Человек не терпит насилия!

Кушнір веде «Київміськбуд» до банкрутства: КМДА відмовилася дати мільярд, а житло інвесторів опинилося під загрозою

02ecd690 2a4b 42a8 94ac dc49c3e5222a

КМДА відмовила голові «Київміськбуду» Ігорю Кушніру у фінансуванні на загальну суму в 1,3 млрд грн (1 млрд у вигляді докапіталізації та 300 млн грн інвестицій у квартири). Будівництво стало, а найбільший забудовник столиці фактично опинився на межі банкрутства.

Водночас сам Кушнір фінансових проблем не має. За час керівництва компанією його родина стала однією з найбагатших у столиці. Десятки об’єктів нерухомості оформлено на самого Кушніра. Але найдорожчі активи: літак, елітні квартири, компанії – оформлені на дружину та дітей Кушніра. Поки інвестори у ЖК «Київміськбуд» залишаються без житла, за яке вже заплатили, голова компанії подорожує за кордон і розмірковує про те, що під час війни він має право здавати будинки хоч без фасадів.

«Київміськбуд» з акціонерного товариства перетворився на холдингову компанію. Фактично статус «комунального підприємства» – лише прикриття, яке якийсь час дозволяло залучати інвесторів у житло. Бізнесом насправді займаються десятки інших компаній, які нібито входять до холдингу. Але місту в цих компаніях належить від менше 1% до 55%.

Кушнір побудував імперію на кшталт «Укрбуду». Але, як і у випадку з Микитасем, непомірні апетити призводять до плачевних фінансових результатів. ЗМІ при цьому стверджують, що керівник комунального забудовника паралельно володіє двома приватними компаніями-забудовниками. І ось у цих двох компаніях проблем із активами немає.

У той час як «Київміськбуд» свої роботи зупинив та виконати зобов’язання перед інвесторами не здатний. Діра, яка утворилася у бюджеті, за інформацією OBOZREVATEL, складає близько 2 млрд грн. Щоб урятувати компанії, Кушнір попросив у міста збільшити статутний капітал (фактично просто віддати) на 1 млрд грн, а ще 300 млн грн виділити на купівлю квартир у «Кіївміськбуду».

Кушнір виправдовує ситуацію повномасштабною війною. «Під час війни можна взагалі, бл..дь, здавати будинки без фасадів, без благоустрою, без нічого. Не подобається їм – хай не підписують. Нехай йдуть нах..й», – прокоментувавневдоволення інвесторів нібито голова «Київміськбуду» Ігор Кушнірпід час своєї розмови з Максимом Микитасем (підозрюваний у численних аферах ексглава «Укрбуду»). Запис розмови інвесторам надав сам Микитась, його також опублікували в мережі.

Але й до повномасштабної війни Кушнір здавав будинки без комунікацій. OBOZREVATEL вже докладно писав про ситуацію у ЖК «Медовий». Там один із будинків не підключили до опалення, не закінчили благоустрій. Ще один приклад – ЖК «Райдужний». Його за термінами мали здати в експлуатацію ще до повномасштабної війни. А тепер пропонують інвесторам оформлювати право власності на квартири у будинках, які не підключили до комунальних послуг. І якщо інвестори це зроблять, то їм доведеться самостійно вирішувати проблеми із підключенням комунальних послуг. І вирішення цієї проблеми може коштувати десятки мільйонів гривень.

Кушнір, літаки та квартири

Працюючи нібито в комунальному підприємстві, як стверджує видання УП, став одним із власників ще двох забудовників. Йдеться про компанії IB Alliance та bUd development. В обох компаніях його партнер – скандальний нардеп від ОПЗЖ Вадим Столар.

Тісні відносини з ОПЗЖ підтверджує ще один факт. На його дружину Оксану оформлено літак, на якому екснардеп та державний зрадник Віктор Медведчук літав до свого кума Путіна до Москви. Сам 51-річний Кушнір у розпал опалювального сезону 2022-2023, коли у ЖК «Медовий» цілий будинок залишався без опалення, відлетів до Відня (і став героєм розслідування УП«Батальйон «Відень»).

Як бізнесмен міг у період повномасштабної війни перетинати державний кордон, невідомо. Ще до повномасштабної війни журналісти-розслідувачі знайшли у родини Кушніра нерухомість на десятки мільйонів гривень. Так, у власності дружини Кушніра квартира в елітному житловому комплексі «Французький квартал» площею 161 квадратний метр та два паркомісця. Син і дочка президента «Київміськбуду» володіють квартирою в ЖК «Зарічний» в майже 200 квадратних метрів і ще двома апартаментами в ЖК «PecherSKY».

У своїх деклараціях Кушнір також не вказав жодного автомобіля. У власності дружини та дітей перебувають Mercedes E250 Cabriolet (2016), Range Rover (2008), Mercedes E250 CDI (2014) та Mercedes E220, придбаний у 2017 році. Крім того, з 2013 по 2017 син Кушніра пересувався на мотоциклі Harley Davidson. За все життя офіційний задекларований заробіток Кушніра Ігоря Миколайовича становив 127 тисяч доларів, що в три з половиною рази менше за прайс лише автомобільного парку, з’ясували журналісти.

 

 

 

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. Кушнир еще является собственником скандального моечного Кристалбанка. Киньте в поиск — «Он там царь и бог». Глава Киевгорстроя Игорь Кушнир руководит Кристалбанком, – видео

  2. Ну не Кушнир —так ктось другий поведе до банкрутству.Яка разниця чей хуй у жопе?
    Имя им легион(с)

  3. В феврале 2021 года РНБОУ санкционировал фирму KLODIUS INVESTMENTS LTD

    Официальный бенефициар фирмы — гражданка Кипра Оксана Кушнир – жена Игоря Кушнира президента Киевгорстроя с 2012 до настоящего времени.

    Холдинг «Киевгорстрой» на 80% принадлежит громаде города Киева, которая в 2020 году получила с холдинга целых 1,37 млн грн дивидендов, а в 2019 — вообще ноль.

    В то же время кушнировская фирма KLODIUS INVESTMENTS LTD прикупила частный самолет Гольфстрим T7- ABC (s\n 203) (данные РНБОУ).

    Игорь Кушнир – партнер Вадима Столара (нардеп опзж, смотрящий за Киевом до 2019 года).

    Киевгорстрой их дойная корова.

  4. А его сын Илья Кушнир, который депутат Киевсовета от Кличковского Удара и имеет военное образование почему еще не защищает родину от рашистов? Или папочка все порешал? Кстати, по Илюше уже тоже давно плачет НАБУ, и не только! От осинки не родятся апельсинки!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ