Человек не терпит насилия!

Про що мовчить Херсонська ОВА.

Відомий шотландський письменник Роберт Льюїс Стівенсон, якого у нас в країні найбільше знають по його роману «Острів скарбів», має авторство чудової фрази про мовчання – «Мовчання може бути самою жахливою брехнею».

     Події останніх місяців в медіапросторі Херсонщини, які викинули на поверхню українського чиновника з російським громадянством, та українську чиновницю, яка шляхом зловживання впливом багато років «пиляє бюджет» за допомогою близьких фірм та ФОПів, залишили неабиякі плями на репутації керівництва Херсонської ОВА. 

     Трохи ці плями спробувала відбілити Херсонська міська ВА, звільнивши з посади одного з фігурантів, однокашника голови ОВА, активного організатора фейкового референдуму Бориса Вейшторта. Але інша фігурантка справ,  Васіна Світлана Віталіївна, це вже керівник обласного Департаменту розвитку територій , підлегла обласного керівника, і тільки  він може вирішити, чи продовжувати заплющувати очі на її оборутки. 

     Весь місяць, поки суспільство обговорювало події про корупційне минуле пані Васіної, керівництво обласної військової адміністрації мовчки робило вигляд, що нічого не відбувається, пошепки відповідаючи, що це все плітки і не варті уваги. 

     Але ж чому керівництво ОВА так вперто намагається не реагувати на відверті корупційні скандали?  Чим так цінна ця пані Васіна, що керівництво ОВА йде на репутаційні втрати заради неї? Навіщо вона їм? 

     Ми думаємо, що відповіді на ці питання, і пояснення поведінки керівництва Херсонської ОВА дає АКТ ревізії використання коштів боротьби з гострою респіраторною хворобою Ковід-19, у вигляді субвенцій місцевим бюджетам на ремонт приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я за 2020 рік, і який по результатам ревізії був направлений Держаудитслужбою до правоохоронних органів. 

     Цитуємо деякі моменти з цього Акту: 

«Для підтвердження фактичних обсягів виконаних робіт по об’єкту «Реконструкція приміщень відділення невідкладних станів КНП «Каховська центральна районна лікарня Каховської районної ради» за адресою; вул Першотравнева, 34, м. Каховка, Херсонська область», в ході ревізії проведено контрольний обмір за даними, вказаними в актах приймання виконаних робіт… 

Контрольним обміром виконаних робіт…… встановлено невідповідність між фактично виконаними обсягами та обсягами, внесеними в акти приймання будівельних робіт, та призвело до завищення вартості виконаних робіт на суму 738279,60 грн.

Крім того, для підтвердження фактичних обсягів виконаних робіт по об’єкту «Реконструкція приміщень відділення головного корпусу літ. А комунального некомерційного підприємства «Херсонська міська клінічна лікарня імені О.С. Лучанського» по вул. Кримська, 138в м. Херсоні», в ході ревізії проведено контрольний обмір за даними, вказаними в актах приймання виконаних робіт…

Контрольним обміром виконаних робіт… встановлено невідповідність між фактично виконаними обсягами та обсягами, внесеними в акти приймання будівельних робіт…шо призвело до завищення вартості виконаних робіт на суму 4365698,08 грн.

Крім того, в ході ревізії, проведено контрольний обмір за  даними, вказаними в актах приймання виконаних робіт …щодо реконструкції приймального відділення КНП «Генічеська ЦРЛ» за адресою: Херсонська область, м. Генічеськ, проспект Миру, 130. 

Контрольним обміром виконаних робіт… встановлено невідповідність між фактично виконаними обсягами та обсягами, внесеними в акти приймання будівельних робіт …, що призвело до завищення вартості виконаних робіт на суму 2781621,14 грн.» 

     Загалом по акту на 8 млн гривень приписаних робіт. Ви взагалі уявляєте який це величезний обсяг робіт?

     І хто ж побачив ці приписані роботи як виконані? Хто дивився в потрібну сторону? 

     Відповідь на ці питання дає вже процитований нами вище  Акт ревізії на своїх сторінках. 

      Цитуємо Акт знову: 

«В ході ревізії на письмовий запит .. щодо невідповідності між фактично виконаними обсягами та обсягами внесеними в акти приймання будівельних робіт…., головним спеціалістом відділу будівництва та розвитку територій управління будівництва… Васіною В.В. надано пояснення: на момент підписання актів виконаних робіт, за інформацією особи що здійснює технічний наглядна об’єкті…, всі роботи були виконані в повному обсязі і обсяги виконаних робіт відповідали обсягам, вказаним в актах… Проте, згідно з поясненнями представників підрядної організації ТОВ «Будівельні технології Південь» у зв’язку з виникненням несприятливих обставин природнього характеру, пов’язаних з погодними умовами, та виявленням певних недоліків в своїй роботі, підрядна організація з власної ініціативи булу змушена на певний час демонтувати деякі матеріали, що було зроблено без відома Департаменту та виявлено під час ревізії» 

     Тобто пані Васіна розповідає в поясненні, що вона з інженерами технагляду, побачила всі побудовані об’єкти, а потім пішов дощ, і підрядники познімали на 8 мільйонів матеріалів, щоб не намокли. 

      Тепер у когось ще виникають питання, навіщо такий цінний кадр, який бачить що треба, в Херсонській ОВА? 

     До речі, а всі помітили згадану в поясненні пані Васіної назву підприємства? Так, так. Вам не почулося, це саме те підприємство, про яке ми згадували у попередніх статтях, і якому Васіна віддала без тендеру десятимільйонний контракт в грудні минулого року. 

     І це напередодні початку відбудови зруйнованої Херсонщини. 

     Можливо, ви скажете, що то справа пройдешня, а зараз ціною неймовірних людських жертв Україна б’ється з російською навалою і все змінилося. Так, дійсно змінилося, але не у всіх та не для всіх. І Світлана Віталіївна, вже ставши керівником Департаменту розвитку територій, продовжує будувати собі фінансову незалежність і світле майбутнє за кошти платників податків та іноземних донорів.

Тож, можна зробити висновок, що керівництву Херсонської ОВА дуже потрібна така людина, і своїм мовчанням (або «брехнею» за Стівенсоном), адміністрація буде до останнього захищати спеціалістку по оптичним ілюзіям, яка вправно будує «потьомкінські села» по цінам штаб квартири Apple чи штучного острову в Еміратах.

Оцените материал:
54321
(Всего 3, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ