Человек не терпит насилия!

Гаманці на огляд, мамчині синки. Як кандидати на директора НАБУ здавали тест на доброчесність

96d64b76d47e23f2dca5a54289e5c45c

Цього тижня відбувся один з головних етапів конкурсу на посади директора НАБУ – співбесіда на доброчесність. 5 робочих днів члени конкурсної комісії слухали пояснення кандидатів щодо їхніх статків. У 2021 саме співбесіда на доброчесність стала тим етапом, на якому відсіялись головні претенденти на посаду керівника САП. У конкурсі на НАБУ одного з фаворитів, детектива НАБУ Руслана Габріеляна, зняли за тиждень до початку співбесід. Тому було дуже цікаво подивитись, як відповідатимуть на питання решта фаворитів і наскільки прискіпливим тут буде журі. Зокрема щодо тих кандидатів, яких пов’язують з Банковою.

 

Слід визнати, що і комісія, і громадськість досить ретельно поставились до конкурсу, але все ж по факту не до всіх кандидатів комісія була однаково прискіпливою. Результати теж вийшли досить несподіваними.

Втім, про все по порядку.

Вже перший день співбесід справив дуже гнітюче враження. Пояснення більшості кандидатів щодо їхніх статків – це було щось із серії сльози з очей, кров з вух. Велика кількість кандидатів не знайшли нічого кращого, як пояснювати свої статки допомогою батьків. Комусь мама слала гроші з Осло, комусь з інших заробітків, у когось перепродувала нерухомість в Одесі, але все це йшло на те, щоб сини, які часто працювали на 3 тисячі гривень, змогли купити собі автомобілі і житло. Кому не вистачило маминих ресурсів, підсобили тесті з тещами. Велика кількість кандидатів так і не знайшла пояснення для комісії, як вони ставляться до заниження ціни майна під час продажу, і послались на те, що були не в курсі.

Найприкріше, що частина з таких кандидатів вже працюють у НАБУ. І до одного з них вже були питання у ЗМІ щодо зникнення телефонів Онищенка або великої зацікавленості вугільною темою.

Кандидат Анатолій Нестерцов, який працює в НАБУ, зумів на момент закінчення Академії СБУ накопичити 15 тисяч. доларів, а нині 80 тисяч доларів. На запитання комісії про походження готівкових заощаджень, він відповів, що почав заощаджувати зі шкільної лави. Мовляв, батьки давали гроші на щоденні потреби, десь 50 доларів на місяць, а він їх увесь час збирав.

«Я цю суму накопичував зі школи і до закінчення Академії у 2008 році.

В основному цю суму становили гроші, коли батьки дають школяру кошти на їжу, на певні такі речі. Вона складалася з подарунків, які мені дарували на день народження. Вона складалася зі свят, коли щедрівки і тому подібне. Це моя риса характеру», — заявив кандидат.

Більшість майна Нестерцову купили батьки, які мають, за інформацією ЗМІ, дотичність до вугільного бізнесу. Але комісія не стала розвивати цю тему у співбесіді. Можливо, пояснень про заробітки на щедруванні було вже вдосталь.

Або кандидат Михайло Буртовий, нині старший детектив НАБУ. Ось його пояснення, як він заощадив понад 120 тисяч доларів.

«Всі суми доходів і спосіб мого життя відповідає моєму вихованню і моєї дружини. Я народився у сільській місцевості, виріс в багатодітній родині, як і моя дружина. Відповідно раціональне використання своїх покупок та заощаджень – це притаманне з першого дня нашої родини. Витрати на місяць зараз складають 40-50 тисяч грн, екологічні чисті продукти ми отримуємо від наших батьків, які знаходяться в сільській місцевості і тримають здорове домашнє господарство», — зазначив кандидат.

Буртовий не зміг до ладу пояснити і доходи своєї матері, яка з 1998 заробила пів мільйона гривень, але купила 58 земельних ділянок.

Найсмішніший вигляд мав діалог Буртового і Кучерявенка, коли голова комісії вирішив розпитати кандидата, як він з братом відремонтували сільський ФАП. Спершу Буртовий стверджував, що вони з братом відремонтували тільки дах, бо він тік. І все це їм обійшлось у 70 тисяч гривень.

Тоді Кучерявенко прочитав решту новини про ремонт: «відремонтовано 250 метрів покрівлі, пошпакльовано та пофарбовано стелю й стіни, поставлено нові двері, проведено освітлення, обкладено кахлями стіни біля грубок. Тепер наші бабусі й дідусі дивляться телебачення, по подарованому братами «плазмовому» телевізорі, поки чекають прийому лікаря, зручно влаштувавшись на новеньких стільцях». І поцікавився в кандидата, як йому вдалося це зробити за 70 тисяч гривень?

На що кандидат відповів, що дах насправді просто перебрали, купили 2 відра фарби, замінили одні двері, а телевізор купили за 4 тисячі. Про кахлі і стільці члени комісії уточнювати вже не стали.

На фоні таких співесід верхом адвекватності видавалися пояснення детектива НАБУ Олександра Цивінського. Також досить логічно зміг пояснити свої статки Роман Осипчук.

Втім, найбільше зацікавлення викликали співбесіди кандидатів, які були серед лідерів за тестовими завданнями.

Гаманці на огляд, мамчині синки. Як кандидати на директора НАБУ здавали тест на доброчесність 01

Першим з таких перед комісією постав Віталій Власюк, колись адвокат, нині заступник голови Київської обласної військової адміністрації. На співбесіді кандидат вирішив відповідати англійською.

На питання, звідки в нього кошти на дві квартири у Києві, автомобілі Lexus та Tesla, дві земельні ділянки в елітному Козині, Власюк відповів, що «з 16 років зареєстрований як ФОП, всі члени моєї сім’ї активні в бізнесі, тому мені очевидно, що ми могли заощадити кошти і придбати нерухомість».

Далі він розповідав, що до того, як створити юридичну фірму, вони з братом збирали компʼютери, допомагали батькам у сімейному бізнесі, зокрема мережі аптек та забійного цеху матері.

Що це за бізнеси — комісія детально не розпитувала. Так само, як і те, за які кошти мати Власюка придбала 6-кімнатну квартиру у центрі Києва на вулиці Інститутській, яку за довіреністю передала кілька років тому сину.

Комісію більше зацікавило збагачення кандидата на криптовалюті, адже він заявив володіння біткойнами на декілька мільйонів гривень.

Втім, під час цієї розмови кандидат зміг лише сказати, що платить з цього бізнесу 5% податку як ФОП на третій групі. На уточнення членів комісії, а як же обслуговування цього бізнесу і які в нього видатки, Власюк нічого не зміг пояснити.

Також кандидат не зміг пояснити, звідки в нього взялась довіреність на керування автомобілем Mercedes-Benz S550, яку йому виписав тесть.

У другий день комісія співбесідувала чи допитувала одразу трьох кандидатів з першої п’ятірки – лідера конкурсу, бучанського прокурора Руслана Кравченка, керівника хмельницького відділення ДБР Сергія Гупяка та директора Державної інспекції архітектури і містобудування Семена Кривоноса.

Співбесіда Гупяка стосувалась здебільшого набуття майна у 2007 році, коли кандидат з татом купив 2,5 га землі та будівлі у селі Лукашівка Вінницької області за 240 тис. грн.

Гупяк пояснив, що все купувалося за гроші батьків, а він тоді ще був студентом.

На питання, як кандидат отримав Toyota RAV4 Hybrid, Гупяк розповів, що купив його з мамою за 930 тисяч. За словами кандидата, він витратив на нього дохід від продажу частки нерухомості за 393 тисячі гривень, 94 тисячі заощаджень та компенсації за відпустку.

Більше питань, ніж про майно, Гупяк отримав про свою роботу, зокрема порушення строків направлення обвинувального акта підлеглими на той час Гупяку прокурорами до суду, а також обставини смерті слідчого, де родичі говорили про навмисне убивство.

У відповідь кандидат, заявив, що «до його повноважень не входило супроводження обвинувального акту від прокурора до суду». А щодо обставин смерті, то Гупяк сказав, що в нього ці матеріали були лише місяць.

Гаманці на огляд, мамчині синки. Як кандидати на директора НАБУ здавали тест на доброчесність 02

Одне з перших питань до Кравченка стосувалось того, як при доході у 231 тисячу гривень за 2016 рік він зумів заощадити 162 тисячі. Кравченко пояснив, що заощадив у цьому році лише 102 тисячі, а ще 60 були відкладені у попередній рік, але не перевищували поріг декларування.

Ще одне питання стосувалось того, як лідер конкурсу на директора НАБУ у 2018 отримав службову квартиру площею 42 кв.м. Адже по суті його родині було де жити. Кравченко визнав наявність іншого житла, але сказав, що не порушив в цьому питанні закон, більше того, послався на те, що кілька років пропускав свою чергу, коли 70 квартир отримали інші прокурори, яким це житло було потрібніше.

Не зміг Кравченко надати відповідь і на питання, хто в 2014 подарував квартиру його дружині у центральній частині Києва площею 89,9 кв.м. Кравченко послався на те, що одружились вони лише у 2019 році, мовляв, він ніколи на ту квартиру не претендував, а дружина дарувальника назвати не захотіла.

Двозначність ситуації тут у тому, що дружина офіційно працювала помічницею депутатів «Батьківщини» та Партії регіонів, а її батьку закидали дружбу з Михайлом Папієвим. У відповідь Кравченко заперечив ангажованість до будь-яких партій. І нагадав, що саме він був прокурором, який довів вину Віктора Януковича у держзраді.

Не менш дивною видавалась історія про те, що тесть Кравченка видав йому довіреність на автомобіль Lexus до 2028 року, а кандидат геть про це і не в курсі. А звідки ж ваші паспортні дані взяли? А в них були…

Одне з дражливих питань від комісії – як Кравченко отримав адвокатське свідоцтво і чому зробив це у Полтаві. Кравченко пояснив, що у Києві були великі черги, і що він подавався також до житомирської, київської обласної та полтавської філій і вирішив отримати свідоцтво в області із меншою чергою.

У комісії виникли досить логічні сумніви, як кандидат за пів року міг вибрати 550 годин практики, з огляду на те, що сам Кравченко сказав, що це були вихідні та вечірні години. Єдине, що не дозволяло комісії на повну відіграти цю тему, що Кравченко відмовився від адвокатської ліцензії і 30 січня 2023 року подав заяву про припинення адвокатської діяльності.

Іноземних членів комісії більше цікавив зв’язок Кравченка з колишнім керівником військової прокуратури Анатолієм Матіосом, зокрема і те, чи мав останній вплив на отримання ним службової квартири. Кандидат відповів, що між ним і Матіосом були і інші начальники, яким він звітував, а з колишнім керівником ВП у нього були лише робочі стосунки і вони не бачилися вже кілька років.

Також слід відзначити як показове те, що серед осіб, які можуть надати кандидату рекомендації, Кравченко вказав голову Оболонського районного суду Владислава Дев’ятка. З одного боку, Девятко був суддею у вже згаданій справі Януковича. З іншого, в біографії судді також присутні рішення, коли він забирав водійські посвідчення в учасників Євромайдану та арештовував побитого в Кріпосному провулку учасника протестів.

Насамкінець членів комісії, зокрема Драго Коса, зацікавила адреса електронної пошти Кравченка, яку він зазначив, отримуючи адвокатське свідоцтво  — [email protected]. Він кілька разів перепитав Кравченка, хто ця людина. Той відповів, що це вигаданий персонаж. Від німецького — нова людина. Тоді члени комісії кілька разів перепитали, чи дійсно кандидат гадки не має, хто вже носив таке ім’я. Річ у тому, що так звали засновника Ліги національних німецьких євреїв, яка закликала до ліквідації єврейського етносу шляхом асиміляції. Тоді члени комісії наполегливо порадили кандидату скористатись google та змінити назву пошти.

Гаманці на огляд, мамчині синки. Як кандидати на директора НАБУ здавали тест на доброчесність 03

Наступним після Кравченка співбесіду проходив нинішній очільник ДІАМ Семен Кривонос. Його часто називають одним з кандидатів від влади, згадуючи при цьому, що свою нинішню посаду він отримав через протекцію Міхеіла Саакашвілі у голови ОП Андрія Єрмака. Зараз Кривонос найчастіше піариться на тому, що його відомство здолало корупцію у будівельній сфері і видає дозволи без хабарів, але він і залишає цю установу, коли вона перестає бути суттєвим гравцем на ринку будівництва.

Вперше про Кривоноса стало відомо завдяки розслідуванню Дмитра Гнапа. Тоді журналіст виявив, що юрист, який виграв конкурс на посаду директора Одеського теруправління НАБУ, не задекларував квартиру, ціною неспівмірну його заробіткам. У 2014 році було проведено обшук автомобіля Hyundai, на якому їздив кандидат. Обшук проводився в межах розслідування СБУ щодо можливих протиправних дій голови однієї із сільрад Обухівського району Київщини.

У 2017 Кривонос співпрацював з партією Саакашвілі, завдяки чому після 2019 опинився в його Офісі простих рішень, а на виборах 2019 допомагав кандидату від партії «Слуга народу». Вже під час війни Кривонос часто зявлявся на заходах разом з колишнім керівником Київської ОДА, нині заступником голови ОП, ставлеником Єрмака Олексієм Кулебою.

Всі ці епізоди зацікавили комісію з відбору нового директора НАБУ. Але цього разу було видно, що кандидат ретельно шукав відповідь на кожне питання.

За словами Кривоноса, згадана вище кримінальна справа була порушена у 2014 році, а вже у 2015 році закрита і нікому в ній не була вручена підозра. У версії нинішнього голови ДІАМ справу було порушено, коли він працював на одеській митниці, що це сталось через те, що були зупинені контрабандні потоки, до яких були причетні представники правоохоронних органів.

«Через мою таку активну діяльність колишній заступник прокурора Київської області Ярослав Мельник… дістав справу з архіву, скасував постанову про її закриття і начебто почав її розслідувати… І ця справа була використана для дискредитації мене під час проведення конкурсу на посаду директора одеського територіального управління НАБУ», — заявив комісії Кривонос. І додав, що сам тепер є викривачем корупції, коли йому як посадовій особі ДІАМ пропонували хабар.

Цікаво, що півтора року тому Цензор.НЕТ писав про можливий хабар Кривоносу, про який він сам розповів на публічному заході. Але коли автор статті спитала тоді, чи звернувся голова ДІАМ до правоохоронців, він відповів, що ні і що достатньо його публічної заяви.

Якщо іншим кандидатам члени комісії ставили питання по майну щодо кожного пункту окремо, то Кривоноса Микола Кучерявенко попросив у одному питанні пояснити походження автомобілів Subaru Tribeca та Mercedes Benz S200, а також квартири у Києві на 51.2 кв м, оформлених на його дружину.

Кривонос розповів, що Subaru була взята в кредит і продана у 2016 році, що частково створило грошову базу для купівлі Mercedes. «А щодо квартири, то це були кошти, отримані мною від продажу нерухомого майна. Я надав відповідні документи, там суми релевантні», — зазначив кандидат.

Йдеться про ділянку на 1,986 га в Обухівському районі Київщини, яку він продав за 4 мільйони у 2018, а купив за 316,7 тисяч гривень у 2011.

Різницю в ціні – зростання в понад 3 рази — Кривонос пояснив «ціновою кон’юнктурою». Але проблема цієї історії не в ціні, а в тому, що ділянка була частиною цілісного лісового масиву, де змінити цільове призначення можна лише через рішення Кабміну.

Кривонос заявив, що на момент придбання йому про ці обставини не було відомо, що ділянка була сільгосппризначення і що справа щодо неї досі розглядається у Верховному суді.

Але Катерина Бутко в матеріалі на УП зазначає, що, за даними сайту «Судова влада» Кривонос вказаний не як третя особа, а як відповідач. 26.04.2022 Касаційний цивільний суд остаточно скасував розпорядження Обухівської РДА, на підставі якого були видані державні акти на право власності на земельні ділянки. У тексті постанови Кривонос С.Ю. вказаний як ОСОБА_5. Новий власник земельної ділянки з регресним позовом до Кривоноса чомусь не звертався.

Але комісія не стала розвивати цю тему.

Кривоносу також поставили питання щодо майна сестри дружини, яка має будинок відпочинку сімейного типу на понад 150 кв.м…, а також автомобілі Audi Q5, Volkswagen Golf та Porsche Macan. Будинком користується і родина Кривоноса. Про це майно кандидат пояснив, що в будинок інвестувала мама дружини, а родині сестри допомагає мама чоловіка.

Ще одна сумнівна історія, про яку запитала комісія, це те, як дружина Кривоноса придбала право вимоги за кредитним договором на 26,9 млн грн за 24,3 тис. грн.

Як пояснив кандидат, у 2003 році батьки дружини придбали будинок у Броварах на 494,4 кв.м потім вони його заклали під імпотеку в «Кредитпромбанку» на суму  835 841 доларів. Фінансова криза послабила фінанси батьків і іпотеку вони платити не могли, що спричинило судові тяжби. Далі і сам банк вже ліквідували, а Фонд гарантування вкладів фізичних осіб передав право вимоги іншим фінансовим компаніям, у яких дружина Кривоноса викупила права власності.

Члени комісії дуже довго слухали цю історію, але ні в кого з них не виникло питання, а як взагалі можна викупити борг на майже 30 мільйонів гривень за 24 тисячі?

В принципі, про що б не говорив Кривонос – чи про майно родини, чи про стосунки з Кулебою, чи про роздачу грошей студентам, чи про поручительство міністра Федорова – у комісії не виникало уточнень, як це було з багатьма іншими кандидатами.

Той же Руслан Кравченко їх отримав на порядок більше.

У четвер комісія поспілкувалась іще з двома фаворитами з першої десятки – детективом НАБУ Віктором Павлущиком та співробітнцею Офісу генпрокурора Веронікою Плотніковою.

Перші питання до Павлущика стосувались придбання квартир його батьком, в одній з яких кандидат проживав.

Членів комісії зацікавило, що ціна однієї з квартир була в чотири рази нижчою за ринкову. На це кандидат зазначив, що немає можливості оцінити майно, бо не є спеціалістом у цій сфері.

Більшість же питань стосувались його співмешканки та брата, які також працювали в НАБУ. І чи не буде тут конфлікту інтересів, якщо він переможе. На що Павлущик відповів, що обоє вже там не працюють.

Комісію зацікавило майно, яке співмешканці передала її мати. Йшлося про 280 тисяч гривень. Також члени комісії мали сумніви, що батьки згаданої особи могли купити автомобілі за свої гроші. Також вони окремо запитали кандидата, чи йому відомо, для чого мати співмешканки їздила у 2020 році до Москви. Але кандидат відповів, що йому про поїздку нічого не відомо.

Гаманці на огляд, мамчині синки. Як кандидати на директора НАБУ здавали тест на доброчесність 04

Як зізнався сам голова комісії Микола Кучерявенко, вести співбесіду Плотнікової йому буде найприємніше не тільки тому, що вона єдина жінка в конкурсі, а й тому що до неї найменше питань.

У Плотнікової немає оформленого на неї майна. Також попри те, що кандидатка заробила у 2018-2020 роках 1,7 мільйона гривень в неї майже не лишилось заощаджень. Таку колізію вона пояснила, що мала їх витратити після смерті тата на утримання мами та бабусі.

Тому запитання членів комісії стосувались аж неточностей на 4 тисячі під час виплати гонорарів.

У суботу комісія визначила тих 11 кандидатів, які пройдуть далі в конкурсі. Серед несподіванок – з нього вибув лідер за балами Руслан Кравченко та Віталій Власюк, якого експерти найбільше підозрювали у зв’язках з Банковою.

Далі в конкурсі пройшли Вероніка Плотнікова, Семен Кривонос, Віктор Павлущик, Сергій Гупяк, Олег Опішняк, Володимир Церковний, Максим Ворвуль, Юрій Бєлоусов.

Тетяна Ніколаєнко, Цензор. НЕТ Джерело: https://censor.net/ua/r3402276

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 4.5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

16 ответов

  1. Кэнтюрик холуй, спозаранку жду от тебя разбор кацапездловских темников! Выходи на связь! Не пропадай как Будка! АТО сыны петра поламають пулимьеты….

      1. Твой муж, точнее мамка миша майман!))
        Бу гагага!
        Пшол вон отселя! Ты тут интелегента холуя не пугай, из за таких как ты он тут непостует …

  2. Заволав зелений гай,

    Запалав наш рідний край:

    Даунбасів повбивай!

    Даунбасів повбивай!

    Пропонуй та розмовляй,

    Слову діла додавай:

    Даунбасів повбивай!

    Даунбасів повбивай!

    Щоб ожив наш рідний край,

    Зеленів весною гай-

    Даунбасів убивай,

    Горя вже тоді не знай!

    Всім кажи, й розповідай:

    Даунбаси — точно мразі

    І вони кремлівські блазні

    То ж тепер не зволікай,

    Даунбасів убивай!!!

  3. Как сообщил источник, недавно уволенный зам главы офиса президента Кирилл Тимошенко уехал из Украины и сейчас находиться с семьей в Вене. Свой отъезд Тимошенко тщательно скрывает, оставив даже телефоны на подзарядке в Киеве. Выезжал Кирилл под другой фамилией и документам, которыми команда Зеленского себя обеспечила заранее. Ни экс — глава СБУ Ваня Баканов, ни Кирилл Тимошенко не имели права по существующим нормам, будучи военнообязанными, покидать территорию страны, которую они же и ввергли в войну. Но для людей Зеленского свои особые условия!

    На бойню идут только ГОИ.

  4. ####### OPVA ########
    ULTIMATE РТНС COLLECTION
    NO PAY, PREMIUM or PAYLINK
    DOWNLOAD ALL СР FOR FREE

    Description:-> vo.la/bzx9Uu

    Webcams РТНС 1999-2022 FULL
    STICKAM, Skype, video_mail_ru
    Omegle, Vichatter, Interia_pl
    BlogTV, Online_ru, murclub_ru

    Complete series LS, BD, YWM
    Sibirian Mouse, St. Peterburg
    Moscow, Liluplanet, Kids Box
    Fattman, Falkovideo, Bibigon
    Paradise Birds, GoldbergVideo
    Fantasia Models, Cat Goddess
    Valya and Irisa, Tropical Cuties
    Deadpixel, PZ-magazine, BabyJ
    Home Made Model (HMM)

    Gay рthс collection: Luto
    Blue Orchid, PJK, KDV, RBV

    Nudism: Naturism in Russia
    Helios Natura, Holy Nature
    Naturist Freedom, Eurovid

    ALL studio collection: from
    Acrobatic Nymрhеts to Your
    Lоlitаs (more 100 studios)

    Collection european, asian,
    latin and ebony girls (all
    the Internet video) > 4Tb

    Rurikon Lоli library 171.4Gb
    manga, game, anime, 3D

    This and much more here:
    or —> tw.uy/ksjqn
    or —> url.pm/hRfA1
    or —> u2b.eu/ua
    or —> v.ht/TvQgk
    or —> cutt.us/cglpS
    or —> t1p.de/cbyw7
    or —> gg.gg/1348na
    or —> gurl.pro/w-0i6v
    or —> 0se.co/Z5IoP
    ——————
    ——————
    000A000752

  5. Для таво чтоби диакуперовать Бохмут нада для ночала чтоби он бил полнистью аккуперован

  6. Наша партия Европейская солидарность выступает за сохранение выплат военнослужащим ВСУ. А наш лидер показывает пример достойной борьбы с сорняковой зеленью, Крыголам растопит лёд! Рейтинг Петра Порошенко растёт!

    1. Порошенко зупинив навалу орків у 2014, розпочав відбудовувати ЗСУ, замінував Чонгар, відновив регламенти підтримки працездатності комплексів ППО, реанімував ракетну програму України, стабілізував економіку країни, виборов для церкви Томос та пробив безвіз для України. Слава гетьману Порошенко!

  7. Еще 25 февраля, директор ЦРУ Уильям Бернс сообщил, что Китай рассматривает возможность предоставления РФ летального оружия. В Вашингтоне предпринимают усилия, чтобы предотвратить подобную помощь Москве и готовы опубликовать свои разведданные по этому вопросу, но «умник» Буданов это отвергает. Ситуация схожа на ту, что была перед началом СВО — все разведки мира утверждали, что путин вот-вот совершит агрессию в отношении Украины, а Зеленский это опровергал и рассказывал про шашлычки. В результате страна оказалась не готовой отразить путинское нападение и мы получили Бучу и Ирпень.

  8. «У нас уже есть очень хороший переговорщик, очень хороший дипломат, может быть, лучший переговорщик с Путиным: это Вооруженные силы Украины», — сказал Петр Порошенко в интервью газете Bild. Вот какой у нас сильный лидер з незламним характером!

  9. Буду голосовать за Пэдра Парашенко. Только он сможет остановить братоубийственную войну за 24 часа.

  10. Контрразведке СБУ давно пора разобраться, что за колаборанты сидят в штабах ВСУ, сколько там осело крымских, луганских и донецких по происхождению? Они могут действовать во вред ВСУ и на благо врага, отправляя подразделения на убой и за это получая бабки от днр-лнр-фсб. Но у Малюка пока к собачьим прогулкам интереса больше, чем к этой проблеме.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ