Человек не терпит насилия!

МАЙЖЕ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ НА РЕМОНТ УКРИТТЯ В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ: КУДИ ПОДІЛИСЯ ГРОШІ?

25 листопада 2022 року соціально-гуманітарне управління виконавчого комітету Богуславської міської ради Київської області (далі – Управління) оприлюднило оголошення про проведення публічної закупівлі послуг, а саме: ремонт та облаштування споруд цивільного захисту (укриття) Опорного закладу освіти Дибинецької гімназії Богуславської міської ради Київської області на суму 401 915,00 грн.
Про даний факт стало відомо юристам громадської організації “Мережа антикорупційних центрів” (далі – ГО “Мережа антикорупційних центрів”) під час аналізу публічних закупівель на платформі Prozorro, пов’язаних із військовою агресією російської федерації на території Київської області.
За результатами проведеного тендеру приватне підприємство “Експрес плюс” (далі – ПП “Експрес плюс”), оголошено переможцем.
25 листопада 2022 року між Управлінням та ПП “Експрес плюс” укладено договір на виконання зазначених вище робіт.
Відповідно до укладеного договору, строк виконання робіт починається з моменту заключення договору і закінчується 31 грудня 2022 року. ПП “Експрес плюс” прийняло на себе обов’язок здійснити покрівлю підлоги та стін протягом зазначеного строку.
28 грудня 2022 року Управління здійснило переказ 401 915,00 грн. на рахунок ПП “Експрес плюс”
Після закінчення строку для виконання договору, юристи ГО “Мережа антикорупційних центрів” здійснити виїзд на об’єкт та провели огляд виконаних робіт, під час якого встановили, що ремонтні роботи, за які проведено оплату, фактично виконані не в повному обсязі, оскільки не відповідають вимогам проектно-кошторисної документації.
Тому, виникає питання: куди поділися перераховані кошти у розмірі 401 915,00 грн.?
У зазначених діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України, а саме: привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинене у великих розмірах та в умовах воєнного стану.
У зв’язку із тим, що передбачені договором між Управлінням та ПП “Експрес плюс” ремонтні роботи можливо виконані не в повному обсязі, юристи ГО “Мережа антикорупційних центрів” звернуться до відповідних правоохоронних органів із повідомленням про виявлені факти.
*Публікація підготовлена ГО “Мережа антикорупційних центрів” в рамках реалізації проєкту «Моніторинговий центр Громадської організації «Мережа антикорупційних центрів»», що фінансується IWPR: Institute for War & Peace Reporting. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ГО “Мережа антикорупційних центрів” і не обов’язково відображає погляди IWPR: Institute for War & Peace Reporting. 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. Профессиональные решения для упаковки с использованием стрейч-пленки
    рулон стрейч пленки [url=https://streych-plenka04.ru/]https://streych-plenka04.ru/[/url].

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ