Человек не терпит насилия!

НАБУ закрило справу митника Бурдейного, котрий вез 700 тисяч доларів до Києва

НАБУ  закрило кримінальне провадження щодо колишнього начальника відділу митного оформлення №2 митного поста «Ягодин» Михайла Бурдейного, якого затримали при перевезенні крупної суми готівки до Києва. Рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд.

У червні 2021 року  поблизу Рівного на стаціонарному посту у багажнику митника виявили 700 тис. доларів. Суд наклав арешт не на всю суму, а лише на 690,3 тис. доларів. За версією ДБР, Михайло Бурдейний систематично збирав та зберігав у себе отримані хабарі, частину яких розподіляв між іншими правоохоронними структурами.

Відтак ДБР розпочало кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення Бурдейного. У ході розслідування з’ясували, що ні автомобіль Audi Q7, ні гроші з багажника Михайлові Бурдейному не належать. Усе це добро нібито власність сторонніх осіб.

Мало того, 10 тис. доларів нібито справжні власники встигли забрати ще до вилучення суми, ще 5,9 тис. доларів банк забракував як підробні.

Мільйонер, гроші якого перевозив Бурдейний, у суді пояснив, що він отримав таку суму від брата, який напередодні продав готельний комплекс і мав на меті купівлю комерційної нерухомості.

Названий власник арештованих коштів раптом забажав перерахувати їх на ЗСУ. Порив благодійності підтримали й сторона захисту, і обвинувачення.

За даними журналістів програми «Гроші», ці кошти належать сім’ї такого собі Хусейна Дукаєва, який родом з Вінниці, а нині — депутат Кам’янець-Подільської районної ради.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у суді зазначив, що сенсу продовжувати арешт на ці кошти немає, адже вони вже не є речовим доказом, а кримінальне провадження – закрите.

Клопотання про зняття арешту і передачу грошей на рахунок ЗСУ підтримав і детектив Національного антикорупційного бюро.

Впродовж місяця двоє суддів ВАКС розглянули те саме клопотання про скасування арешту на 690 тисяч 300 доларів та передачу їх Збройним силам України, та в обох випадках: і до закриття справи, і після цього – відхилили його. Подальша доля грошей невідома.

 

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 4.5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

9 ответов

  1. Костіну за результатами такого розслідування потрібно зареєструвати в ЄРДР інше провадження за фактом зловживань службовим становищем «всіх расслєдоватєлєй і пракуроров» і уважно та принципово дослідити, хто, скільки і де прикурив від митників. Особливо ДБР, які вилучили бакси, і не закріпили докази! А потім знайшли чуркобєса з готелем, фальшиві долари. Як завжди видно почерк Льохи Сухачова. Подивимося реакцію на такі здобутки. В країні війна, на митниці схеми і бардак, відмазка від злочинів, існує чорна каса, грошей на ЗСУ бракує. А гебня і мєнти відтягуються!

    1. Якби закріпили належним чином то як задню включати. Незаконно затримали, і за це треба відповідати

  2. Бл*дство какое-то… Этот бурдейный походу пойдет на повышение за молчание, а кукловоды могут выдохнуть. Это болото надо срочно осушать!

    1. Не только за молчание, он же их людям вез, порошенка тоже арестовывали и где он, просто крайним оказался, о какой конфискации может идти речь, нет дела нет тела

  3. Свої прокурори пообіцяли, що після реформ формою закінчення кримінальних проваджень буде їх закриття за реабілітуючих підстав, щоб особи, які вчинили кримінальні правопорушення отримали можливість їхньої оцінки з перспективою підвищення на державній службі!

  4. Камандіру Центру підтримки корупції Шабуні Віталію і його кулєзі Дарці Каленюк нєпрєменно і жєлатєльно обнародовать ето достіженіє нового САП і нового НАБУ, послє чего доложіть послам большой семерки.

  5. Ну наконец Семен Кривонос приступил к выполнению своих служебных обязанностей! Слава Ермаку и Зеленскому и всем тем кто привел 95 квартал к корыту.

  6. За такої роботи, народ буде правий, коли руба поставить запитання цим правоохоронцям: « А з якого перепугу ми вам трутням платимо такі високі зарплати і утримуємо вас?»

    1. 11-48 двері відкриті-місце для подвигу завжди буде- покажи себе. Но спочатку на фронт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

«Касса» Бурдейного: ГБР прикрывает Рябикина от СБУ

«Касса» Бурдейного: ГБР прикрывает Рябикина от СБУ

Служивые рассказали подоплеку нашумевшей спецоперации по задержанию начальника смены таможенного поста Ягодин Волынской таможни Михаила Бурдейного, у которого обнаружили и…
НОВОСТИ