Человек не терпит насилия!

І до потреб реформування судів і Служби безпеки

Глянув інтерв’ю керівника СБУ Василя Малюка. Окремі медіа вивели у заголовок вивели дуже показову фразу «Ми здійснюємо контррозвідувальний супровід діяльності судової гілки влади. Все по закону і моралі». Якби складно підібрати слів, щоб описати жесть, про яку йдеться.
Далі зазначається, що суди, після роз’яснення СБУ, стали виносити за злочини проти нацбезпеки більш суворі вироки. Так, стоп. СБУ щось «пояснило» суддям і вони стали виносити жорсткі рішення?
Далі ще цікавіше – Малюк розповів, що його відомство фактично здійснює негласний супровід діяльності судової гілки влади.
Ще одна цитата: «Ми потисли руки з керівниками касаційних інстанцій і регіональними очільниками апеляційних інстанцій, щоб вони зрозуміли, що під час війни за злочини проти національної безпеки не може бути нічого іншого, крім тримання під вартою. Зараз вже йдуть вироки з позбавленням волі до 12-13 років».
Ні, ну якби Малюк мені потис руку, зважаючи на контекст, то я б теж задумався про багато речей. Але я не є суддею, як репрезентантом окремої і незалежної (!!!) гілки влади.
Також керівник СБУ додав, що «суд процесуально є незалежним». Ну як сказати, пані та панове, коли Малюк потис руку суддям, то звісно вони миттєво стають незалежними.
Тепер зазначу про дві речі.
Перша – проведіть нормальну судову реформу, щоб служителі Феміди «служили» правосуддю і народу України, а не співробітникам СБУ чи комусь іншому.
Друга – реформа СБУ, щодо сфери повноважень, має включати виключно «роботу» з контррозвідки і протидії тероризму, а не «контролю» за різними гілками влади, зокрема судової. Бо це вже пахне побудовою авторитарного устрою, коли через спецслужбу контролюються всі сфери життєдіяльності.
Олександр Лємєнов
Оцените материал:
54321
(Всего 4, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

4 ответа

  1. Все правильно! А інтерв’ю? І про Кулініча-Щтірліца, цікаво як він попав в службу і на високі посади, і хто його на них призначав? Адже попасти нас керівника управи складно! Він призначається указом і тут потрібна серйозна зовнішня тяга. Щось Малюк скромно промовчав, а перевірку з цих питань провели, територію ретельно зачистили, чи обійшлися малим. На довесок ще декілька херсонців і все. Ще перед війною попалася довідка Дублика по Херсону. Так у ній про злочини проти державності, суверенітету та національної безпеки навіть не йшлося. Ми ще дивувалися, область, то прикордонна. Мережа Сівковича. Ця скотина давно була відома і на кого вона працювала. Взяти б хоча закупівлю рацій. СБУ так і не притягла його до кримінальної відповідальності. І знову риторичне питання, а що з його мережею? У нього були помічники, наближені і таке інше? Провели пл них контррозвідувальні перевірки? Чи побалакати і забули. А розповідь про суд? Це щось із середньовіччя! Є закон про контррозвідувальну діяльність, там чітко виписані завдання і функції СБУ, як і в законі про службу. А тут наїхали? Ми де і в якому суспільстві живемо? Через це неодноразово проходили. І, що знову! А як там з доказами? Чи те, що Малюк сказав, вже є «царицею доказів». А, що судді? Як з незалежністю? Про яку ви на кожному перехресті! Чи так набралися хабарів і таке рєшалово, що лягли і чекаєте! Як та баришня! Відверте інтерв’ю і дуже сміливе! Тільки для реальних результатів така робота надзвичайно далека!

  2. Малюк все добре сказав відносно суддів та суду,скоро забули за колядника Зварича та інших продажних суддів від Верховного до районного!

  3. У всі часи спеслужби всіх краін конспіративно та т и х о оперативно наглядають за можливими підривнитмит діями з боку розвідок ворога у гілках влади.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ