Человек не терпит насилия!

«Буфетчиця столової Матієва Яна»: такі мєлочні кадри Фонду державного майна України із замашками рейдерів

Так характеризується, в суспільних кругах, які пов’язані із Фондом, нинішній заступник Голови Фонду державного майна України Матієва Яна Сергіївна, у зв’язку із конфліктом, що виліз на поверхню в 2020 році…

Свого часу, керівник компанії, яка орендує приміщення у центральному апараті Фонду держмайна під їдальню, Алла Ландар розповідала, що її бізнес дуже зацікавив нових керівників київського регіонального відділення ФДМ. Зацікавив настільки, що в столову завітали перевіряючі органи. Завдання в них було конкретне – знайти порушення договору оренди, за яким приміщення орендувалося вже 14 років, і достроково його розірвати. І порушення знайшли: виявляється у їдальні занадто гарний інтер’єр і існує «підвищений комфорт». Саме ці причини і стали основними у рішенні викинути бізнес Алли Петрівни на вулицю.

Приміщення, яке орендує фірма Ландар, було отримане в занедбаному стані, однак за власні кошти був зроблений сучасний ремонт. Всі дозвільні документи на проведення ремонту були отримані у відповідності до законодавства.

Ландар зауважувала, що всі перевірки, які проводились протягом 14 років, не виявляли жодних порушень. Аж ось з початку року змінилось керівництво регіонального відділення Фонду у Києві. Виконуючою обов’язки голови київського відділення стала Яна Матієва і саме вона видала доручення на перевірку їдальні, а згодом і повідомила Аллу Ландар про намір достроково розірвати з нею договір нібито через виявлені порушення.

Ландар зазначала, що на момент проведення перевірки у січні Яна Матієва була позаштатним радником голови регіонального відділення фонду. Так співпало, що перевірка приміщення була санкціоновано саме в день, коли Матієва заступила на посаду.

Вже за кілька днів до їдальні прийшли двоє невідомих, які почали обговорювати, яким чином вони в цьому приміщенні проведуть ремонт, де буде поставлений рецепшн і яким чином буде перероблена стеля. «Ми вважаємо, що Яна Матієва взяла певні зобов’язання, які має до кінця квітня реалізувати. А глава ФДМ і його заступники цьому всьому сприяють. Скільки було у нас президентів за 14 років, але такого свавілля ще не було», – зазначала Алла Ландар.

А далі орендарів почали силою примушувати покинути приміщення – їм просто вимкнули світло, не зважаючи на наявність великої кількості продуктів харчування у холодильних камерах. І це при тому, що за законом, у підприємців завжди повинен бути час на виправлення зауважень, які виявила перевірка.

В той же час, сама Яна Матієва, яка з часу перевірки їдальні встигла стати з позаштатного радника голови виконуючим обов’язки голови київського відділення Фонду держамайна, не вбачала у своїх діях жодних порушень. За її словами, перевірка приміщення була плановою. Хоча на своїй сторінці у Facebook вона зазначала, що перевірку санкціонували через звернення якихось громадян.

Яким чином їдальню, яка працювала у Фонді держмайна протягом 14 років, в один день назвали «кафе з продажем підвищеної групи товарі» – сказати важко. Але побідний тиск дуже добре пам’ятають малі підприємці, які намагались виживати в часи Януковича. Тоді працювала така ж схема: була б людина, а справа знайдеться. Тобто якщо є підприємство, яке може бути цікавим владі, то претензії до його роботи можна намалювати за один день.

Із викладеною вище іфнормацією можн більш детально ознайомитися на сайті 1News… Але ось, що примітивно тільки як Яна Матієва очолила регіональне відділення – всі тендери, які проводилися для забезпечення цього відділення Фонду – вигравав її чоловік… мабуть співпадіння))) …далі буде

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 4.5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

8 ответов

  1. когда уже ето закончится -? или еще неначинали так ето только буфетчица а если по вертикали -горизонтали нам только фантики! так одни мы уже получили от большой приватизации уже пожелтели от старости.

  2. ох цей фонд «прихватизації» …там мабуть тільки про те щоб прихватити щось думають — інші видно не підходять… не ті якості треба щоб очолити посаду, багато сильно соблазнів. як до корита добираються про все забувають покидьки буфетчиці і їй подібні

  3. …для масштабів замутить у Фонді держ майна це хєрня — напевно як мудрість злодійська каже «на хуйні спалилась»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ