Человек не терпит насилия!

Три роки не підвищував кваліфікацію: у НААУ виникли питання до фаховості скандального адвоката Черезова

Оскандалився в інтернеті, однак не позбувся адвокатської мантії. Завдяки рішенню Окружного адмінсуду столиці, одіозний адвокат Ігор Черезов зумів уникнути дисциплінарної відповідальності за порушення етики. На думку юридичної спільноти, адвокат своїми «сальними» висловами неодноразово паплюжив репутацію професії. Чому ж одіозний Черезов і досі залишається у лавах захисників права? Розбирались журналісти «Київ Сіті».

Одіозний адвокат Ігор Черезов свого часу прославився організацією премії «Най-най-найголовніший юридичний рейтинг» з нецензурними номінаціями. У Національній асоціації адвокатів України такий вчинок сприйняли негативно: Голова НААУ Лідія Ізовітова спрямувала інформаційний лист до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури з проханням надати оцінку цьому заходу. А службовець АТО Павло Жицький поскаржився до ВДКА щодо непрофесійної поведінки Черезова.

Проте Окружний адмінсуд Києва своїм рішенням від 9 червня 2022 року фактично звільнив Черезова від будь-якої дисциплінарної відповідвльності за порушення адвокатської етики.

novina 2 html 6e825f3b

Зауважимо, адвокат – одна з найпрестижніших професій в Україні. Чинне законодавство ставить певні вимоги перед  правниками, що прагнуть увійти до адвокатської «еліти»: повна вища юридична освіта, стаж у галузі права не менше 2 років, володіння державною мовою, складання кваліфікаційного іспиту та стажування. Однак є ще один невеличкий нюанс – доброчесність і реальна фаховість захисника.

«Я б дивився більше на те, як адвокат вів процес. Мене цікавить ця деталь. Як саме він це робить? Якщо він це робить правильно, професійно, всі доводи обґрунтовані – у мене питань до нього немає. Але якщо він при цьому здійснює якісь заяви заради піару, що не мають жодного відношення до адвокатури, паплюжить своїми діями нашу державу – це непрофесіоналізм», – коментує голова об’єднання «Національна колегія адвокатів» Віталій Наум.

Згідно зі сталою багаторічною практикою, вітчизняних адвокатів зобов’язують підвищувати свою кваліфікацію. Спочатку правила були не дуже суворі й не передбачали жодної відповідальності. Але потім гайки почали закручувати.

Журналісти «Київ.Сіті» спрямували відповідні запити до Ради адвокатів України стосовно цієї історії. І, як з’ясувалось, Ігор Черезов не вдосконалював своїх адвокатських навичок уже понад 2 роки.

«Адвокат Черезов ігор Юрійович у 2019, 2020 і 2021 роках не брав участі в заходах з підвищення кваліфікації адвокатів та не підвищував кваліфікацію жодним зі способів, передбачених Порядком підвищення кваліфікації адвокатів України», – зазначається у відповіді Ради адвокатів України НААУ.

Відповідно до чинного законодавства України, це може бути підставою для притягнення адвоката Черезова до дисциплінарної відповідальності. Адже йдеться про невиконання або неналежне виконання ним своїх обов’язків.

Нагадаємо, Ігор Черезов також неодноразово був помічений у дуже суперечливих справах. За інформацією видання «Подробиці», його навіть допитувала прокуратура та звинуватила у причетності до організації функціонування злочинної організації.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ