.

Згідно отриманої інформації, працюючи на посаді прокурора Чернігівської області, Дмитро Чибісов систематично зловживав своїм службовим становищем. Зокрема, він беззаконно використовував в особистих цілях службовий автомобіль. Відповідно до лімітно-заправочних відомостей  за лютий 2015 року, водій службового автомобіля Чибісова – Бобровиник В.Р. розписався за отримання 700 літрів бензину  марки А-95, хоча ліміт використання пального водіями обласної прокуратури обмежувався 150 літрами.

Як свідчить подорожній лист службового автомобіля, автомобілем Чибісова Д.О. у лютому 2015 року використано тільки 561 л  пального (де поділася решта – невідомо).

Крім того, у зазначених документах виявлено відомості  про те, що упродовж лютого місяця Бобровник В.Р. особисто на службовому автомобілі прокурора області здійснив 3 виїзди до найвіддаленіших районів області: 16.02.2015 до смт. Талалаївка — 492 км, 19.02.2015  до м. Новгород-Сіверський – 372 км, 20.02.2015 до м. Бахмач – 351 км, на що нібито витрачено 185 л пального. Згідно з розпорядженнями про відрядження Бобровника В.Р.,  підписаними  заступником прокурора області Івашком С.І.,  метою  поїздок була «доставка службової кореспонденції». Але під час телефонних розмов з прокурорами цих районів з’ясувалося, що у жодного з них Бобровник В.Р. не був і ніякої кореспонденції не доставляв. Вивчення номенклатурних справ канцелярії прокуратури області теж показало, що у вказані дні водій прокуратури області для доставки будь-куди жодної кореспонденції не отримував. Більше того, встановлено, що і необхідності у такій доставці не було, оскільки 17.02.2015 всі прокурори районів викликалися до прокуратури області і у разі потреби забрали необхідну кореспонденцію власноруч.

У березні того ж року водій Бобровник В.Р. розписався за отримання 200 л пального, у то й час як інші водії отримали найбільше по 140 л. Дмитро Чибісов факт привласнення пального заперечив, як і використання службового автомобіля у неробочий час. Він повідомив, що додому в Київ його возили знайомі, які ніби-то забирали та привозили його до Чернігова.  Проте камерою спостереження №3, виведеною на ворота гаражу прокуратури області, зафіксовано, як в березні 2015 року Чибісов Д.О.  використовував службовий автотранспорт у вихідні дні. Зокрема,  такі поїздки зафіксовані 7 і 14 березня 2015 року.

За отриманою інформацією, під час роботи в Чернігові Дмитро Чибісов мав корупційні стосунки з представником ДП «Укрекобал», яке здійснює діяльність на території м. Прилуки та району, пов’язану із добуванням, переробкою та продажем ПММ. Знайомство Чибісова з представниками компанії відбулося завдяки одному з колишніх керівників Генеральної прокуратури України. Підтверджує цю інформацію і репортаж каналу ICTV щодо незаконного видобутку керосину на території колишнього військового аеродрому у м. Прилуки, показаний у новинах 18.03.2015 о 19.30 год.  Візит одного із керівників згаданого бізнесу у м. Прилуках зафіксований  у журналі відвідувачів на вахті прокуратури області. Особа перебувала в кабінеті Чибісова близько 20 хвилин, після чого вони разом вийшли з приміщення прокуратури.

Пізніше наявність корупційних зв’язків Чибісова Д.О. з представниками бізнесових кіл м. Прилуки підтвердив під час усної розмови і один із керівників прокуратури області.

Також, за інформацією одного з джерел, з часу призначення на посаду прокурора області, Дмитро Чибісов щоденно зловживав службовим становищем, замовляючи собі тричі на день у їдальні прокуратури окрему їжу, яка була відсутня в меню (дорогі сорти м’яса і риби, салати), та жодного разу не розраховувався за неї. Цей факт підтвердили співробітники їдальні, проте офіційні пояснення вони надавати відмовилися.

Нагадаємо, Дмитро Чибісов вже не раз опинявся у центрі корупційних скандалів. Працюючи на посаді Київського обласного прокурора, він активно підминає під себе ринок піску на Київщині. Використовуючи службове становище, за допомогою прокурорського тиску  витисняє з ринку конкурентів. Крім того, за повідомленнями інтернет-джерел, Дмитро Чибісов страждає важкою наркотичною залежністю і вживає кокаїн безпосередньо на робочому місці.  Проти чого публічно виступили активісти громадської ініціативи «Україна STOP наркотик».  

chee1

cheee2

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ