Человек не терпит насилия!

Як ДБР продовжує »петляти» щодо рейдерства майна росіянами

f4681ebef13f32b8e478e5e6a5649921 wide big25 квітня 2023 року опублікувано матеріал про те, як росіяни використали підроблені довіреності з Туреччини, щоб вкрасти ціле підприємство в центрі столиці України. Але ключовий актив не сама компанія, а нерухомість розміром майже 3 тисяч квадратних метрів і шикарна земельна ділянка площею 0.9 га, поруч з якою знаходяться фешенебельні ЖК «Престиж Холл» і «Tetris Hall». Зрозуміло, що в тексті згадувалися органи правопорядку, зокрема Національна поліція і Державне бюро розслідувань. Але ключова увага була зосереджена на останньому органі.

І відповідь не змусила на себе довго чекати. В усі медійні «дзвони» вдарили представники ДБР, що заперечили сприяння співробітниками Бюро представникам держави-агресора, а саме росіянам, у перереєстрації на їхню користь українського підприємства «Київміськсантехмонтаж».

Комунікаційники, безумовно за вказівкою керівника ДБР Олексія Сухачова, чітко вказали, що «дана інформація не відповідає дійсності та спотворює справжній стан справ і має на меті вплинути на хід розслідування в інтересах певних осіб». Як зазначили в Бюро, насправді працівники ДБР, за заявою приватного нотаріуса, здійснюють досудове розслідування щодо погроз їй, начебто, з боку представників правоохоронних органів, підказую – Нацполіції, з вимогою вчинити дії стосовно привласнення чужого майна, що має ознаки складу злочину за частиною 2 статті 365 КК України.

Також в ДБР додали, що у ході слідства встановлено, як до нотаріуса звернувся громадянин України, мешканець Луганської області Кочковий [в попередньому блозі публікував його російський паспорт], з проханням перереєстрації майна за «довіреностями». Іншими словами, Бюро визнає, що довіреності були підроблені. Супер.

Рухаємось далі.

На підставі наявних документів нотаріус здійснила реєстраційну дію щодо зміни власників майнового комплексу. При цьому було змінено і керівника підприємства – на уродженку та мешканку Луганської області [також має російський паспорт] Мєдєнцєву.

За версією ДБР, пізніше до Міністерства юстиції звернулися попередні власники, стверджуючи, що вони не видавали жодних доручень на вчинення реєстраційних дій. За результатами розгляду звернення Мін’юст скасував реєстраційні дії нотаріуса й на теперішній час ТДВ «Київміськсантехмонтаж» знову належить колишнім власникам. Але чомусь в Бюро забули пригадати, що ще до звернення в Мін’юст законні, а не попередні, власники [в Бюро обмовились по Фрейду – автор] зверталися і до нотаріуса щодо незаконності відповідних дій – перереєстрації. Однак, нотаріус плював на ці звернення.

Далі в Бюро наголошують, що «у даному провадженні не фігурує жоден представник країни-агресора», натомість перевіряється інформація щодо законності зміни організаційної форми власності ВАТ «Київміськсантехмонтаж» та законність дій нотаріуса і легітимність виданих довіреностей. Ок, може допомогти співробітникам ДБР дістати інші особисті дані двох «громадян України» з російськими паспортами? Чи впораються самі, як думаєте?

Щодо того, що розслідування кримінального провадження триває. Та вони за рік прийшли лише з обшуками до законних власників, дуже літніх людей, які є потерпілими, забрали документацію, яка навіть не зазначена в ухвалі суду. Рік вже у них «розслідування триває». Так можна і до 2030 року «розшукувати правоохоронців-злодіїв», які натиснули на нещасного нотаріуса. Та й взагалі, яким чином в межах статті 216 чинного Кримінального процесуального кодексу (розмежування підслідності органів досудового розслідування) ДБР може якось вивчати інформацію про реорганізацію комерційних підприємств? Може вони ще й звичайну крадіжку, без спеціального суб’єкта, розслідуватимуть?

До слова, я офіційно звернувся в ДБР за коментарями, паралельно надіславши цей же запит виконуючому обов’язки заступника Бюро і очільнику Головного слідчого управління Олександру Удовиченко. Знайшов номер телефону співробітника комунікаційного департаменту – попросив надати пояснення. Поки в режимі очікування на офіційну відповідь, хоч на зв’язок вони вже вийшли. Вийшли і забули. Знову звернувся, пояснивши, що буду в понеділок, 15 травня, публікувати продовження історії. І мені відповіли, що листа скоріш за все нададуть опісля. Тому чекати на «вірогідну відповідь» немає жодного сенсу. Мене вже неодноразово там намахували, я не ображаюсь і давно зробив висновки про ДБР під керівництвом колись Труби, потім Венедіктової і її компанії, нині – Сухачова.

І наостанок, від імені нотаріуса на мене виходили окремі впливові персони, що живуть за кордоном, просили лояльно поставитись до ситуації. На це відповів у форматі «пропозиція на пропозицію» – щоб не виглядати однобоко, дайте офіційні коментарі нотаріуса по кейсу. Нотаріус Івченко по суті справи мало що пояснила, хоч і надіслала на месенджер своє бачення історії. Дуже коротке і не по суті, якщо об’єктивно поглянути на справу. Правда згадки там про тиск правоохоронців, через що було зареєстроване кримінальне провадження в ДБР, не знайдено. Все можливо, але смс-кою «ні про що» відбитися не вдалося.

Зате вдалося дізнатися іншу інформацію, яка пояснює мою тезу про сплановане рейдерство через нотаріуса і потім прикриття, коли зрозуміли, що так просто не «проканає», через ДБР.

16 листопада 2021 року, за місяць до реєстраційних дій, що призвели до рейдерства підприємства і майже 1 гектару землі на Печерську, приватний нотаріус Івченко зверталась до комунального підприємства Київради «Київське міське бюро технічної інвентаризації» з вимогою надати довідку щодо майнового комплексу площею 2972 квадратів за адресою столичної вулиці Іоанна Павла ІІ. Здогадується, що за будівля?

Тепер зрозуміло, чому нотаріус, абстрактні (просто ще незрозуміло хто саме, але дізнаємось) «замовники», а потім і ДБР реально вирішили рейдернути підприємство. Вони його «пробивали» ще за місяць до того, як вчинили дії. Це чудова обтяжуюча обставина за кримінальним правом – за попередньою змовою, групою осіб з корисливих мотивів. Прекрасна ілюстрація «інвестиційних нянь» в Україні. Цікаво, що про це думають в Офісі Президента?

І вишенька на цей рейдерський торт. Хтось там сумнівався в російському походженні двох «фронтерів» захоплення майна українців? Так розповім наступне – вищезгадані Мєдєнцєва і Кочковий «під ручку» одномоментно перетнули російський кордон. Спочатку заїхали в Україну через Мілове 12 грудня 2021 року о 19:30, а потім повернулися назад в росію через КПВВ Станиця-Луганська 22 грудня 2021 року о 12:55. СБУ, агов, Ви на зв’язку?

Йдемо далі.

Фіктивне ТОВ «Тандем Білдінг та Ко», що створене росіянами, 10 лютого 2023 року подало позов до Господарського суду міста Києва, де відповідачем був Мін’юст про визнання протиправними і скасування наказу, а саме висновку Центральної колегії Мін’юсту з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації. Нагадаю, що чоловік нотаріуса, що вчинив незаконну перереєстрацію це… суддя Господарського суду міста Києва з дуже проросійським шлейфом. Звісно, там відкрили провадження від фейкового підприємства і розглядатимуть кейс. Відповідальна професійна солідарність, жодної корупції чи зловживань.

На початку травня сторона потерпілих українців ознайомилась з матеріалами судового провадження. Як думаєте, що там було? Дві «лівих» довіреності від 1 лютого 2023 року на двох адвокатес (Дар’ю Шуліму та Ольгу Гадзевич), нібито підписаних росіянином Денисом Кочковим. Але цього Кочкова фізично тут, в Україні, взагалі не було. І позовна заява в столичний Господарський суд та заява про усунення недоліків до позовної заяви також «фіктивно» підмахнулись.

Наостанок, підписи цього Кочкового на акті приймання-передачі нерухомого майна до статутного капіталу від 16 грудня 2021 року і протоколі загальних зборів учасників ТДВ «Київміськсантехмонтаж» від 13 грудня того ж року із підписами, якими засвідчені копії цих же документів просто на око можна охарактеризувати – підписували взагалі різні люди.

Це точно кейс, яким мають займатися або в СБУ (російський слід), або в НАБУ (у випадку наявності корупційних зловживань з боку ДБР – отримання хабаря). Такої епопеї, власне кажучи, я ж часів правління Януковича не бачив.

Далі буде, адже вже третій тиждень очікую на офіційні коментарі ДБР…

ОЛЕКСАНДР ЛЄМЄНОВЗасновник StateWatch

От редакции «ОРД»: Сухачев — уникальный руководитель. Превратить абсолютно новый орган в абсолютный ноль — это нужно уметь. Говорят, причиной всему лень и глупость. Кто-то даже телеграмм-канал создал  с названием «Ленивый Сухачев«. Не помним такой истории ни с одним из руководителей силовых структур.

Оцените материал:
54321
(Всего 5, Балл 4.4 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. Там где пахнет бабками, пидор Сухачев совсем не ленивый и не тупой. Зачем было набирать харьковских тупых мусоров и сбу шных предателей в новую структуру,

  2. Сухачев это человек пидора ермака и зели со всеми вытекающими. Это резя с золотыми яйцами в дбр. В Киеве на улицах появились последние модели ферари, бентли, ламборджини. Интересно откуда такие бабки на такие тачки в стране где идет война и 40 процентов бюддета датируються США? Пидор ермак ответь.

    1. Не пизди. Мисис Гонтарева с Пидарашенком жадные. Хуй бы они и копейки дали пидору ермаку с зеленой залупой. Разве что далаб пизду полизать ермаку с коломойским, а зеле хуй пасать у Пидорашенка.

  3. Реально «оборотни в погонах»!!! Так нагло и беспредельно отжимать — почему бездействует НАБУ? СБУ?
    Все же шито белыми нитками.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Почему Ермак атакует друзей Президента?

Почему Ермак атакует друзей Президента?

Есть такой Юрий Аристов, давний друг Зеленского, рыботорговец, ныне глава бюджетного комитета ВР. Зашел в парламент под №42 по списку…

"Успехи" ГБР

Вчера ГБР опубликовало результаты своей работы за 2021 год. На первый взгляд, цифры значительные. Посмотрим, что спрятано за ними и…

Тупой Сухачев пытается тупо перевести все стрелки на Монастырского

В ГБР заявили, что видео с первых минут после ДТП, которое опубликовали журналисты, у них не было. Там говорят, что…
НОВОСТИ