Человек не терпит насилия!

Колишня фігурантка кримінальної справи Ілащук стала послом в Болгарії

Олеся Ілащук, яку президент Володимир Зеленський призначив послом України у Болгарії, не має досвіду роботи ані у дипломатії, ані на державних посадах і досі позиціонувалася як фахівчиня з сексології та дорогоцінних прикрас.

Інформацію про те, що новий посол у Болгарії не пов’язана з МЗС, «Європейській правді» підтвердили кілька джерел у дипкорпусі.

Як стверджується, новопризначена посол, указ щодо якої президент підписав 23 грудня, вже почала набувати досвіду за новим фахом – зокрема, брала участь у загальній нараді послів України, що відбувалася 22-25 грудня у Києві та Миколаєві.

Між тим, проблемою є те, що раніше вона взагалі не мала досвіду роботи у якості фахівця-міжнародника.

Біографія нового посла України у Болгарії наразі не оприлюднена, однак окремі деталі вона розкрила на двох профілях у Facebook, які не мають офіційної позначки верифікації, але на яких розміщені особисті фото та інша інформація Олесі Ілащук.

Один з них наразі тривалий час не оновлюється; у ньому Ілащук позиціонується як фахівчиня з питань обробки дорогоцінного каміння. Профіль стверджує, що вона є випускницею антверпенської Вищої ради з питань діамантів – авторитетної організації, що не є університетом чи освітнім центром, однак все ж надає певні освітні послуги.

В іншому профілі, що активно оновлювався до останнього часу, та сама людина позиціонується як «клінічний психолог, системно-сімейний терапевт, гештальт-терапевт, сексолог-консультант». Виходячи з публічної активності майбутньої представниці України у державі-члені ЄС і НАТО, вона до останнього часу переймалася питаннями гештальт-лікування та сексології.

У неділю ввечері цей профіль був заблокований.

На обох профілях були розміщені особисті фото та інші деталі щодо новопризначеного посла, які вдалося верифікувати, вподобання для яких з давніх часів проставляли профілі Ярослави Гресь (задіяна у президентській ініціативі United24) та Олеся Донія (політолог, що зараз співпрацює з владою).

Варто зауважити, що політичні призначення на посади посла осіб з-за меж МЗС не є винятковим; такі рішення практикувалися за багатьох президента, що нерідко викликало критику. Утім, призначення взагалі без публічно відомого досвіду у міжнародній сфері є одиничними. Також без детальнішої інформації про біографію нового посла складно зрозуміти, чи має вона зв’язок з Болгарією.

Але найцикавішим є те, що у сексолога-дипломата є кримінальний бек-граунд.

Мільярдер з Ржавинців, або Не дай, Боже, з Івана пана

Мільярдер з Ржавинців, або Не дай, Боже, з Івана панаКолишній генеральний директор МТК «Калинівський ринок», уродженець села Ржавинці Заставнівського району Іван Ринжук, затриманий правоохоронцями разом з двома поплічниками 16 квітня цього року за отримання хабара у розмірі 250 тисяч доларів, нині перебуває у загальній камері СІЗО.

Впродовж майже шести місяців правоохоронцями проводилися заходи щодо документування злочинної діяльності Івана Ринжука на території області та за її межами. За словам начальника управління ДСБЕЗ УМВС у Чернівецькій області Василя Хащука, отримано великий обсяг інформації та дозвіл на її оприлюднення. 2 червня порушено кримінальну справу стосовно заступника директора МТК «Калинівський ринок» Сергія Столяра. Оскільки він виїхав за межі області (за попередніми даними, перебуває в Росії), вирішується питання про оголошення його у розшук. Столяру інкримінується одержання хабарів на загальну суму 300 тисяч гривень за сприяння у встановленні в першому секторі павільйонів, котрі не були передбачені планом забудови ринку.

З’ясувалося, що без дозволів та відповідної документації встановлено 140-160 таких торговельних павільйонів.
17 травня правоохоронці затримали колишнього начальника відділу внутрішнього контролю ринку Володимира Ринжука. Стосовно нього також порушено кримінальну справу за розкрадання коштів у особливо великих розмірах. Саме ним була організована «чорна каса» за заїзд автотранспорту та запроваджене обілечування продавців з розкладних прилавків, з рук, з машин та автопричепів. За словами Василя Хащука, у 2004 році Іван Ринжук розробив нову схему отримання хабарів — у завуальованій формі. Для цього він розподілив ролі між двома «своїми» людьми – Березовським (Ринжук є його вінчальним батьком) — директором фірми «СІТІ-інвест» і ДП «Стрімко» та Божовським – директором фірми, що також мала стосунок до Калинівського ринку. Також у Києві виявлені підприємства, засновниками яких є Ринжук та Божовський.

Злочинна схема давала можливість через посередників отримувати шалені надприбутки. Встановлено, що Іван Ринжук причетний до 23 фірм. В одних він був засновником, у інших – директором, третіми – через близьких родичів — керував. У багатьох з них статутний фонд не набагато перевищує внесок самого Івана Ринжука.

Кілька фірм Ринжук записав на матір, кілька – на дружину. Він навіть «посприяв» у зміні материного прізвища на дівоче – Петрушко, аби, вочевидь, не так часто звучало прізвище Ринжук.

Його фірма «Джемма», що займається виготовленням та продажем ювелірних виробів, стала основним джерелом фінансових надходжень після 2007-2008 років, коли будівництво у Києві, яким він також займався, пішло на спад. Рекламувалася найдешевша ціна діамантів – мовляв, «Джемма» користується прямими поставками з Південно-Африканської республіки. Правоохоронці отримали довідку з митниці, що дорогоцінні камені походять зі Сьєрра-Леоне. Вилучено готової продукції, необроблених алмазів та обладнання на суму 24 мільйони гривень.

Після затримання Івана Ринжука в офісі «СІТІ-інвест» Березовського знайдено оригінал довідки з виплати Ринжукові дивідендів і доходів за підсумками роботи фірми «Джемма»: у 2008 році – 3 млн. 220 тис. дол., у 2009 році – 2 млн. 740 тис. дол.
За словами начальника УМВС в Чернівецькій області Миколи Харабари, оскільки «Калинка» не мала плану генеральної забудови, міська рада дозволила вирішувати ці питання дирекції. Таким чином, вранці ділянку «свої» люди купували за 8-10 тисяч гривень, а вже через годину її продавали підприємцям за 40 тисяч доларів.

У вирішенні питання заїздів та виїздів з території ринку міська влада у 2006 році не підтримала міліцію, а навести порядок тоді ще можна було. Хоча, за словами Миколи Харабари, це не було значною частиною прибутку ринку. Однак нині й на цих «копійках» завдяки виконуючому обов’язки гендиректора ринку Василя Максимюка надходження до міського бюджету за місяць збільшилися у шість разів. Стає очевидним, що за місяць можна було б довести їх до мільйона гривень. Та ринжуківські оборудки сягають значно вище…

— Якби, як раніше, торговельні місця йшли через аукціон, чернівчани ходили б тротуарами, вкритими сусальним золотом, — сказав Микола Харабара. – Мільйони доларів пішли до кількох кишень…

Неабиякі оборудки творилися навколо землі, відданої «СІТІ-інвесту» практично за копійки, а також ДП «Стрімко». У ході досудового розгляду з’ясовано, що у 2007 році саме «Стрімко» була віддана під реконструкцію Соборна площа міста Чернівці. Там передбачалося облаштування підземних паркінгів. Яким чином була виділена територія – невідомо. Бо жодних документів з цього приводу міська рада досі не надала. А у 2010 році «Стрімко» продовжує договір оренди… у зв’язку з кризою. Березовський зазначає про витрачені п’ять мільйонів гривень, однак і понині на Соборній площі розміщено лишень чотири павільйони. Тож питання, кому міські структури сприяли у бізнесі так, як Ринжукові, залишається риторичним.
Тим часом правоохоронці заспокоюють підприємців Калинівського ринку, які втридорога придбали торговельні контейнери. Їх відбирати не будуть.
Ну, а поки перевірки ще тривають. Та на цей час вже відомо, що Ринжук має не багато – не мало майна — на майже мільярд гривень.
Наталія БРЯНСЬКА

 

Фотосхеми (клацніть для збільшення)

 

Мільярдер з Ржавинців, або Не дай, Боже, з Івана пана
Мільярдер з Ржавинців, або Не дай, Боже, з Івана пана
Мільярдер з Ржавинців, або Не дай, Боже, з Івана пана
Мільярдер з Ржавинців, або Не дай, Боже, з Івана пана
Мільярдер з Ржавинців, або Не дай, Боже, з Івана пана

СхемиБукінфо

Оцените материал:
54321
(Всего 4, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

64 ответа

  1. Абдрестович заявил, что готов стать президентом «новой России». Почему его ещё не выкинули з ОП?

  2. 10-11 самозванец иди нах ,нет ничего «росийского» есть кацапское и оно все «анала» и «говнет». Буга-ааа!

    1. Трус на хуй сядешь ты, обознач кто ты и где ты, встретимся и посмотрим

      1. А можна пасадить на хуй Владимира Путина Великаго, чи тока на бутилку? Если на бутылку то какую? От Бахмутскага шампанского подойдет? Или у Путина анус развальцованый ВСУ и толька двух литровая ат песи иму в притирку?

      2. 10-18 приезжай в Херсон выоупок кацапский я тебе на морду насцу и етим тебя петуха обозначу. Буга-ааа!

  3. Говорят что 7 января будет удар по моей родной и ненаглядной Москве. Это правда? Тогда че памперсы скуплять или водку? А может пора съебвать за Урал? Проклятые бандеровцы нам устроят православное Рождество.

    1. 10-27 да я живой хотя ваши кацапские уроды и уничтожили 2 наших зрк. А если бы у меня был бронированный диван я бы вас за один присест белком накормил. Буга-ааа!

  4. Кацапня залупорылая ничего у вас невыйдет, Украина была есть и будет. Над Одессой сбита 21 ракета, над Киевом 15, и в других областях есть уничтожение ракет. Признайтесь кацапы вы перднули в лужу со своими ракетными обстрелами. Я на вас срать хотел. Буга-ааа!

    1. 10-58 неактульный я тебя помножу на ноль и обосцу. Каховка, Каховка — родная винтовка, Пуля в кацапа летит. Буга-ааа!

  5. Скільки можно тусувати оцю біду.
    Для Юріка прийняли закон і людина без юрідичної освіти стала генпрокурором…
    Для акушерки (Богатирева) (піздознавця) зробили виняток і призначили секретарем в РНБО….
    Заступником Міністра оборони України (при Марчукі) призначили особу з педагогічною освітою (вчительку з м. Стрий)…
    То чому не може бути послом якась соска з відсутністю нормальної освіти.
    Країна нормальна, люди нормальні, але кумовство, йоборство та підлабузництво, робить свою справу.

    Пропоную: розігнати український МІМО, освіта для них — це зайва трата часу. А досвід дипломатичної роботи, то взагалі херня: прийде соска сексапильна, або сексологічна і все буде в ажурі.

    Соромно за МІД, за Україну, і за презіка.

  6. Лучшие эскортницы Лондона и Парижа тянут по 5-20 штук бакинских, эте даже с натяжкой 1150 гривен час=⁠_⁠=🥰💋🫂💔

  7. Все понятно. Шоу продолжается, неужели нельзя было назначить послом любого человека имеющего опыт работы, одним этим скомпроментировали страну перед Болгарией, . Поназначают то Супрун, то Наема, то Гринчавичуса, а люди гибнут , половина СБУ предателей, бить себя в грудь не надо, отвечать придется, а экономический блок посмотрите, что не фигурант уголовного дела то в раше сидит, когда эту лапшу людям перестанут на уши цеплять?

  8. Що, перший раз? Забули заступника МВС? Аваков собі нормально теж корабельну сосну пристроїв, та навіть більш «талантливо» виглядала)…і усім пох, собака гавкає, караван іде

  9. С такими воякакінями точно Победа не за горами. Это ж надо было до такого додуматься, назначить антишольца на такую должность, тот хоть обещает и не дает, а эта и дает и обещает и снова дает, а главное нихрена не понимает чем тот посол кроме этого должен завниматься

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ