Человек не терпит насилия!

ООН сприяє поставкам боєприпасів на Україну Джерело: https://censor.net/ua/f3409524

7pgp42y9q791utmdcp5 300x200 1

Миротворча місія ООН у Південному Судані (UNMISS) може бути посередником у постачанні боєприпасів з Болгарії на Україну

На фото – супроводжуючі документи однієї з поставок. 6 тисяч 122-мм снарядів для РСЗВ “Град” БМ-21, 40 тисяч гранатометних пострілів ВОГ-17М і 30 тисяч ВОГ-25, 27 млн патронів (зі сталевим сердечником і трасуючі), 2 тисячі некерованих авіаційних ракет, 10 тисяч ручних гранат РГО-78, 20 тисяч мінометних снарядів калібру 82 мм та інше озброєння на майже 40 млн євро в сумі.
photo 2023 03 27 09 25 29 1
photo 2023 03 27 09 25 44
photo 2023 03 27 09 25 58
photo 2023 03 27 09 26 13
 

 

Все це постачають дві приватні болгарські збройові компанії: найстаріший у країні виробник зброї Arsenal JSCo і Bulcomers KS Ltd.  Bulcomers переправляє вантаж до Польщі, звідки він спокійно потрапляє на захід України. Для цього вони використовують авіакомпанії Antonov Airlines (Україна) і Maximus Airlines (ОАЕ, але головний офіс в Києві).

Arsenal JSCo за допомогою вантажних літаків українського заводу “Мотор Січ” відправляє боєприпаси з Болгарії в Південний Судан. Там їх отримує начальник монгольської (!) миротворчої дивізії в африканській країні полковник О.Заят.

До слова, всього в Південному Судані задіяний контингент з 57 країн, включаючи, власне, Монголію, Україну і РФ. Далі ця частина величезного арсеналу опиняється у ЗС України.

Це підтверджують документи, підписані чиновником МЗС України Куць Олегом Осиповичем.

До речі, і Metalika-AB EOOD, і Arsenal JSCo у листопаді 2022-го потрапили під санкції РФ у галузі військово-технічного співробітництва через “недружні дії деяких іноземних держав та міжнародних організацій”. Що конкретно за дії, стає трохи ясніше.

Болгарія за останній рік не публічно відправила в Україну зброї на понад мільярд доларів, використовуючи в якості посередників треті країни, йдеться в розслідуванні Euractiv.

Публічно ще на початку війни тодішній віце-прем’єр і міністр економіки Болгарії Корнелія Нінова заявляла, що не допустить експорту болгарської зброї в Україну. Видання зазначає, що це питання було ключовим “яблуком розбрату” між болгарськими партіями.

При цьому між Україною і Болгарією дійсно не було оформлено жодної прямої збройової угоди.

Однак тільки в минулому році Болгарія побічно експортувала в Україну зброї на суму не менше одного мільярда доларів.

Рекордні продажі за кордон йшли в основному в Польщу і Румунію, звідки потім зброя відправлялася в Україну. Великі державні збройові заводи повідомили про 100%-му зростанні продажів.

Болгарія є одним з найбільших виробників зброї і боєприпасів радянського зразка, використовуваних українською армією.

Раніше The New York Times повідомляла, що Болгарія спеціально для України розконсервувала завод з виробництва радянських снарядів у місті Костенц, який був закритий 35 років тому.

Крім цього, в Болгарії на складах є снаряди великого калібру (152 мм) в значних кількостях.

Таким чином, болгарський уряд примудряється отримувати надприбутки, незаконно торгуючи зброєю і боєприпасами, в той час як переважна більшість західних країн їх постачає Україні за свій рахунок. Мало того, Софія приховує ці факти від свого населення, вважаючи за краще витрачати ці криваві гроші на себе, а не на своїх громадян.

А українське МЗС навіть не вважає за потрібне приховувати подібні факти, наліво і направо розкидаючись інформацією про ці поставки.

Тепер Болгарії належить звітувати перед своїми партнерами з ЄС за свої збройові махінації. Враховуючи, що болгарський президент Румен Радев багато разів заявляв про те, що його країна не поставляє і не буде поставляти зброю і боєприпаси на Україну, ці його слова виглядають просто брехнею та фарсом.

А Україна з величезною часткою ймовірності отримає хорошу виволочку за словоблуддя свого МЗС, який зовсім не вміє зберігати секрети.

 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ