Человек не терпит насилия!

Ексгенерал СБУ Андрій Наумов, якого раніше затримали у Сербії, у суді заперечив звинуваченням у відмиванні грошей

Він заявив, що знайдені у нього при затриманні сотні тисяч доларів та євро – це «сімейні гроші».
Ексгенерал СБУ Андрій Наумов, якого раніше затримали у Сербії, у суді заперечив звинуваченням у відмиванні грошей

Під час засідання у Вищому суді у сербському Ниші 17 березня ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов заперечив звинувачення у відмиванні грошей. Про це повідомила Балканська служба Радіо Свобода.

Так, Наумов у суді заявив, що 608 тисяч євро та 125 тисяч доларів, знайдені в його автомобілі під час арешту, – це «сімейні гроші» і вони були потрібні, щоб переїхати Стамбул.

Як відомо, Андрій Наумов виїхав за кордон за лічені години до повномасштабного вторгнення рв Україну 24 лютого. 7 червня він був затриманий на кордоні Сербії і Північної Македонії, разом із ним затримали громадянина Німеччини Олександра Акста. У машині, якою вони їхали, виявили велику суму грошей і дорогоцінне каміння.

Наумова підозрюють у державній зраді, зокрема передачі росіянам даних про системи безпеки зони відчуження ЧАЕС. Ексгенерала позбавили звання після втечі з України, із СБУ Андрія Наумова звільнили ще влітку 2021 року. За час служби він неодноразово ставав фігурантом корупційних скандалів.

Наумов – фігурант низки журналістських розслідувань про контрабандний імпорт та корупційні схеми на митниці. Ще у статусі начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ фігурував у розслідуванні журналістів «Схем» про набуття елітного майна, неспівставного з офіційними доходами держслужбовця.

В Україні Наумову оголосили дві підозри – «у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, та у зловживанні владою або службовим становищем» та у шахрайстві і завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 млн гривень. Нині у Сербії також на розгляді питання щодо його можливої екстрадиції в Україну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Оцените материал:
54321
(Всего 5, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

14 ответов

  1. Ой бля,ежели копнуть то «наумовых» с большими звёздами на погонах зараз працюе спойно соби видсоткив 20,не меньш

  2. Дурак тупой, с такими бабками надо было сразу на свою историческую родину бежать а не по Югославиям кататься. А ещё говорят что евреи все поголовно страшно умные….

  3. Як негіднику найкращі митники та прикордонники дозволили без декларації вивезти чесно зароблені єврики та доляри за межі України?Через яку. митницю покидько виїзджав за кордон?Марка автомобіля чи велисопедом до пішого кордону з плецаком вагою 50кг на горбу?

    1. Суд их оправдает _что они честные а деньги им оставили бабушки дедушки еще из колхозной пенсии_которую они меняли на валюту_и драгоценсти так как дененьги им были ненужные они вели подсобдное хозяйство_адвокаты все докажут ,

  4. С нашими расследователями придется, понять и простить! А народ лох! Примет все за правду! Деньги, то семейные? Он их набрался, спиздил, и теперь они семейные!

  5. Як актівно, по чиїйсь вказівці, забалтується тєма Наумова і його оточення і людей яких він роставляв в прикордонні області для заробітку і для здачі України.

    ,

  6. …..надеюсь завтра у тебя выходные закончатся? С понедельника ровно в 9 часов на проверку -надесь дашь нам всем отдохнуть от тебя к следйющей суботы. В церковь нежелаеш сходить?-желательно….

  7. И вот под етой личиной скрывался блин уголовник. А какой был мужчина ну настоящий полковник. Пугачева А. Б.

  8. Наумов і всі його друзі контрабандисти і корупціонери і їх сім’ї з награбованим в Україні виїжджали перед війною і в перші дні війни через пп Львівської області, де керував СБУ бурштиновий солдат Наумова — Осіпчук Ваня.

  9. Ця мерзота, нанесла величезну шкоду Україні, його потрібно витягнути з Сербії і добре з ним попрацювати, ще багато його негідників в Службі, а потім довічне.. Це буде справедливо.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Сербія відмовила в екстрадиції Наумова через заяву Зеленського

Ще в березні 2022 року президент назвав Наумова зрадником, хоча справу за цією статтею не відкрили і досі. Одним із…
У погоні за човном: як "гаманець" Баканова сів до в’язниці в Сербії і чи є в тому російський слід

У погоні за човном: як "гаманець" Баканова сів до в’язниці...

Як топчиновник СБУ виявився звичайним контрабандистом, якого згубила жадібність, і скільки він заробляв на оборудках. Минулого тижня сталась одна непересічна…
Зрада і зрадники в СБУ. Куди й чому тікали підлеглі Баканова 24 лютого

Зрада і зрадники в СБУ. Куди й чому тікали підлеглі...

У липні 2022 року президент України Володимир Зеленський у відеозверненні оголосив про успішне самоочищення СБУ від російських шпигунів і «кротів».…
НОВОСТИ