Человек не терпит насилия!

Чому влада ігнорує наявність російського паспорта у дружини прокурора Києва Олега Кіпера

d0033132 8f16 457b 92a8 9dc3381d9bf0

Корупція і російський бекграунд дружини. Чому головний прокурор Києва Олег Кіпер і досі на посаді?

Протягом року Україною прокотилася хвиля скандалів, пов’язаних з наявністю російського громадянства в посадових осіб або їхніх найближчих родичів. Чимало цих фактів залишаються поза увагою влади.

Зокрема, правоохоронні органи і досі не зацікавилися головним прокурором Києва Олегом Кіпером. 2 лютого 2023 року журналісти «Схем» повідомили, що  його дружина Ірина Кіпер досі має діючий російський паспорт та індивідуальний номер платника податків РФ.

Пізніше з’ясувалося, що Ірина Кіпер майже 2,5 роки співпрацювала з російською організацією «Вестник Евразии», яку пов’язують з ФСБ РФ. Дружина прокурора входить у закриту базу даних РФ, для доступу до якої потрібен спеціальний допуск. Це може свідчити про те, що Кіпер є «залегендованою особою» в Росії.

До призначення головним прокурором Києва Олег Кіпер працював позаштатним радником Андрія Єрмака. Обіймав високі посади в Генеральній прокуратурі часів ЯнуковичаПшонки. Кіпер потрапив під люстрацію, але згодом зміг поновився на посаді через суд та ще й отримав 800 тис. грн компенсації.

Раніше російський паспорт знайшли у заступника голови Верховного суду України, голови Касаційного господарського суду Богдана Львова. СБУ встановила, що вперше Львов отримав паспорт РФ у 1999 році, а у 2012 році продовжив його дію. Його дружина теж має російське громадянство. Звільнити суддю вдалося з другої спроби. Зараз він намагається поновитися в посаді.

У липні 2022 року ДБР повідомило, що паспорт громадянина Росії є у заступника голови Харківської обласної ради Богдана Мальованого. Отримав він його в окупованому Севастополі у 2014 році. У вересні того ж року Мальованого вдалося відсторонити від посади.

Нещодавно стало відомо про російський паспорт голови Київської обласної асоціації футболу Андрія Засухи.

На відміну від названих посадовців, жодної реакції на російські зв’язки прокурора Олега Кіпера немає й досі. Це може бути пов’язане із заступництвом Офісу президента і особисто Андрія Єрмака.

Останнім часом ЗМІ все частіше помічають подвійні стандарти влади. Ті, хто не маєю покровителя у високих кабінетах — отримують закон, переслідування і утиски. Якщо ж  в посадовеця є «дах» у владі, на його російські зв’язки та корупцію ніхто не звертає уваги.

Оцените материал:
54321
(Всего 4, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

3 ответа

  1. Нв роботу брала влада прокурора,є контракт на 5років,не порушуйте Конституцію дописувачі та блогери!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ