Человек не терпит насилия!

Мельник, Терлецький, Мітько — на нари

На тлі воєнних подій в країні останнім часом активізувалась в інформаційному та іншому просторі діяльність Бюро економічної безпеки, яке більше року очолює Вадим Мельник. До цього часу окрім слухів про можливі «штанги» з боку підлеглих Мельника нічого не було не чутно.

Нещодавно ми детально розповіли про те, що відбувається у Одеській області, де талановитий схемщик Сергій Мунтян листом на митницю заборонив оформлення вантажів без участі працівників БЕБ.

Однак не менш цікавим є що відбувається на Західному кордоні нашої країни.

Так, у суботу 3 грудня 2022 року на пунктів пропуску Краківець працівники ТУ БЕБ у Львівській області затримали 10-тону фуру, коли вона вже виїхала з пункту пропуску в сторону України. По документам фура була порожня, але по факту виявилася вщент забитою технікою Apple на загальну суму 25 млн. грн. За даними редакції, це була не єдина така автівка.

У схемі провезення високовартісної техніки, крім контрабандистів, залучені «зацікавлені» працівники митних постів на кордоні Польщі та України. Налагодили незаконну схему змогли за сприяння працівників ТУ ДБР у Львівській області. Наразі відомо про три контрольно-пропускні пункти, через які, ймовірно, проникає контрабанда – «Шегині», «Краковець», «Смільниця». На ці пункти прямують автівки, які за документами вказані як порожні. Між тим у багажниках – техніка марки Apple (Iphone, Ipad) та аксесуари.

Щоб пройти кордон, зловмисники навмисно очікують, коли на постах перебувають позитивно налаштовані працівники – так звані «плюсові» зміни митників. Вони закривають очі на безмитне ввезення високоліквідних товарів в Україну.

Згідно з отриманою інформацією, організаційні питання та збір незаконних коштів налагоджено через Львівській ДБР.

Усі задіяні у схемі особи отримують грошову винагороду.

З боку ДБР:

Євген Терлецький, заступник директора Територіального управління ДБР м. Львова. Обов’язки посадовця у злочинній схемі — організація механізму провезення техніки через митні пости;

Ярослав Мітько, начальник оперативного відділу Територіального управління ДБР м. Львова. Обов’язки Мітька — контроль за тим, щоб схема працювала «якісно».

З боку митників:

  • Дмитро Грабовий, митний пост «Краковець»;
  • Петро Парубок, митний пост «Шегині»;
  • Андрій Басараб.

Спроби вищевказаною групою домовитись з БЕБ щодо продовження роботи схеми поставки товарів з кордону ніяким чином не увінчались успіхом, оперативним працівникам ДБР дали команду активно працювати по БЕБ, відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного затримання БЕБ водіїв вантажівки і відносно митників, щоб їх прикрити.

Вказану реалізацію по митниці пов’язують із призначенням до ТУ БЕБ у Львівській області на посаду керівника Віталія Драгунова, який до цього весь час працював в органах прокуратури України на посадах слідчого прокуратурі Дніпропетровської області, слідчого в особливо важливих справах, начальника слідчого відділу та начальника управління Генеральної прокуратури України.

Віталій Драгунов очолював слідчий відділ управління по справам Майдану та займався розслідувань злочинів вчинених Януковичем В.Ф. та його оточенням, розстрілом мітингувальників у м. Києві в 2014 р., де успішно зі своїм скандальним начальником Сергієм Горбатюком розвалили справи Майдану. Відомий Драгунов тим, що очолював слідчу групи у справі славнозвісного голови Окружного адміністративного суду міста Києва Вовка П. та колишнього заступника Міністра Гримчака, справи по яким були у подальшому передані до НАБУ. Подекують, що через вказані кримінальні провадження у 2020 році через атестацію Драгунова вигнали з Генеральної прокуратури України. У період 2020-2022 років Драгунов займався адвокатською діяльністю. Враховуючи, що Драгунов був у підпорядкуванні у колишнього начальника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка, у якого складні взаємовідносини з Офісом Президента (куратором правоохоронних органів з Офісу Президента Татаровим), Драгунов не міг влаштуватися до правоохоронних органів. До міста Львова Драгунов приїхав на новому автомобілі Lexus GX 450 2020 р.в.

Не менш цікава персона керівника ТУ БЕБ у Черновецькій області яким є колишній працівник НАБУ Борисенко О. Олег Борисенко є також виходцем з органів прокуратури, працював у прокуратурі Хмельницької області, слідчим в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України, детективом та заступником керівника третього відділу детективів першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ.

Олег Борисенко відомий тим, що був фігурантом журналістського розслідування по справі Укроборонпром, де його та іншого детектива відсторонили від розслідування. Але більш відомий Олег Борисенко тим що є зятем колишнього голови Кіровоградської обласної ради Олександра Черноіваненко та є кумом колишнього директора НАБУ Артема Ситника.

На даний час О. Борисенко у ніяких гучних справах не замічений, так як лише займається активною організацією роботи територіального управління, набирає до штату детективів.

З вищезазначеного викликає цікавість, що в умовах масштабного вторгнення загарбників в нашу країну, у той же час ДБР захищаючи свою бізнес інтереси, оголосив негласну війну БЕБ і чим саме вказана війна закінчиться, хто сяде до в’язниці.

Не менш цікавим є питання — ким саме ініційовані в БЕБ вищевказані призначення Борисенка і Драгунова, хто їх ініціював і лобіював, з якою метою, чи є ЦЕ РЕАЛЬНИМИ ЗМІНАМИ у діяльності БЕБ, парозподілом влади у вказаному органі, враховуючи різницю у попередніх призначеннях у структурі БЕБУ, зокрема призначеннях колишнього т.в.о. нач. ГСУ БЕБ Ткаченко і компанії, так звана група «райвідділ», нафтолінового Призя до ТУ БЕБ у Закарпатської області та спортсмена Войтовича до ТУ БЕБ у Волинській області.

Також цікавим є питання — чи є призначення до Львова та Чернівців є креативом Вадима Івановича Мельника, що дуже сумнівно, враховуючи його обмежені кадрові можливості серед колишніх працівників податкової, крайні заходи Офісу президента, або креатури Заходу з метою припинення або можливого контролю контрабанди товарів та розкрадання гуманітарної допомоги.

Тим цікавіше буде у подальшому слідкувати за вказаними подіями.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ