Человек не терпит насилия!

Орлы Якименко в Одессе. Калюжный, Довженко и Милютин

В системі Державної фіскальної служби Одеської області процвітають схеми, впроваджені ще в ті часи, коли відомством керував Олександр Клименко. Зараз ГУ ДФС Одеської області очолює Мілютін Гліб Володимирович.За інформацію джерел, нинішнє керівництво податкової на чолі з Глібом Мілютін, який приїхав до Одеси з м. Харкова, щосили працює з офшорними компаніями, при цьому, не нехтують і тими, де кінцевими бенефіціарами є громадяни держави, яка здійснює проти нашої країни збройну агресію. Відомство відшкодувало протягом декількох місяці в 2016 року ПДВ, сформований ще в 2013 році від податкових ям, які у 2012 році були створені О. Клименка, за вказівкою старшого сина президента Януковича – Олександра.

І все це відбувалось на тлі тотальної боротьби із попереднім злочинним режимом «Сім’ї Януковича» та його поплічників. Згадаємо лише феєричну боротьбу всіх правоохоронних структур у 2014 році, із так званими, конвертаційними центрами Арбузова — Клименка, які ліквідовувались органами ДФС та СБУ. Наприклад публікація «До конвертцентру причетні Клименко та Арбузов» (http://ukr.segodnya.ua/regions/odessa/k-finansirovaniyu-krovavoy-boyni-v-odesse -prichastny-arbuzov-i-klimenko-sbu-518525.html) «Клименко та Арбузов причетні до бійні в Одесі, заявили в СБУ. В Одесі викрито діяльність конвертаційного центру, який фінансував масові заворушення 2 травня. Як бачимо, гучні заяви перших осіб та керівників правоохоронних органів повідомляли про тотальне знищення ознак старих схем з відмивання коштів, однак, публікації інтернет видань кажуть про протилежне (https://ord-ua.com/2016/07/06/v-odesskoj-nalogovoj-pod-kryishej-gleba-milyutina -protsvetayut-shemyi-yanukovicha/).

Однак, давайте розберемо один з аспектів таких гучних спецоперацій, які проводяться правоохоронними органами, і не просто з позиції ДФС, а з позиції найсекретнішої структури СБУ – а точніш, деяких очільників нинішнього керівного складу Управління служби безпеки України в Одеській області. Для початку необхідно погрузитись в історію кар’єрного зростання деяких осіб з цього органу, шоб можна було провести певні паралелі із описаною вище тематикою «перевертнів в погонах» та жорстких реалій реформ, які так були омріяні Майданом, та розбиті вщент після трьох річних випробувань на міць власного народу чинною владою та її посіпаками. 

В далекому минулому, ще за часів коли України мала реальні промислові та виробничі можливості, а ВВП держави хоч і не стрімко, але зростав, служив собі такий молодий військовий Олександр Калюжний. Однак, Саша не просто служив, він мріяв стати справжнім військовим потужного органу в Україні –Служби безпеки України. Для реалізації своєї мети, Саша робив все можливе, навіть його бойові побратими ( які вони думали на той час) відчули цю жагу бути відданим державі, а тому вони періодично мали труднощі із співробітниками військової контррозвідки СБУ. Чого не можна сказати про Калюжного Олександра, який ніколи не турбувався з цього приводу, він був еталоном військової служби та офіцерської честі. Логічне питання виникає чому, однак відповідь на це можу знати лише Саша, та ще можливо деякі особи з органів СБУ, але вони вже давно отримують військову пенсію. А тому, згодом, взірець військової справи Олександр Калюжний, своє відданістю та розпочатим співробітництвом з СБУ, отримав можливість нового витку своєї кар’єри військового – він потрапив на службу до СБУ. І , як кажуть, понеслась душа до раю. Калюжний О. потрапляє до самого «вкусного» підрозділу СБУ – це , так звані, відділ К ( як їх кличуть в своїх колах сбушники, та інші правоохоронці). І очолює напрямок роботи по протидії корупції в органах податкової, і саме в ці роки, раніше запроваджений Азаровим ПДВ, розпочинає приносити плоди для Калюжного Олександра, при чому плоди реальні – в грошовому еквіваленті.Родина офіцера потрохи стає заможною, з’являються вільні кошти для збагачення та придбання розкішних речей. Апофеозом цього збагачення було придбання двох коштовних іномарок Тойота та придбання «пент-хаусу» у новому збудованому комплексі на Великому Фонтані (одесити зрозуміють престижність такого придбання) .

Но як відданий офіцер, та особа, яка обізнана про тонкощі боротьби з корупцією Калюжний Олександр оформлює автівки на своїх родичів, бо зайва увага з боку керівництва йому не потрібна. Логічне питання , а що керівництво не бачить фінансову стабільність свого підлеглого? Але Саша був розумний хлопчик, він 5 % від «дані», отримуємої з податкових органів за роботу «конвертаційних центрів» та відшкодування «податковими ямами» ПДВ передавав керівництву. Проте, Саша забув, що в дитинстві був гарний дитячий мультфільм, якій він також дивився. Так ось, у цьому мультфільмі була дуже гарна фраза – «Все тайное становиться явным», але набути навички «гебиста» притупили назавжди у Сашка інстинкт самозбереження, і від нелегального заробітку та фінансових потоків з кришування податківців, він почав зменшувати суми для керівництва, і згадуючи цитату із мультфільму, все стало явним тому що, природні якості взірцевого офіцера Калюжного Олександра ( слід зазначити, що Саня вже посів на керівну посаду) у 2011 році були викриті очільником підрозділу по боротьбі з корупцією Володимиром Маркевичем, який не міг допустити щоб його родина отримувала менше ніж родина Калюжного.

Тому, Калюжний Олександр, згадавши свої родинні коріння, які вели на родину Президента України В.Януковича (на той час), і зручно скориставшись нещодавно придбаним духовним спорідненням зі своїм давнішнім товаришем по цеху – кумом Довженком Олександром, якого призначили керівником відділу по боротьбі з корупцією Донецького управління СБУ, «порішав» своє переведення на вотчину Януковича, де посів на керівну посаду. Ось і пішла та сама «золота» мрія Калюжного О., да так стрімко, що він одразу був підвищений до заступника Довженко О. Слід зазначити, що Калюжний О. очолював самий «жирний» напрямок діяльності – «боротьбу» з незаконним видобутком вугілля. Тут він себе проявив як непримиримий борець із організованою злочинністю…… і як кажуть, не шляхом тотального знищення , а шляхом очолювання. Однак, була та є у Калюжного Сані одна не дуже хороша риса характеру, точніше їх багато, а деякі з них перекривають інші. Так ось, Саня завжди забуває про свій особовий склад, про оперів, які йому приносили «золоті яйця», а в Донецькій області – золоте вугілля. Тому у відділах, якими керував Калюжний, завжди були полу босі опери, та ситий керівник. Але, як завжди буває, за стрімким зростанням, наступає етап падіння. Ось і для Калюжного Сані настав час прощатись зі своїм другом Довженко О., тому що в останньому, сам поплічник Януковича – пан Якименко ( в 2013-2014 голова СБУ) розгледів цінного кадра, та призначив не кудись, а начальником того ж відділу , проте у м. Києві. Калюжний О., відчувши безконтрольність з боку місцевого керівництва та наявність тісних зв’язків з вищим керівництвом СБ через кума Довженка О., зовсім розтравив залишки поняття честі та гідності офіцера, хоча вони і були нього у рудиментарному вигляді, як такі, що зовсім не потрібні у службі. 

Сформувавши в себе досить суттєвий капітал для вирішення питань щодо наступної сходинці своєї кар’єри, він почав постійно навідуватись до керівництва СБ. Такі часті візити дали свій ефект, і Калюжного О. примітили на всіх рівнях. Навіть його кум примітив, що Саня забуває, або поки несе розсипає по дорозі належні керівництву долі тіньових доходів.А тому Саня застопорився по кар’єрі. Довженко О. пам’ятав про духовну спорідненість, але матеріальна складова та розрахунок переміг у боротьбі, і Калюжний О. залишився у Донецьку.

Но, часи руйнують все, навіть тоталітарній «Империи Донецких» настав кінець, початком чого слугувала історична подія – Революція Гідності. Саня, будучі розумним та запасливим хлопцем, згадав, що пригадувати своє донецьке коріння зараз є немодним, а більш того, є бар’єром для кар’єри, використав маленьку частину накопиченого капіталу для призначення на вищу посаду – але вже до Одеського управління СБУ. Придбаний фах та розвинені апетити не надавали спокою Калюжному О. на новому місці, відчувавши жагу до грошей та влади, ним розпочалась нова діяльність по налагодженню злочинних зв’язків та схем в Одесі, але на відміну від Донецька, в Одесі ласощі приносить державний кордон, як на землі, так і на воді. Проте, і тут події в державі вносять корективи до апетитів Калюжного О. Травневі події у м. Одесі….. Декілька десятків загиблих під час заворушень у місті, не зрозумілі дії, точніше бездіяльність правоохоронних органів…. А що ж робить Калюжний О. ? Замість активного втручання та локалізації правопорушень у місті, він призначає зустрічі з підприємцями та повідомляє про грошову залежність успішного ведення бізнесу та його лояльного відношення до їх успіхів у комерційній діяльності. Як кажуть серед співробітників, за прорахунки в забезпеченні спокійної обстановки у регіоні Калюжного О. понизили у посаді, але й тут, гаманець та накопичені у ньому кошти, знімають будь-які претензії. А щоб Київ був задоволений Калюжний О. робить показники у сфері боротьби із злочинним режимом Януковича, якому він ще донедавна цокотів штиблетами та клявся у вірності. А що ж Саня знає в цій галузі ? Використовуючи свої напрацьовані раніше в Одеському регіоні зв’язки з податківцями, він нейтралізує конвертаційні центри, таким чином, прибиваючи їх під своє багатогранне крило. І як показує історія згадана вище, фірми, які нібито задіяні Арбузовим – Кліменком у фінансуванні тероризму, так героїчно були поборені СБУ та ДФС, надають можливість нинішніми організаторам тіньових схем вже у 2016-2017 роках використовувати сформований ПДВ. А шо Саня ? А Калюжний О. розвивається та йде дальше, показові гучні затримання, підвищення у кар’єрі…….. І головне – державний кордон…те чого йому кортіло більш за все, контролювати державний кордон. І нарешті яскрава зірка на небосхилі кар’єри Сані засяяла ще яскравіше. Пам’ятаєте його кума – Довженка Олександра ? Ну того, якого Якименко підвищував та тягнув за собою? Ось він, в травні 2017 року стає начальником обласного управління СБУ в Одеській області. Ви розумієте той, як кажуть наркомани, «приход», який накрив Калюжного О. Він отримав джокера — свого кума у якості свого керівника. НАБУ, НАЗК, чи хто там контролює такі питання. Ми ж начебто у 2014 році перемогли «кумовство»? А ні, забули… Луценко –Порошенко. Здалося, вибачаємось.

З цього моменту, Калюжний О., використовуючи свого кума, розставив команду на ключові посади у відділ К для організації тотального контролю за переміщенням товарів через державний кордон України – особливо з території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки. Ось так вистроюються злочинні вертикалі Калюжного О., прототипом якої була вертикаль його наставника Якименка. Ці уроки життя Калюжний О. досить швидко вивчив та підстрахувався. Цікавим є той факт, що боротьба із контрабандою у регіоні здійснюється не представниками славного СБУ, а контрольованими Калюжним О. і Ко правоохоронними органами – поліцією та податковою. Але ці заслуги у боротьбі носять популістський характер. Схема постачання підакцизних товарів на територію України в обхід митних та прикордонних органів вистроєна Калюжним О. досить просто, але дуже дієва. А далі Калюжний О. робить математичні розрахунки та ділиться зі своїми поплічниками. Но тут знову вступає характер Сані і особисті його моральні якості, переважають, і він приховує навіть від «своїх» загальні прибутки, які так охайно та бережливо складає до саме того «гаманця», так сказати, до наступного сяйва або затьмарення в його кар’єрі на небосхилі. Тим часом Калюжний О. і його посіпаки скупають нерухомість у Південній Пальмірі, роз’їжджають на автомобілях за 50-100 тис $ США, живуть яскравим та повним життям. Як зазначалось раніше, Калюжний О. та його молода команда, вони ж хлопці з системи, а тому здобувши опит у боротьбі з корупцією, досить вдало маскують придбане майно та розкішні автомобілі, офрмлюючи награбоване у народу України та платників податків, на своїх родичів. Наприклад, Калюжний Олександр, лише за останній час назбирав невеличку суму, щоб забезпечити собі доволі комфортне життя. Він придбав у самому престижному житловому районі Одеси — «Совиньон», маленькій маєток та сарайчик на ньому розміром понад 400 м2. Але ж він знає, як необхідно приховувати надбане майно, які і рухомі транспортні засобі. Тому Саня зробив дуже розумно, які він гадає, та оформив маєток на свою тещу. А що, теща людина дуже успішна, вона вже має автомобіль Тойота, а щоб було де жити, вона маєток придбала. Ну насправді, не ночувати літній людині у автомобілі. Проте Калюжний С. забув, що теща вже не є ФОП, і якщо проаналізувати її статки та заробіток за часи роботи ФОПом, то можна докопатись до невідповідності придбаного майна раніше задекларованим доходам тещі. І як завжди, тут Олександру допомагають його службові повноваження «борця» з корупцією та куратора ДФС в Одеській області. Завдяки своїй посаді, до його тещі ніколи не будуть мати питання податківці, бо вона має дуже впливого зятя. Гадаємо, що Сані необхідно співчувати. Розумієте, що дбати про такий спектр питань, які йому необхідно вирішувати по роботі, він, напевно, постійно перебуває у емоційній напрузі. Ну як це, розкласти «доходи» по кучкам, не забувши собі саму велику кучку, надати вказівки посіпакам щоб не видумували щось від нього приховати в частині тіньових доходів. А паралельно з цим бути персональним особистим водієм та «прорабом» у своєї тещі, при чому під час виконання службових обов’язків. Бо як можна об’яснити присутність Сані у робочий день та час на маєтку тещі, та ще і за кермом її автомобіля. При цьому, Калюжний О. надає вказівки робочим, які роблять ремонт у маєтку тещі, а це свідчить про неабияку довіру до нього з боку його тещі. Такому зятю заздрити можна, бо не всі зяті мають такі відносини з тещою, а тут вона і машину власну довірила кермувати, та ще дозволяє на ній самостійно по службовим ділам кататись. Лише не зрозуміло чого Калюжний О. в шортах на роботу ходить? Можливо Саня так гарно засвоїв ази «гебістської» роботи, та маскується під водія тещі? Та ні, то просто його духовна спорідненість з начальником Управління СБУ – а за сумісництвом кумом — Довженко О., дає можливість нехтувати зовнішнім виглядом та робочим часом заради власних неслужбових інтересів. І поки його хлопці працюють на «благо» держави, Саня встигає облаштовувати нове родинне гніздечко.

Дорогий читач, дуже багато реформ було впроваджено владою. Важливо пригадати реформи у правоохоронній системі в державі та люстраційні процеси, які відбувались та повинні відбуватись в країні. Чого коштують знов створенні (на партнерські кошти) НАБУ та САП, НАЗК та інші органи, які повинні боротись з корупцією. Так ось до чого цей маленькій відступ. Дуже хочеться подивитись, чи може бути вищеописана інформація цікавою для новостворених органів по боротьбі з корупцією, або діяльність «маленьких феодалів у регіонах» не є предметом і пріоритетом їх роботи, а створені вони лише для політичних розправ з «неугодними» посадовцями для влади? Шановні антикорупціонери, як ви очищаєте державу від таких персонажів та елементів злочинної влади Януковича на кшталт Калюжний Олександра? Чи «приспособленці», так як він потрібні всюди та при будь-яких реформах? Або чекаєте на створення антикорупційних судів? На останнє, зазначимо лише одне описана вище історія одного СБУшніка — це гідний приклад молодим співробітникам СБУ, як не треба служити державі, та достойна перевірка на міць для новостворенихантикорупційних правоохоронних органів. Час покаже хто є хто!

Олесь Одеський, для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ