Человек не терпит насилия!

Бахматюк планує «домовитися» з владою. Щоб не платити борги

322362890 1325446221647461 3447491322193244630 n

Мільярдер публічно натякає на те, що готовий піти на «компроміс» з українською владою: бажає таким чином позбутися боргів перед кредиторами?
Як відомо, колишньому власнику збанкрутілих банків «Фінансова ініціатива» та «ВіЕйБі Банк» Олегу Бахматюку, НАБУ повідомило про підозру у наданні неправомірної вигоди у особливо великому розмірі екс-голові ДФС Насірову та порушило кримінальну справу щодо ухилення від повернення кредитних коштів, наданих Нацбанком. Загальна сума кредиту – 1,2 млрд гривень.
Перебуваючи за кордоном, бізнесмен дає інтерв’ю, в яких пояснює, що намагається «владнати» справу щодо Нацбанку та пропонує «домовитися» з владою, оскільки на його думку, звинувачення з боку НАБУ є проявом «особистої неприязні» та справу «все одно доведеться скоро закрити».
Варто зазначити, що причина доволі впевненої поведінки Бахматюка, може свідчити про наявність в нього певних «козирів».
Припускаємо, що одним з таких «козирів» може бути нещодавна викрита махінація на аукціонах, що проводяться на платформі ДП «Система електронних торгів арештованим майном».
Існує вірогідність, що за допомогою певних «зацікавлених осіб», деякі з яких працюють у держструктурах – поліції та прокуратурі, Олегу Бахматюку вдається блокувати продаж заставного майна, аби уникнути стягнення боргів.
Більш детально про те, як це працює, пояснюється в даному матеріалі, просимо ознайомитися:
Варто зазначити, що скоріше за все, дана «аукціонна схема» здатна не тільки «грати на руку» бізнесменові, але й водночас створювати численні перешкоди для стабільного функціонування фінансового, будівельного, продовольчого сектору економіки країни тощо.
Як нещодавно повідомлялося, стало відомо, що дана махінація може також суттєво вплинути на процес продовольчого забезпечення територій, де наразі ведуться бої.
Причиною цього є те, що серед компаній, які стали жертвами ймовірної схеми Бахматюка, також присутні об’єкти КІ – велике підприємство, що згідно з наказом Міністерства аграрної політики №148 від 5 березня 2022 року має забезпечувати продовольчу безпеку країни під час війни.
Непередбачувані порушення в його роботі можуть відчутно відобразитися на своєчасній поставці гуманітарного вантажу для військових, чого не можна допустити.
Докладніше про це йдеться у даній статті:
Згідно з вищевказаним, ми звертаємося з проханням до керівництва держави, а також представників прокуратури, поліції, ЗМІ, агенцій журналістських розслідувань та антикорупційних органів – детально вивчити це питання та посприяти його якнайшвидшому вирішенню.
Боржник на мільярд: олігарх-утікач Бахматюк уникає повернення кредитів через корумпованих правоохоронців?
Бахматюк втік за кордон, однак його схеми і досі працюють: бізнес мільярдера, який 2 роки перебуває у розшуку через заволодіння 1,2 млрд грн Нацбанку, продовжує уникати повернення боргів
Як діють мільярдні схеми олігарха в Україні?
Олег Бахматюк – український бізнесмен та політик, власник агрохолдингу «UkrLandFarming» та VAB Банк, проти якого НАБУ порушило декілька кримінальних справ, одна з яких стосується заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Нацбанком.
Мільярдер вже понад два роки переховується за кордоном, ухиляючись від проведення розслідування, при цьому намагаючись виправдати свої дії та натякаючи на повернення в Україну з метою погашення боргів своїх збанкрутілих банків VAB Банк та «Фінансова ініціатива».
На даний час практично всі підприємства групи агрохолдингів, що належать Бахматюку, не виконують свої зобов’язання перед кредиторами – як міжнародними (групи ULF та «Авангард»), так і місцевими (українським Ощадбанком, Укрексімбанком, Укрсиббанком та іншими).
Схема Бахматюка щодо ухилення від виконання зобов’язань передбачає два технічні моменти.
1. Перешкоджання процесу реалізації заставного майна шляхом зриву торгів на платформі ДП «СЕТАМ»
Так, донедавна підставні компанії Бахматюка реєструвалися на торгах, робили найвищі ставки, однак, коли ставали переможцями, не вносили відповідні грошові кошти. Згідно з Законом про іпотеку від 2003 року №38, ст. 313, якщо з двох лідерів торгів один відмовляється від внесення коштів, а ставка переходить до другого, і він також відмовляється здійснювати відповідний платіж, – торги визнаються недійсними, тобто тими, які фактично не відбулися.
Оскільки їх повторне проведення призначається лише через певний проміжок часу, Бахматюк таким чином зриває торги, а його співробітники здійснюють тиск на державних та приватних виконавців щодо стягнення грошових коштів, погрожуючи їм різними способами для того, щоб вони повторно не виставляли на продаж відповідні лоти.
Якщо лоти все-таки виставляються на продаж, спільники Бахматюка повторюють дану схему, внаслідок чого кредитори, такі як Укрексімбанк, Ощадбанк та інші, не можуть продати відповідне майно та отримати кошти.
2. Використання корумпованих представників правоохоронних органів
Для того, щоб у процесі перешкоджання реалізації заставного майна виграти більше часу (наступні торги призначаються через місяць) та ухилятися від виконання боргових зобов’язань, Бахматюк використовує «фіктивні» ухвали про зупинення торгів.
«Фіктивними» дані ухвали вважаються через те, що (хоча вони і є справжніми) виносяться на незаконних підставах та у зв’язку з прямим корумпуванням суддів. Безумовно, дані ухвали скасовуються, але процес скасування також потребує чимало часу – декілька місяців, що дає змогу Олегу Бахматюку продовжувати ухилятися від виконання зобов’язань. Слід зазначити, що більшість таких ухвал виносяться саме за клопотанням правоохоронних органів.
Використовуючи свої зв’язки у Національній поліції та прокуратурі, Бахматюк ініціює створення фіктивних заяв про вигадані злочини, потім за даними заявами звертається до суду. В свою чергу суд у рамках кримінальної справи виносить ухвалу, якою забороняє проведення відповідних торгів.
Варто зауважити, що такі ухвали теж є незаконними у зв’язку з тим, що існує вичерпний перелік підстав для зупинення виконання судового рішення, і та, за якою проводиться реалізація арештованого майна Бахматюка, не є підставою для зупинення відповідного провадження. Таким чином, шахрайське угруповання фактично використовує правоохоронну систему з метою протидії виконанню судових рішень.
В даному випадку варто підкреслити, що в процесі проведення цієї схеми порушуються як права стягувачів Укрексімбанку, так і права інвесторів, які намагаються придбати відповідні об’єкти.
Яка користь Бахматюку від даної схеми?
Аби стати учасником торгів, інвесторам необхідно зробити гарантійний внесок, після чого вже очікувати на результати. Згідно з правилами аукціону, переможцям надається 2 тижні для внесення грошових коштів. Якщо перший переможець не вносить необхідну суму у вказаний термін, переможцем вважається наступний учасник.
Таким чином, інвестор, який сплачує гарантійний внесок та безперечно хоче отримати майно, не може цього зробити у зв’язку з тим, що процедура торгів зупиняється вищезгаданою ухвалою суду.
Опинившись у подібній ситуації, більшість інвесторів пишуть заяву на повернення гарантійного внеску, і таким чином Бахматюк добивається своєї цілі: відлякує потенційних інвесторів від придбання відповідних об’єктів нерухомого майна. А в процесі він та його спільники, як вже зазначалося вище, вдаються до прямих погроз інвесторам.
У зв’язку з цим звертаємо увагу представників програм журналістських розслідувань, правоохоронних органів, Офісу Генерального прокурора, НАБУ, САП, інших антикорупційних організацій та Президента України щодо необхідності припинення діяльності даного організованого злочинного угруповання, чиїм бенефіціаром фактично виступає Олег Бахматюк, а постраждалими є у більшості державні банки, а також приватні інвестори.
Крім того, підкреслюємо необхідність притягнення до кримінальної відповідальності і корумпованих представників правоохоронних органів, які підтримують незаконну діяльність українського мільярдера.
Важливо. Викладений матеріал є узагальненням аналітичного дослідження кейсів, де компанії, пов’язані з Олегом Бахматюком, займаються системними зловживаннями. Безумовно, даний матеріал є результатом публічних роздумів автора, та при зацікавленості правоохоронним органам будуть надані докази, які, на думку автора, підтверджують викладені в статті припущення.
Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАБУ оголосило підозру ексголові Державної фіскальної служби у 2015-2016 рр. та його заступнику. Він підозрюється у отриманні 28 млн доларів – хабаря за певну підтримку агрохолдингу, яким володів його заступник. Ідеться про одіозних Романа Насірова та його заступника Олега Бахматюка.
Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

7 ответов

  1. В цей непростий час для суспильства булоб подобни «компромиссы» якось прописати в правове поле — наприклад якойто гипотетичний брахматюк або парашенко або акмедов «йде на компромисс» — виддае ДОБРОВОЛЬНО в казну увесь свий жирок,який за 30 рокив нагулял на наролной крови — а взамен держава ДОБРОВОЛЬНО дае гарантии що не буде юридичного преследования касаемо того наприклад яким шляхом був получен «первичний капитал»,приХватизована «ленинська кузня» або ДТЭК с азовсталью, на роттердам+ та совместни с медведчуком гешефт.Оттак полюбовно и бескровно разойтись с олигархией и показать ей её место

  2. Ложь повторенная многократно-становится правдой.(доктор ЙОЗЕФ Гебельс). Пока народ безграмотен (ибо он был грамотен то давно бы они все веслели на каштанах ) из всех искуств для нас важнейшими являются кино и цырк. (беседа Ленина и Луначарского). И сейчас мы покажем тебе кино !-Сказало нАБУ по показало документы. Поетому делу можна посадить не менее 500 человек-мобилизовать тисяч полтора изьять и арестовать полтора полтора миллиарда долларов КАРЛ-полтора-полтора . Блинкуин вы где. Байден будьте острожны в Украине еще много воров и дворушников.- помогай -доверяй но перепроверяй !!!!!

  3. Да хоть 5 лет -главное что то что предписано историеей ВСУ и украинская контрразведка вместе с ССО добьют московитов и проведут парад на красной площади. Карфаген будет разрушен навсегда. Слава всУ,

  4. Диван он есть диван возле которого персидские ковры- в вазах фрукты -пахнущее цветы -красивые женщины-плазмовый телевизор- джакузи -тренировочный зал- комната психологической разгрузки-4-х разовое питание-приятные и умные врачи внушающие доверии : ето все что нада знать как будет поживать украинский ЗАВОЕВАТЕЛЬ!!!!!! -совсем незаебался ! А ты как там лугандон на обосцаном тапчане? холодно небось- грусто на душе что тебя так натянули московиты по самые уши: ни радости ни будущего ни себе ни детям ни спокойной старости родителям. Вы хотеля все ето забрать у нас? не получилось .- все то что вам в первые дни удалось ето спиздеть унитазы- замордоватьи убить гражданское население- забрать в рабство детей -все заберем свое назад не ЗАЕБОМСЯ. Слава ВСУ СЛАВА Украине. кстати не секрет как лечат нас дома и заграницей и как вас безроду безплемени а хер с вами.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Бахматюка будут резать частями

Дело банкстера и венского сидельца Олега Бахматюка по краже 1,2 млрд грн стабилизационного кредита Нацбанка антикоррупционные органы «распиливают» на две…
Бахматюк, Гужва, Арахамия

Бахматюк, Гужва, Арахамия

Секс продавливает всё. Олеся Илащук и Иванка Плантовська не дадут соврать. Бахмут, ракетные атаки, напряженность на белорусской границе. Война, смерть,…
Почему Бахматюк прячется от НАБУ в Австрии?

Почему Бахматюк прячется от НАБУ в Австрии?

Хотя пора бы и привыкнуть, но все равно – довольно странно выглядят украинские олигархи, заработавшие свои миллионы на Родине и…
НОВОСТИ