Человек не терпит насилия!

У Чехії затримали праву руку злодія в законі «Наміка Бакинського»

omarov polad1

У середу, 4 січня 2023 року, європейські правоохоронці здійснили затримання в Празі 38-річного громадянина Республіки Азербайджан, кримінального авторитета Полада (Фолада) Омарова на прізвисько «Полад», що вважається ватажком бойового крила та правою рукою 46-річного злодія в законі Наміка Саліфова («Намік»/»Намік Бакинський»). Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

За його словами, «Полада» в компанії довіреної особи на прізвисько «Зіко» вдалося «спакувати» в столиці Чехії внаслідок спецоперації, початок якої було покладено після приїзду до Європи з території України одного з близьких родичів кримінального авторитета.

На момент підготовки цієї публікації вирішується питання щодо застосування відносно Омарова та його поплічника екстрадиційних арештів із подальшою видачею правоохоронцям держав, що встановили відносно достойникі відповідні сповіщення. Відомо, що серед країн, що закидають «Поладу» причетність до гучних вбивств, викрадення людей та організації злочинних синдикатів, фігурують США (де йому загрожує 32 роки тюрми), Чехія, Болгарія, Грузія, Казахстан та Україна.

Зокрема, за поданням вітчизняних силовиків достойник був оголошений у міжнародний розшук за організацію здійснення зухвалого замовного вбивства в грудні 2021 року кримінального авторитета Назіра Алієва, про деталі якого раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info.

killer bilyard1

(Назір Алієв)

Наразі встановлено, що на територію Чехії ватажок бойового крила «клану Наміка», один з ймовірних претендентів на посвячення до еліти злочинного світу Омаров та його охоронець «Зіко» прибули із використанням паспортів громадян України для виїзду за кордон.

При цьому, згідно відомостям офіційного порталу Міністерства внутрішніх справ, «Полад» щонайменше від березня 2018 року додатково оголошений в національний розшук України в справі про викрадення людей (ч.3 ст.146 КК України).

Вважається, що відповідну підозру Поладу Новруз-огли було виписано в процесі розслідування гучної кримінальної справи з кіднепінгу члена правління Об’єднаної діаспори азербайджанців України Хікмета Абдуллаєва.

hikmet abdulaev

(Хікмет Абдуллаєв)

Останнього 11 грудня 2017 року четвірка зловмисників викрала на подвір’ї власного будинку в Дарницькому районі Києва, після чого в родини жертви почали вимагати «відкупні» в розмірі 700 тис. дол.

Через місяць після скоєння злочину представники азербайджанської діаспори влаштували акцію біля будівлі Міністерства внутрішніх справ, де заявили про факти викрадення та нерозслідування правоохоронцями фактів понад 20 поважних представників цієї спільноти представниками криміналітету.

Невдовзі після цього силовики звітували про звільнення Абдуллаєва та затримання двох підозрюваних у скоєнні його зухвалого викрадення, якими виявилися його співвітчизники. У липні 2018 року Київська міська прокуратура скерувала обвинувальний акт відносно цих достойників до суду та факт встановлення ще трьох підозрюваних — двох виконавців та організатора злочину.

Згідно однієї з версій, саме Омаров буцімто й виконував організаційну візію під час здійснення чергового викрадення від «бакинського клану» Саліфових (що як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, міг викликати низку супровідних кримінальних реакцій на кшталт вбивства довірної особи злодіїв в законі «Гулі» та «Наміка» — авторитета Ельбруса Аскерова). Як би там не було, від березня 2018 року «Полада» оголосили в національний розшук за викрадення (хоча в мережі наявні відомості щодо припинення здійснення відповідних заходів).

polad 2

У подальшому, ім’я азербайджанського кримінального авторитета виринуло в ЗМІ в контексті масштабної помсти, нібито організованої «Наміком» та його оточенням за вбивство брата — злодія в законі Надіра Саліфова, що було скоєне в серпні 2020 року в турецькій Анталії.

omarov polad

(Полад Омаров та Надір Саліфов)

Як відомо, постфактум розстрілу кримінального генерала його рідний брат Намік очолив імперію «Лоту Гулі», а відносно достойників, що були визначені «бакинським кланом» причетними до вбивства Надіра, оголосили справжнє полювання. Вважається, що провідником процесів з транскордонного знищення опонентів «Гулі» став саме Полад Омаров, який буцімто організував публічні ліквідації в Москві злодія в законі Алі Гейдарова («Альберт Рудий»), вбивство в Одесі кримінального авторитета Назіра Алієва, а також скоєний в квітні 2022 року на берегах Босфору замах на життя злодія в законі Рафіка Ейвазова («Рафік Масалліньский»).

«Детектив-инфо»

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 4 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ