Человек не терпит насилия!

Бізнесменів Кауфмана та Боруховича взяли під варту

Вищий антикорупційний суд заарештував бізнесмена Бориса Кауфмана. Альтернатива – 129 млн грн застави. Прокурор САП просив не визначати заставу, проте суд іншої думки.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив заарештувати Кауфмана без альтернативи застави. Проте суддя визначив бізнесмену розмір у 129 млн грн. У разі внесення коштів на нього покладуть низку обов’язків, у тому числі не покидати межі міст Києва та Одеси, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, а також носити електронний браслет.

У судовому засіданні прокурор САП розповів, що слідство зафіксовано передачу певних коштів, зокрема, першому заступнику міського голови Одеси Михайлу Кучуку, віце-меру Олегу Бриндаку та ще одній заступниці мера Світлані Бедрезі, яка тако очолює фінансовий департамент Одеської міської ради.

За словами прокурора, Кауфман і його бізнес-партнер Олександр Борухович (Грановський) передали Бриндаку 2,47 млн грн; Кучуку – 900 тисяч грн, а Бедрезі – 300 тис. грн.

Також детективи на негласних слідчих (розшукових) діях зафіксували приміщення, яким користувався Кауфман. Воно нібито обладнання засобами заглушки прослуховування і запису. Під час обшуків ці засоби були знайдені. Крім того, Кауфман у розмовах стверджував, що його приміщення слухають кілька автомобілів Державного бюро розслідуванб та НАБУ.

Адвокат Кауфмана Ігор Фомін заперечував проти обґрунтованості підозри та задоволення клопотання. За його словами, бізнесмена підозрюють у наданні хабарів, але тим, хто їх нібито отримував нічого не пред’явлено. Те саме стосується і злочинної організації, метою якої був нібито злочин проти власності. За що нікому про підозру не повідомляли. Також захисник вважає затримання його клієнта незаконним.

Нагадаєю, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з’явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

​​Бізнесмена Боруховича (Грановського) заарештували

Вищий антикорупційний суд відправив до слідчого ізолятора бізнесмена Олександра Боруховича (Грановського). Щоб вийти із СІЗО йому треба внести 124 млн грн застави.

У разі внесення коштів на нього покладуть низку обов‘язків, зокрема, здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Євреям заборонено сидіти в буцегарнях,вони зобов‘язані займатись бізнесом,платити податки та допомагати з власних коштів ЗСУ!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ