Человек не терпит насилия!

2019 рік: Антон Янчук, Андрій Потьомкін та Віталій РІзник у спробі крадькома заробити на продажі будівлі Верховної Ради…

Свого часу голова АРМА Антон Янчук за ініціативи своїх підлеглих Андрія Потьомкіна та Віталія Різника намагались крадькома продати восьмиповерхову адміністративну будівлю комітетів Верховної Ради України, що знаходиться в самому центрі міста, поряд з Софійським собором (м. Київ, провулок Рильського, будинок 8).  Як нам стало відомо 21.11.2018 в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно здійснювався запис про перехід від Верховної Ради до певної фізичної особи права власності на зазначену восьмиповерхову адміністративну будівлю, загальною площею 1 547 кв. м.

Даний будинок був власністю Держави Україна в особі Фонду державного майна України, починаючи з 2012 року. До 2012 року у ньому на умовах оренди розташовувався Київський апеляційний господарський суд. Після 2012 року цю будівлю було передано для забезпечення роботи комітетів Верховної Ради. У зв’язку з необхідністю проведення ремонту та через брак коштів у Державному бюджеті, зазначений об’єкт тривалий час не експлуатувався.

Відбулося захоплення будівлі класично. Підроблений нотаріальний бланк (який вже було використано для виготовлення довіреності 12.01.2010), договір купівлі-продажу датований 13.07.2005, оціночна вартість 1 мільйон 253 тисячі гривень, завідомо неправдиві відомості і реєстрація переходу права власності через 13 років (21.11.2018).

Що казати, Янчук та Потьомкін добре засвоїли уроки з рейдерства, отримані за роки роботи в Міністерстві юстиції. Вчиняючи таку еквілібристику зазначені особи усвідомлювали, що мають підтримку прокурорів Генеральної прокуратури, які далі цей факт зафіксують, будівлю визнають речовим доказом, арештують і, ні, не повернути Верховній Раді, а передадуть в управління АРМА. Невдовзі так і сталося. 04.12.2018 ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва у справі № 761/46066/18 ця адміністративна будівля була передана в управління АРМА.

Важливо звернути увагу на ще одну важливу деталь. Головний офіс Міністерства юстиції, де тривалий час працював заступником міністра Антон Янчук, та керівником секретаріату Потьомкін знаходиться в м. Києві у провулку Рильського, в будинку 10. Тобто головна будівля Мін’юст стоїть стіна в стіну поруч з згаданою восьмиповерховою адміністративною будівлею комітетів Верховної Ради, яку намагалися вкрасти через АРМА Антон Янчук та Андрій Потьомкін.

Тобто, Янчук та Потьомкін чудово знали цю колишню будівлю-сусіда, кожен день проходили повз неї, розуміли її цінність і фактичний безхазяйний стан. Тому й недивно, що в умовах зміни президентської та парламентської влади, користуючись тимчасовим безвладдям і хаосом в країні, Антон Янчук та Андрій Потьомкін швидко зорієнтувалися, що можуть дешево оцінити і непомітно заволодіти зазначеною спорудою, поки вся країна живе виборами. На виконання свого злочинного задуму Антон Янчук й прийняв 20.02.2019 свій наказ № 43 про питання управління, згідно з яким передавши восьмиповерхову адміністративну будівлю комітетів Верховної Ради для реалізації в ДП «Сетів».

Ще одна важлива деталь. ДП «Сетів» на момент цієї передачі згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 06.02.2019 № 47-р вже перейшло до сфери управління АРМА, стало підконтрольним Антону Янчуку.  Також невідомо чому Голова АРМА ні одразу, ні в подальшому не звертався до апарату Верховної Ради з метою узгодити дії, позиції чи хоча б для того, щоб довести до відома Парламенту, що має намір продати одну з його будівель. Натомість, стрімко рушив у напрямку реалізації.

Останнє, що нам відомо про долю цієї адміністративної будівлі, що влітку 2019 у комітетах Верховної Ради був шалений скандал, який скінчився ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м Києва від 03.10.2019 у справі № 761/38318/19, якою було скасовано арешт цієї споруди та повернуто останню у власність Парламенту.

Про це апарат Верховної Ради одразу заявив Антона Янчука листом від 04.10.2019 № 15/22-1663 (178881).

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

5 ответов

  1. В смутное время — мутные люди. Потёмкин конечно постоянно приностит несчастье. Не то съел в детстве.

  2. гарна будівля на Рильського її в 2019 Міністерство юстиції повернуло державі

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ