Человек не терпит насилия!

Начальник Львівської поліції Олександр Шляховський живе милостинею доброзичливців?

599656Поки армія захищає Україну на фронті, у глибокому тилу не дрімає поліція – вона успішно чистить кишені українців від надлишків валютних накопичень. Принаймні так вважає львівська поліція, яка наприкінці грудня організувала наїзди на пункти обміну валют у Львові.

За даними редакції, передноворічний рейд приніс загальним підсумком поліцейським щонайменше 30 мільйонів гривень. Схема проста — в обмінники по дзвінку «постраждалого» вламується поліція і негайно проводить обшук. Після цього обшуку в пунктах обміну валют зникає як сама валюта, так і оргтехніка.

Один із епізодів стався 27 грудня. Одна із мешканок Львова домовилася про купівлю криптовалюти. Оскільки продавець криптовалюти перебував за кордоном, вони домовилися про те, що покупець прийде в один із обмінників, там касир перевірить справжність грошей, після цього на криптогаманець покупця продавець перерахує криптовалюту USDT, а гроші залишаться в обміннику.

Спочатку так і було: касир перевірив гроші, підтвердив продавцю криптовалюти їхню справжність і наявність, той перерахував крипитовалюту USDT на гаманець покупцю. Але далі події пішли дещо за іншим планом: відразу після того, як покупець перевірила наявність криптовалюти на своєму віртуальному гаманці, вона заявила, що касир обмінника не віддає їй 11 000 доларів, які були нібито передані для перевірки. І викликала поліцію. За хвилину в обмінник вдерлися співробітники Львівського райуправління поліції №1 під керівництвом слідчої Марцинюк.
І провели обшук. Причому без достатніх правових підстав – рішення суду, природно, не було. До того ж, оперативність правоохоронців просто вражає – вони прибули на виклик «потерпілої» буквально за хвилину.

Подробиці події можна прочитати тут: У Львові поліцейські з благословення начальника управління Олександра Шляховського “трусять” обмінники валюти.

Закінчився «обшук» так, як і слід було очікувати: у пункті обміну валют було «вилучено» гроші та системний блок, на якому зберігаються записи камер спостереження. Однак тут пані Марцинюк підвів професіоналізм – записи з камер збереглися у хмарному сховищі, що стало для поліції сюрпризом.

Що тепер робитиме начальник Львівської обласної поліції Олександр Шляховський, із благословення якого й пройшла ця блискуча експропріація, невідомо. Але, здається, він особисто не постраждає – досвід «розрулювання» складних ситуацій у нього чималий.

Особливо з огляду на стрімку кар’єру, яку зробив пан Шляховський. Адже ще зовсім недавно – у 2016 році – він був заступником у міліції Броварів. І став одним із тих, хто провалив усі тести при реформуванні системи МВС. Але відновився в органах через суд і продовжив кар’єру, причому різко пішов у гору: Шляховський став заступником начальника обласного Главку, звідти поїхав керувати поліцією Закарпаття, а на початку 2021-го очолив поліцію Львівщини. У тому ж 2021 Зеленський присвоїв йому звання генерала поліції третього рангу.
Це все (і відновлення в органах, і кар’єрне зростання, і нове звання) сталося незважаючи на якісь дива в деклараціях «бідного, але чесного» поліцейського. Тут все за класикою: святий мент не має нічого, крім зарплати, і всіма додатковими благами його обдаровують доброзичливці з-поміж шанувальників. І трішки допомагають родичі.

Декларація Шляховського зараз недоступна, але вона не є секретом. Нині у власності Олександра Шляховського немає ні автомобілів, ні земельних ділянок, ні будинки чи квартири. Хоча у 2011 році Олександр Шляховський потрапив до списку правоохоронців, які отримали ордер на квартиру у Броварах на вулиці Москаленка. Цьогорічний голова Львівської поліції розповів, що житло приватизував, але згодом продав.
Тож родина поліцейського безкоштовно користується квартирою площею 81,5 квадратних метрів у тих самих Броварах. Квартира належить мамі поліцейського – Валентина Шляховська стала її власницею у 2013 році.

Дружина Олександра Шляховського є співзасновницею адвокатського об’єднання «Правовий альянс» (мабуть, саме її кваліфікована допомога допомогла чоловікові відновитись у поліції). Разом із батьками володіє двокімнатною квартирою у столиці. Ірині Шляховській належать п’ять земельних ділянок у селищі Дударків, загальна площа яких становить 14,6 тис. кв.м, та земельна ділянка площею 897 кв.м у селищі Литки Київської області.

Нерухомість має і поліцейська теща: у власності Ольги Прудкої дві ділянки загальною площею 0,36 га. Один – для ведення особистого селянського господарства, інший – для будівництва та обслуговування житлового будинку. Також вона володіє двома будинками. Один із них – 61,6 квадратних метрів, поряд – на 257,7 квадратних метрів.
У власності сім’ї керівника поліції Львівщини є лише вантажний автомобіль, який належить дружині Ірині. В останній декларації Олександр Шляховський вказує, що їздить двома машинами: Toyota Camry (2014) та Mazda 3 (2017). Вони належать якимсь Ірині Дідух та Юлії Полонській. Остання має майно в тому ж Дударкові, де і дружина, і теща поліцейського мають нерухомість.

У 2020 році Шляховський розпоряджався службовим житлом площею 53,6 кв.
Крім того, на праві безоплатного користування Шляховський розпоряджається житловим будинком площею 92,4 кв.м у селищі Калини.

До переведення на Закарпаття у 2020 році в поліції Київської області Шляховський заробив 74,6 тисяч гривень. Очолюючи Закарпатську поліцію – вже 570 тис. гривень. Його дружина у цей період заробила 58,8 тис. гривень у ТОВ «А.М.А. Лекс Груп». Їхні діти отримали подарунків у грошовій формі на 60 тисяч гривень. Згідно з останньою доступною декларацією, у подружжя немає заощаджень.

Загалом, майже як серіал про даішника, який не бере хабарів, від колег нашого президента: бідний, чесний, з німбом святого.

Хоча в нормальній країні лише даних із декларації Шляховського вистачило б для антикорупційного розслідування. Але у нашій він отримує замість в’язниці звання генерала.

Оцените материал:
54321
(Всего 6, Балл 4.67 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

25 ответов

  1. В цьому суть НПУ. Що Львів? Читайте моє звернення ТРЕТЄ до керівника НАЦПОЛІЦІІ Украіни
    Голові Національної поліції України
    Генералу поліції першого рангу Клименку І.В.
    Повідомляю, що на два моїх попередніх звернення особисто до Вас, (друге письмове- ваш вх. № О-17272 від 21.11.2022
    — додається) у встановлені терміни відповіді \ реагування не одержав.
    Отже, ситуація, що спричинена бездіяльністю та недбалістю слідчих Деснянського РУ НПУ в м. Києві спонукає мене до застосування конституційних прав на захист здоров”я, честі та гідності особи, а також до відповідальності посадових осіб за ст. 4,15,20,24 Закону України « Про звернення громадян» . Скаргу щодо бездіяльності відповідно ст. 303-307 КПК України подано Національною Спілкою журналістів України (НСЖУ) до місцевого суду.
    А.Осадчий
    26 грудня 2022 р.

  2. Пресични громадяне в цей тяжкий час крипту не мають и тратять на йижу та на палево для генераторив.Тай не будемо кривить душою — обменники держать отнюдь не кристальной чистоты души люди.Так що пыдори ебуть пыдорив и це добре,це карма

  3. ВСУ освободило остров Большой Потемкинский
    К весне освободит Крым

    1. Не,ну Крым це Украина.Спору нема
      Але що робити с коллаборатнёй,яка цтию территорию населяе и майже 100 видсотково радила поверненню в родну говень?
      Як це лайно перетворити знов в бутерброд?

  4. Петро «Шоколадний» Порошенко з двома синами потрапив в оточення ворога біля Мелітополя, в Петра закінчуються патрони, але в полон вони не здадуться, Петро передав по рації що буде з синами битися до останнього патрону, чутно гучні постріли, Петро з синами відстрілюється… тримаймо за Петра і його синів кулаки ✊

    1. Пидро це сбитый лётчик.Не на часи зараз им займатися.Писля перемоги возбмемо за матку и його и миссис Гонтареву,коренну лондоннончанку и ще декилька особ из ТРО «Монако»

  5. На допомогу батальону «Рошен» выехал спецназ во главе с Виталием «Хрустальный Подбородок» Кличко и его сыновьями, Хрустальный Подбородок настроен решительно, сказал что враг не сможет смотреть в завтрашний день

  6. Галицькі патрійоти вирішили свояка посадити в крісло керівника Львівської НП України,розшатують ситуацію та накручують місцевих провокаторів громадських «діячів».

  7. Із історіі: всі хто мав справу і львівськими правоохоронцями знають або збрешуть або вкрадуть ця традиція ще з давніх совітів.

  8. В Чернівцях вручають повістки по всьому місту, хлопців ловлять скрізь
    Сини Порошенко, Кличко, Авакова, Гелетея, Луценко, Яйценюка отримали повістки чи вже на передовій?

  9. Удар по месту расположения военных в Макеевке.
    Россияне ответно ударили по гостиничному комплексу в Дружковке и хоккейной арене «Альтаир» в Краматорске, где живут солдаты ВСУ … Везде число погибших и раненных неизвестно. Но, понятно, что помимо военных мотивов и там и там появились политические.

    1. 14-48 Калоша твоё нытье никому неинтересно, ты главное продолжай уверенно нюхать кацапскую жепу.

    2. пока что вой стоит в самаре, а подставная офицерская жена в белом платке и норковой шубе клянет Украину , Запад и призывает к мести на митингах. не хотели мы, грит, этой войны, но мы ж встали на защиту своих детей. макеевские, даунбасские долбодятлы , откуда у вас там саратовские дети, защищая которых погибли сотни чмобиков саратовской губернии?

  10. Поинтересуйтесь связями Шляховского и Вовы Морды Дидуха. Шляховский давно занимается не только обменниками, но и контрабандой;. Еще при Писном начинал, сейчас уже сам стал Папой. И связями с Олегом Гаталяком. Но, так как Шляховский — это «карман» Клименко, то ничего ему не будет

    1. всі менти — злочинці і майже всі потенціальні зрадники. Крим , Донецька та Луганська області тому підтвердження. ** наша служба и опасна, и трудна**, ага. займався б він справами службовими — на обмінники та контрабанду часу не було б.

  11. Совет…
    Купите во Франковской, Львовской (50 на 50) или Черновицкой области землю… или… квартиру\дом в Закарпатье…Осень … БОГ СВИДЕТЕЛЬ… не пытайтесь обмануть… ОСЕНЬЮ с вас 5% на то, что я скажу.
    АМИНЬ.

  12. Кокие есть вареанти по жылим домам с зимельним участком? Я могу купить если миня устроит розроложенее и цэна

    1. Собери всех но не менее 250 человек? есть у меня участок уже вырытый для фунтамента метров 5-7 в глубину. Севастополь угольная бухта -как идешь вниз по ступенькам от матроского клуба сразу справа ограждения -есть зеленая калитка там стоит строж.- скажешь ему что от меня. только громко. Он вас всех пропустит -возле участка всех построй размести кругом пусть смотрят вниз. Если сторож по одному будет сбрасывать их в яму-ты неволнуйся ! он знает что ты от меня.- когда все закончится иди за вторыми любителями украинской земли. Мы скоро туда придем с оркестром по графской пристани.- всех всех всех москалей обеспечим участками в районе морзавода.

  13. Покапайте участок в Лондоне, возле патриотов семьи Порошенко

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ