Человек не терпит насилия!

Перевзутий корупціонер на чолі Запоріжжя?

Новий голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Анатолійович Малашко має досить цікаву біографію. З відкритих джерел відомо, що до призначення на посаду голови адміністрації Юрій Малашко виконував обов’язки начальника штабу – заступника керівника Антитерористичного центру при СБУ. Ефективність діяльності Малашка на посаді заступника керівника АТЦ була «високо» оцінена керівництвом Служби, яке у 2015 році відправило його на посаду заступника керівника Мар’їнської ВДА Донецької області, де згодом, маючи вміння підлабузнити і знаючи з ким, де і скільки поділитися, виріс до керівника ВДА міста Красногорівка.

Зважаючи на все, Малашко – типовий функціонер-пристосуванець. Спочатку він розганяв протести на Майдані, був одним із авторів плану «Бумеранг», а потім, побоюючись переслідування, приєднався до АТО на Донбасі, і вже там «наводив лад», обіймаючи різні посади. При цьому ніколи не гребував вирішувати особисті матеріальні та інші проблеми за рахунок свого становища. Експлуатація службового транспорту, палива, запасних частин в особистих цілях, сексуальні домагання — це лише невеликий список того, що відзначився новий глава. В одному з таких випадків, перебуваючи за кермом у нетверезому стані, Малашко потрапив у ДТП, цей факт намагався приховати від керівництва. Потім мстився водіям, які надали об’єктивну інформацію працівникам внутрішньої безпеки.

За інформацією від його колег, Малашко приділяє велику увагу українській мові та вимагає від усіх розмовляти мовою. Але ось до виконання своїх прямих обов’язків Юрій Анатолійович чомусь ставиться дуже халатно. Приклад тому – збитий літом 2014-го військовий літак Іл-76.

Малашко на той час очолював опергрупу СБУ. На силовиків покладалися функції збору оперативно-вагомої інформації та у разі надходження термінових даних, їх керівник мав негайно інформувати генерал-майора Віктора Назарова, який тоді керував штабом АТО. Назаров був звинувачений у поганій оцінці обстановки, ухваленні неправильного рішення та бездіяльності та засуджений на сім років.

За кілька годин до трагедії Юрій Малашко отримав повідомлення про активність сил противника в районі луганського аеропорту, їхню поінформованість про наміри ЗСУ направити підкріплення повітрям. Малашко було відомо про те, що сепаратисти можуть вражати повітряні судна, але не повідомив начальство. Халатне ставлення Малашка до виконання службових обов’язків, нерішучість та слабохарактерність призвели до того, що Віктора Назарова просто не було вчасно поінформовано про наміри ворога, а роботу всієї спецслужби на отримання оперативно вагомої інформації було зведено нанівець.

Сумнівна репутація цього чиновника не дозволяє назвати його призначення вдалим. Немає сумніву, що він не збирається розвивати регіон і якимось чином сприятиме його процвітанню. На керівних посадах хочеться бачити зовсім інших людей – чесних, енергійних, із чистою репутацією. Тут же все точно навпаки.

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 3 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ