Человек не терпит насилия!

Чиновницю НБУ Наталію Дегтярьову звинувачують у лобіюванні російського бізнесу

originalЖурналісти знайшли корупцію у діях голови Департаменту банківського нагляду

Українська влада жорстко відреагувала на серію корупційних скандалів — деякі фігуранти вирушили до СІЗО, інші втратили посади. Однак досі немає реакції на скандал навколо глави Департаменту банківського нагляду Нацбанку Наталії Дегтярьової. Журналісти виступили зі звинуваченнями, що Дегтярьова лобіює російський бізнес в Україні. Про це написало видання London24news.

На слуху скандальні історії з «Альфа-Банком» і букмекерською конторою 1xBet, але є й низка інших, які «прославили» чиновницю з обойми колишнього голови Нацбанку України Кирила Шевченка.

«Альфа-Самка» — геть з Нацбанку!»

Як говориться у матеріалі London24news, Наталія Дегтярьова дісталася новому керівництву НБУ у спадок від Кирила Шевченка, якого НАБУ розшукує за підозрою в розкраданні державних коштів. Департамент банківського нагляду — це одна з головних «годівниць» у Нацбанку з безліччю важелів впливу на фінустанови. Співрозмовники в регуляторі стверджують, що Шевченко досі зберігає вплив у НБУ й отримує свою частку, наприклад, за кришування банків-пустушок і банків із російським капіталом, які взагалі не повинні працювати в Україні.

До речі, якщо зараз, на тлі корупційних скандалів в українській владі, НАБУ захоче перевірити фінансовий сектор країни, крім НБУ, слідчим варто зазирнути до «Укргазбанку», там теж заправляють люди Шевченка — голова правління Андрій Кравець і його перший заступник Олександр Дубровін.

Але повернімося до Нацбанку. Крісло під Дегтярьовою сильно захиталося після того, як у січні стало відомо про її заступництво роботі російської букмекерської контори 1xBet в Україні. Під виглядом європейської компанії росіяни зайшли на український ринок навесні 2022 року, у розпал повномасштабного вторгнення Росії. Досить швидко журналісти знайшли зв’язок букмекера зі спецслужбами РФ, 1% від прибутку компанія перераховувала на лікування солдатів армії РФ.

Але Дегтярьова та її департамент заплющували очі на ці факти, доки кейс не потрапив на стіл президента Володимира Зеленського, і той наклав санкції проти партнера 1xBet, латвійської компанії Royal Pay Europe. На українських рахунках компанії було заморожено 3,2 млрд грн.

Ще один публічний скандал за участю Дегтярьової розгорівся з приводу роботи російського «Альфа-Банку» (Sense Bank) в Україні під час війни. Економіст Борис Кушнірук вважає, що цей факт дискредитує президента і керівництво НБУ. Він стверджує, що Дегтярьова пов’язана з «Альфа-Банком» щонайменше з 2018 року. Департамент банківського нагляду не звертає уваги на виведення коштів з банку перед можливою націоналізацією. За минулий рік з «Альфа-Банку» пішло 65% коштів корпоративних клієнтів і близько 25% коштів фізичних осіб, а відтік капіталу до осені прискорився майже вдвічі — до 7 млрд грн на місяць.

«Інсайдер UA» повідомляє, що частина виведених коштів із Sense Bank могла піти на підтримку російської армії.

Ці два кейси — далеко не єдині, в яких фігурує Дегтярьова. І всі вони так чи інакше пов’язані з Росією.

Шахрайство і російський слід в українських банках

Днями «Укренерго» відсудило у банку «Альянс» 1,11 млрд грн за позовом про невиконану банківську гарантію на забезпечення зобов’язань «Юнайтед Енерджі» за договором купівлі електроенергії. Реальним власником «Альянсу» є олігарх-утікач Дмитро Фірташ, а сама установа існує виключно для провертання різноманітних схем на фінансовому ринку. Наприклад, махінацій із банківськими гарантіями.

Історія з «Укренерго» — це історія того, як Дмитро Фірташ, Ігор Коломойський і Шевченко з Дегтярьовою хотіли «кинути» державу на мільярд, але війна і НАБУ зі справою проти екс-глави НБУ внесли корективи. «Альянс» не мав видавати цю гарантію, оскільки капітал банку на момент угоди становив 610 млн грн, відповідно, максимальний розмір гарантії не міг перевищувати 750 млн. Очевидне спотворення звітності та порушення нормативів. Саму гарантію банк навіть не відобразив у балансі.

Коли після виграшу апеляції «Укренерго» (до двох місяців) спише свої 1,1 млрд грн, і кошти клієнтів підуть держкомпанії, «Альянс» залишиться фактично банкрутом. Тут би клієнтам варто було задуматися про свої вкладення. У банку 9,9 млрд грн цілком реальних зобов’язань, а ось з активами біда. Хоч на папері вони становлять 11,1 млрд грн, але за фактом одразу 3 млрд грн з 5 млрд кредитного портфеля існують у вигляді беззаставних кредитів компаніям Фірташа, які він не повертатиме. На «Альянс» чекає доля банків «Надра» і «Родовід», які олігарх випатрав за такою ж схемою, зазначає London24news. Неминуче банкрутство «Альянсу» коштуватиме ФГВФО 2,5 млрд грн у вигляді погашення вкладів фізосіб.

Про махінації за участю банку Фірташа на ринку ходять легенди. Наприклад, НАК «Нафтогаз» у своїх документах окремо вказує, що не приймає банківські гарантії від банку «Альянс».

Вже після початку війни Фірташ із благословення НБУ «кинув» на гроші сільгоспвиробників, зірвавши їм посівну. Більше деталей у цій статті, але якщо коротко — це було справжнє мародерство під час російської агресії. Постраждалі розповідають, що в банку «Альянс» у змові з Ostchem реалізували схему — кредит аграріям під купівлю добрив в азотних компаній олігарха через прокладки. Забезпеченням кредитів стала сільгосптехніка виробників. Навесні 2022-го аграрії, звичайно ж, не дочекалися ніяких добрив, а їхні гроші пішли на рахунки фірм-прокладок. Одна з агрокомпаній зазнала збитків на 200 млн грн, є десятки інших подібних випадків.

У послужному списку «Альянсу» є справи і гірші — відмивання коштів, фінансування терористів на Донбасі, виведення коштів у Росію в колаборації з Global Money. Максимум, на що спромоглася Дегтярьова — символічні штрафи.

Як далі зазначається у матеріалі London24news, невеликий ComInBank за документами оформлений на британського інвестора Стефана Пола Пінтера, але журналісти довели, що насправді ним володіє фігурант кримінальних справ, кримський бізнесмен із російським паспортом Євген Казьмін, якого підозрювали раніше у фінансуванні сепаратизму в Криму. Цей банк — одна з провідних фінустанов України з обслуговування транзакцій заборонених видів діяльності. Йдеться про перекази у сферах торгівлі наркотиками, грального бізнесу, торгівлі порнографією, за що банк отримував санкції від Mastercard. Департамент Дегтярьової обізнаний про діяльність установи, але обмежився лише накладенням символічного штрафу в 7 млн грн минулого року.

Ще одна подібна фінустанова, яка обслуговує транзакції заборонених видів діяльності, — ConcordBank. Він у вересні 2021 року потрапив під санкції США за роботу з російським криптообмінником SUEX. Через ConcordBank здійснювали платежі російських громадян для найбільшої платформи з продажу наркотиків Hydra, оборот якої в Росії становить щонайменше 1,5 млрд євро на рік. Під тиском влади США НБУ оштрафував «Конкорд» на 60 млн грн за легалізацію «брудних» грошей. Однак, як повідомляли ЗМІ, Дегтярьова врятувала банк від ліквідації.

«Не помічає» Дегтярьова і роботу в Україні банку підсанкційного російського олігарха Євгена Гінера. Слідство встановило зв’язок між Гінером і корпорацією «Ростех», яка постачає зброю і боєприпаси для російської армії. Однак PIN Bank належав олігарху до кінця осені 2022 року, а зараз лише формально переданий в управління державі. Аналогічна ситуація зі ще одним російським банком в Україні — «Форвард Банк». Він належав групі «Русский Стандарт» Рустама Таріко, зараз в управлінні держави. Однак колишні власники банків досі зберігають вплив на фінустанови через менеджмент, який залишився на своїх місцях.

«У НБУ працює агентура ворога»

Європейське видання Europennews, яке присвятило велику статтю роботі російських фінансових установ в Україні, зазначає, що діяльність Дегтярьової загрожує національній безпеці України. «Робота росіян на фінансовому ринку України була схвалена головою НБУ Шевченком, і Дегтярьова є його ставленицею і кураторкою напрямку», — пише видання.

Журналіст Назар Приходько подав заяву до Служби безпеки України про вчинення Дегтярьовою злочину. «Якщо СБУ підтвердить факти заступництва 1xBet, то під час воєнного стану дії Дегтярьової коштуватимуть їй не лише посади», — додає фінансовий журналіст Сергій Лямець.

«Поки Україна докладає титанічних зусиль у військовій і дипломатичній сферах, з величезними зусиллями бореться за підтримку новітньою зброєю, майже безіменні гноми підривають цей процес зсередини, забезпечуючи роботу російського фінансового сектора в Україні під час війни», — вважає економіст Борис Кушнірук.

Журналісти та експерти називають Дегтярьову одним із численних агентів Росії в українській владі.

«Журналіст Назар Приходько припускає, що Дегтярьову завербували росіяни ще до революції 2014 року, коли вона працювала в «Промінвестбанку», що належав російському державному ВЕБ, відомому як «банк Путіна», — пише London24news..

«НБУ — це орган, який забезпечує фінансову безпеку країни. Але є прямі свідчення, що в цьому органі працює агентура ворога», — зазначає волонтер Олександр Аронець. Він вказує, що Дегтярьова була обізнана, хто стоїть за букмекером 1xBet, і що компанія фінансує російську армію, але не припинила її діяльність. «У мене є тільки одна теорія — агент був завербований давно і систематично отримував оплату за свої зрадницькі послуги. Правоохоронці зможуть знайти і задокументувати рахунки, а також з’ясувати обсяги коштів», — додає Аронець.

За інформацією London24news, «послуги пані Дегтярьової обходяться кожній фінустанові приблизно в 50 тис. євро готівкою на місяць. У 2021 році вона 30 разів вносила зміни до податкової декларації, ставши мільйонеркою».

Андрій Миселюк
АНДРІЙ МИСЕЛЮКПолітолог, директор експертно-аналітичного центру ДІАЛОГ

Оцените материал:
54321
(Всего 4, Балл 4.25 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

121 ответ

  1. Ответ прокацапским шавкам, которые блевать говном кричали, что в Украине все прячутся от мобилизации. Так вот, в связи с огромным количеством желающих украинцев пойти бить врага, которые в очередях стоят в военкоматы, но их не оформляют в ВСУ принято решение создавать из таких добровольцев штурмовые бригады под патронатом МВД Украины. Далее язык оригинала: «Міністерство внутрішніх справ розпочало формування штурмових бригад «Гвардія наступу» для посилення Сил оборони та деокупації України, заявив виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко. Про це сказано у повідомленні МВС у четвер, 2 лютого.
    Клименко сказав, що нові підрозділи будуть складатися виключно з добровольців, які хочуть звільняти територію України.
    «Рішення створити штурмові бригади було прийнято нашими працівниками, які мають достатньо люті, щоб бити ворога. Багато наших військовослужбовців, які боронили і боронять нашу країну, вийшли з ініціативою набрати людей в такі підрозділи. Тому було прийнято рішення, що всіх, хто бажає, хто є патріотом, хто втратив домівки або рідних через війну, об’єднати в такі бригади. Ми вже почали формувати такі підрозділи, які націлені на те, щоб звільнити наші території і стати на міжнародно визнані кордони. Це наша найближча мета», — наголосив в.о. глави МВС.
    Кацапы, что с вашими скрепными мордами????
    Буга-ааа!

  2. Из кацапской армии и подразделений так называемой ЧВК «Петух-Вагнер», в рядах которых воюют завербованные зеки, бегут оккупанты. Некоторые смогли «раствориться» на пока еще контролируемой захватчиками части Украины, однако большинство уже вернулись домой. Их навыки «мирные» кацапы уже прочувствовали на себе: в приграничных регионах Педерации произошла серия вооруженных нападений.
    Ну что, дебилы, получили что хотели, выпустив джина з бутылки? Буга-ааа!

  3. Кацапские офицеры «в панике» из-за приказа Пуйла-ла-лала-лала. Группировка, которую удалось собрать военкоматам мокшанских болот в результате первой волны мобилизации, командирам Педерации нужна лишь в качестве резерва, для пополнения потерь и усиления отдельных участков фронта. В ходе наступления она будет сожжена украинцами под ноль, что, вероятно, приведет к полному разгрому кацапской армии и поражению в войне.
    Подобных взглядов придерживается и кацапский политолог Валерий Соловей.
    «Военные не то что не в восторге, они в ужасе. Они предлагали концепцию стратегической обороны: удерживать Донбасс, Крым и сухопутный коридор в него, чтобы на этой базе выйти на мирные договоренности. Но эта стратегия, Пуйла не устраивает», — рассказал он. Политолог уточнил, что резервов у кацапездольской армии на эту операцию нет.
    Соловей также отметил, что военные боятся полностью потерять лаптеногую армию в этом наступлении.
    Буга-ааа!

  4. 16-17 не скули говно мокшанское, скоро из под Кременной побежите так, что портки не успеете завязать. Так с голыми сраками аж до самой своей границы деру давать будете без оглядки. Буга-ааа! Буга-ааа! Буга-ааа!

    1. 16-46 петух мокшанский что там з Бахмутом, кацаповойска его взяли? Разве что в рот. Буга-ааа!

  5. Сини Пидара Парашенко Алёша и Мухаил хотят підірвать себе разом із вагнеравцами чтоб не дать їм можливість окружить Бахмут, хлопци настоящие патриоты, Пэтро Пидар воспитал настоящих мужчин и защитников родины 🙏🙏

    1. 17-34 В Украине ликвидирован очередной захватчик с высоким офицерским званием — подполковник вооруженных сил Рашистской Педерации Андрей Борисович Кокшин 1980 года рождения из Улан-Удэ (Бурятия). Етот гребаный мокшано-бурят долго шёл к успеху: с самого начала принимал участие в широкомасштабном вторжении в Украину в звании майора, а откинул лапти уже будучи подполковником. Вот ето УСПЕХ. Буга-ааа! Буга-ааа! Буга-ааа!

  6. ОК «Юг»: ВСУ уничтожили опорный пункт РФ на Кинбурнской косе
    Иллюстративное фото из открытых источников
    Происшествия
    Прошлой ночью ВСУ результативно ударили по оккупантам на Кинбурнской косе.

    Об этом заявила спикер Сил обороны Юг Наталья Гуменюк.

    «Уничтожен опорный пункт войск рф: две единицы техники, есть раненые среди личного состава. Дополнительным подтверждением этого является радиоперехват», сказала Гуменюк.

    По ее словам враг продолжает обстреливать Очаковское направление, что бы Украина не смогла включить Николаевщину в зерновое соглашение.

  7. Гиркин нашел оригинальный способ «отодвинуть» угрозу украинских ударов по территории России
    Иллюстративное фото из открытых источников
    Общество
    Недавно, глава МИД РФ Сергей Лавров заявил, чем дальнобойнее будет поставляемое Западом оружие, тем дальше придется отодвигать ВСУ

    «Если сейчас мы стремимся отодвинуть артиллерию украинских вооруженных сил на такое расстояние, которое не будет создавать угрозу для наших территорий, то чем дальнобойнее оружие поставляется киевскому режиму, тем дальше нужно будет его отодвигать от территорий, которые являются нашей страной»

    Мне непонятно , комментирует слова Лаврова экс-командир незаконных вооруженных формирований на Донбассе Игорь Гиркин с позывным Стрелков, куда и что собрались в МИДе «отодвигать», если все наши вип-чиновники непрерывно стремятся к компромиссу?

    «Ведь это-же дальнейшее ущемление переговорных позиций партнеров! А они и так к компромиссу не склонны «от слова совсем», — иронизирует военный преступник.

    И тут же предлагает, как можно решть «задачу и отодвинуть ВСУ подальше от границ РФ».

    «Задачу можно решить совершенно ассиметричным (как у нас любят) образом! На пример — законодательно отодвинув границы РФ вглубь прежней ее территории — дальше расстояния досягаемости вооружения НАТО, предоставляемого Украине!», — заявил он.

  8. ISW заявили о переоценке Кремлем наступательной способности российской армии
    Иллюстративное фото из открытых источников
    Общество
    Кремль, вероятно, опять переоценивает возможности российской армии в контексте нового большого наступления в Украине.

    Об этом сообщают аналитики американского Института изучения войны.

    “ISW не обнаружил никаких доказательств того, что российские силы восстановили достаточную боевую мощь, чтобы нанести поражение украинским силам на востоке Украины и захватить более 11 300 квадратных километров неоккупированной Донецкой области до марта” – говорится в новой сводке.

  9. Потери противника в Украине вплотную приблизились к 130 тысячам убитыми
    Иллюстративное фото из открытых источников
    Общество
    Как сообщает Генштаб ВСУ, общие боевые потери противника с 24.02.22 по 03.02.23 ориентировочно составили:

    личного состава ‒ около 129870 (+840) человек ликвидировано,
    танков ‒ 3215 (+4) ед,
    боевых бронированных машин ‒ 6388 (+6) ед,
    артиллерийских систем – 2215 (+3) ед,
    РСЗО – 460 (+2) ед,
    средства ПВО ‒ 222 (+0) ед,
    самолетов – 294 (+1) ед,
    вертолетов – 284 (+0) ед,
    БПЛА оперативно-тактического уровня – 1952 (+1),
    крылатые ракеты ‒ 796 (+0),
    корабли /катера ‒ 18 (+0) ед,
    автомобильной техники и автоцистерн – 5068 (+4) ед,
    специальная техника ‒ 202 (+2).

  10. сегодня снился странный сон
    и в нем я видел очень ярко
    сын жириновского танкист
    а дочь лаврова -санитарка

  11. Ворог атакує на чотирьох напрямках, зазнаючи шалених втрат — Генштаб
    Олег Бесараб
    03 Лютого 2023 18:59
    Ворог атакує на чотирьох напрямках, зазнаючи шалених втрат — Генштаб
    Армія агресора продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

    Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ про ситуацію на фронтах.

    Протягом доби 3 лютого російські окупанти завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста Барвінкове Харківської області, є жертви серед цивільного населення. Окрім того, ворог здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

    Зберігається велика небезпека подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

    Зі свого боку авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 4 удари по районах зосередження ворога та 1 — по позиції його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України в той же час уразили 2 райони зосередження живої сили противника.

    Противник зазнає великих втрат в особовому складі та військовій техніці. Так, в Біловодську Луганської області, окупанти облаштували Центральну районну лікарню під військовий шпиталь та привезли туди до 120 поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації. Для поповнення своїх втрат у живій силі противник продовжує вербувальну кампанію серед ув’язнених. За останній тиждень у виправних закладах Новосибірської області російської федерації було завербовано до 1000 найманців.

    Тим часом, російські окупанти не намагаються прорвати оборону Вугледару. Ворог планує оточити місто з двох сторін.

    Збройні Сили України не будуть відступати з міста Бахмут, а може й почнуть деокупувати весь Донбас. Проте це можливо у тому випадку, якщо міжнародні партнери нададуть Україні усю необхідну зброю, зокрема далекобійну.

    Нацгвардійці 3 лютого збили ще один російський штурмовик Су-25 у районі Бахмута.

    Як повідомлялось, російські окупанти за добу, 2 лютого, збільшили обстріли на Запорізькому та Херсонському напрямках. Водночас Сили оборони відбили атаки в районах 10 населених пунктів.

  12. ППО і високоточні ракети. США оголосили про пакет військової допомоги Україні на 2,2 млрд доларів
    3 лютого, 19:05
    821
    Поділитися:
    NV
    NV

    У Міністерстві оборони США в п’ятницю, 3 лютого, оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 2,175 млрд доларів, який включає дві системи ППО Hawk і високоточні ракети. Про це повідомляє Bloomberg.

    1. 19-20 ци ракеты на 150 км будут поставлены аж через 9 месяцев, абоамсы — в конце 2023. Дают на пр чайной ложке ,а побратимы ежедневно гибнут. Что будет с Украиной через 9 месяцев , когда передадут ети ракеты? Нам они нужны «уже на вчера»!

  13. 22-48 кацап вонючий, ето неактуально. Сейчас Зеленский ставит раком Пуйла -вот ето тема. Буга-ааа!

  14. Бойові втрати кацапських свинособак з 24.02.22 по 04.02.23 з врахуванням змін за останню добу орієнтовно склали:
    особового складу ‒ близько 130 590 (+720) осіб ліквідовано,
    танків ‒ 3 218 (+3) од,
    бойових броньованих машин ‒ 6 394 (+6) од,
    артилерійських систем – 2 220 (+5) од,
    засоби ППО ‒ 225 (+3) од,
    БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1 956 (+4),
    спеціальна техніка ‒ 203 (+1).
    Останнім часом кацапське мясо утилізується щодобово понад 500 рил.
    Буга-ааа!

  15. СТРАСТІ ПО-ЛУГАНДОНСЬКІ:
    В РашПедерации родственники ликвидированного оркомайора Евгения Захарченко не могут поделить компенсацию и устроили настоящие боевые баталии. Как рассказала мать Захарченко, ее сын был военным врачом и впервые поехал на войну в Украину в 2015 году. Тогда он был женатым и воспитывал сына. Но вернулся из «командировки» с Лугандонии не сам — оттуда привез местную коллегу-медика Марину. После этого Захарченко официально развелся со своей женой и женился на женщине, которую привез с Луганска.
    Как сообщают кацапские СМИ, майора ликвидировали под Черниговом в марте прошлого года.
    А новоиспеченная «жена коллега-медик Марина», которую из Луганска привез убиенный, уже получила более 7 млн рублей за «двухсотого мужчину» как за мужа и претендует на квартиру, в которой живет его престарелая кацапка-мать. Лугандонка и мать убитого устроили войну за деньги и квадратные метры. Это реально крутой сценарий для остросюжетного боевика, желательно чтобы НТВ сняла сериал по типу ментовских войн. Разборки уже дошли до суда, но лугандонка не сдаётся, она ухватила Бога за бороду, тем более что теперь у неё есть деньги на адвоката и подкуп судей, в отличие от дурноватой кацапки-пенсионерки.
    Так вам, кацапня вонючая и надо. Теперь вы на своей шкуре почувствуете, что такое «бедный несчастный лугандонский нарот», возникает резонный вопрос- стоило ли воевать за конченый Даунбасс и его жителей — пидаров даунбасяцких? Буга-ааа! Буга-ааа! Буга-ааа!
    .

  16. Пишут, что украинские военкоматы начали уже косить под Tinder. Украинцу вручили повестку на свидании с «девушкой» с платформы для знакомств. В преддверии 14 февраля военкоматы используют все более интересные способы мобилизации.

    1. 17-14 кацапский фантазер ты тупой как пробка! Слабо у тебя работает воображение. Ты ещё скажи, что когда люди идут срать в общественный туалет, то уборщица им повестки вручает. Буга-ааа, какие же тупые нынче кацапы пошли. Буга-ааа!

  17. В ОРЛО прострелили голову известному российскому пропагандисту
    Иллюстративное фото из открытых источников
    Ситуация на Востоке
    Российский пропагандист из формирования «Светлая Русь» Игорь Мангушев, ранее выступавший в клубе с якобы черепом бойца ВСУ, прострелили голову и сейчас он находится в тяжелом состоянии. Об этом сообщают российские паблики.

    По данным ресурсов, Мангушева доставили в больницу неподконтрольной Украине Кадиевки(Стаханова) Луганской области со слепым огнестрельным пулевым ранением в голову. Медики говорят, что в россиянина стреляли с близкого расстояния и сейчас его состояние «стабильно тяжелое, с отрицательной тенденцией».

  18. Офицер ВСУ рассказал, как будет деоккупирован Крым
    Иллюстративное фото из открытых источников
    Общество
    Уничтожение крымского моста и черноморского флота — условия освобождения Крыма.

    При предоставлении дальнобойного оружия, украинская армия будет иметь все необходимые предпосылки для освобождения оккупированного россией Крыма.

    Такое мнение в эксклюзивном интервью OBOZREVATEL высказал. полковник запаса ВСУ, военный эксперт Петр Недзельский.

    «Сначала необходимо прекратить все логистические связи с Крымом, благодаря которым на полуостров попадает бронетехника и другое оборудование для обеспечения существования крымской военной группировки», – отметил он.

  19. Вести с полей. Наступление русских идёт на Угледар, довольно серьезное.

    В районе Кременной то же самое.

    1. 20-27 Как зашел -так и вышел. Украинские пограничники остановили штурм кацапских захватчиков и выбили их из пригорода Бахмута в Донецкой области. Оккупанты понесли ощутимые потери — много убитых и раненых. Военнослужащие ВСУ сообщили, что три группы лаптеногих штурмовиков пытались прорвать оборону. Но огнем из автоматических и станковых гранатометов пограничники вынудили оккупантов отступить, бросив раненых и убитых. Раненые кацапосвиньи быстро подохнут, если им не оказать медицинскую помощь. Пусть эти полуживотные медленно подыхают. Буга-ааа !

  20. 21-20 В районе города Угледара в плен ВСУ сдались военнослужащие 155-й бригады морской пехоты Педерашки. Как стало известно, они прославились мародерствами в Буче и Ирпене во время оккупации части Киевской области. Украинский журналист Владимир Золкин опубликовал видео, на котором пленные интервенты дают поочередно «интервью» с открытыми лицами. Раненым была оказана медицинская помощь.
    Среди пленных оркосвиней названы следующие: Иван Учаев 1992 года рождения, Денис Золотов 1992, Антон Горшков 1996, Владимир Любушкин 1993, Антон Захаров 1986, Иван Семенов 1985, Селим Ахмедов 1999, Николай Семенцов и др. Ублюдки теперь в плену дают показания СБУ. Вот вам кацапы и Угледар. Отсосали вы. Буга-ааа!

  21. В боях под Бахмутом в Донецкой области воины Вооруженных сил Украины ликвидировали девять наемников петушиной военной компании «Вагнер» из кацапского Череповца. На Лаптерейхе из них уже пытаются сделать героев, хотя на счету каждого из военных наемников есть еще и ряд преступлений, которые они совершили в РашПед. ВСУ не сдали Бахмут и продолжают методично утилизировать кацапских свинособак. Буга-ааа!

  22. Что делал Шоколадный Пидар Парашенко когда российские танки ездили по Киеву 24 февраля 2022 года

  23. Экс-премьер Израиля Беннет — о переговорах с Путиным в марте прошлого года: Зеленский находился в секретном бункере. Я спросил у Путина: «Вы собираетесь убить Зеленского?» Он ответил: «Я не собираюсь убивать Зеленского». Потом я спросил: «Я должен понимать, что вы даете мне слово, что не убьете Зеленского». Он снова сказал: «Не будем убивать Зеленского». Я связался с Зеленским по WhatsApp или Telegram. Я позвонил Зеленскому и сказал: «Я пришел со встречи, он не собирается тебя убивать». Он спрашивает: «Ты уверен?» Я отвечаю: «100%, он не будет этого делать». Через два часа Зеленский зашел в свой кабинет и снял себя там на телефон со словами: «Я не боюсь!»

    На моноэфире вам этого не покажут ‼️
    Там говорят, что Зеленский был целью «номер 1» спецназа ГРУ, который штурмовал правительственный квартал. Только ни одного отверстия от пуль вы не увидите на зданиях.

    Беннет прекрасно понимаете что сливает Зеленского такими подробностями.

    Банковой надо срочно включать медиа антикриз☝🏻

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Президент Федерації боксу Шевченко рейдернув власність швейцарських інвесторів, прикрившись ім’ям Кличка

Президент Федерації боксу Шевченко рейдернув власність швейцарських інвесторів, прикрившись ім’ям...

Президент федерації боксу Кирило Шевченко, який нині перебуває в Чорногорії, разом зі спільниками здійснив рейдерське захоплення майна швейцарських інвесторів і…

Экс-глава Киевской федерации бокса Шевченко призвал равняться на россиянина Мусаева,...

Бывший президент Федерации бокса Киева Кирилл Шевченко публично поддерживает и продвигает деятельность россиянина из РФ Халида Мусаева, возглавляющего Одесскую федерацию…
Новый бизнес Кирилла Шевченко

Новый бизнес Кирилла Шевченко

Все говорят: экономика — скучно. А я спрошу: как часто вы думаете о деньгах? Не говорите, что в эти моменты…
НОВОСТИ