Человек не терпит насилия!

Ігор Сало. Сєпар по жизні

67Повномасштабна війна, розв’язана Росією проти України, показала велику кількість внутрішніх ворогів у нашій державі. Деякі з них і досі вільно живуть в Україні та співпрацюють з російськими спецслужбами.

Серед них — український бізнесмен із російським громадянством Ігор Сало, який свого часу був куратором скандальних «харківських угод», а нині передає загарбникам координати українських енергетичних підприємств, по яким потім летять російські ракети та безпілотники.
6 7

Російський паспорт Ігоря Сала

Коли Ігор Сало відповість за лобіювання «харківських угод»?

Влітку цього року Державне бюро розслідувань оголосило у міжнародний розшук двох міністрів з першого уряду Миколи Азарова, який працював на початку 2010-х років. Мова про ексміністра юстиції Олександра Лавриновича та його колишнього колегу з МЗС Костянтина Грищенка. ДБР розшукує відставних політиків за підозрою у державній зраді. Адже за каденції згаданих міністрів були підписані так звані «харківські угоди». У квітні 2010 року Україна продовжила термін перебування Чорноморського флоту Росії у Севастополі з 2017 до 2042 року, з правом подальшого продовження на 5 років в автоматичному режимі. В обмін на що РФ надала Україні умовні знижки на природний газ.

«Харківські угоди» критикували різні діячі у різні роки. У березні 2014 року, коли Росія анексувала Крим, Україна денонсувала документ. Сьогодні причетних до підписання угод хочуть покарати. Олександр Лавринович та Костянтин Грищенко, за версією ДБР, були серед тих політиків, хто готував та узгоджував проєкт документу.

Але не всім відомо, що з боку ФСБ РФ куратором угод був український бізнесмен з російським паспортом Ігор Сало. На той момент він жив на дачі у тодішнього керівника Харківської ОДА Михайла Добкіна, розташованій в одному з районів Харкова. Саме у цьому місті, яке нині переживає щоденні обстріли окупантів, уклали угоду про подовження терміну перебування Чорноморського флоту в Україні. У свою чергу, сини Олександра Лавриновича та Ігоря Сала у ті часи часто разом відвідували гучні вечірки, де розбещували дівчат та вживали наркотики.
Просуванням «харківських угод» в Україні займався і перший заступник голови СБУ часів Леоніда Кучми Володимир Сацюк. На дачі силовика пройшла знаменита вечеря, де зібралися тодішній керівник Служби безпеки Ігор Смешко та кандидат у президенти України Віктор Ющенко. Після зустрічі у Ющенка з’явилися симптоми отруєння діоксином. Зараз Володимир Сацюк втік до Росії, де і проживає.

При цьому бізнесмен Ігор Сало вільно мешкає в Україні, хоча досі співпрацює з ФСБ Росії. Зливаючи спецслужбам країни-агресора важливі дані, що стосуються енергетичного сектору нашої держави.

Бізнес з присмаком криміналу

Бізнесмен Ігор Сало народився 18 червня 1962 року у Харківській області. Має російський паспорт, але «тіньові» бізнес-схеми і досі реалізує в Україні.

Ігор Сало вчився у фармацевтичному інституті, після чого служив в армії на території тодішньої Німецької демократичної республіки. Вже тоді чоловік почав займатися нелегальними схемами.

Згодом ділок налагодив зв’язки у політичних колах. За сприяння кума Ігора Бакая, який у період президентства Януковича керував Державним управлінням справами. Бакай, у свою чергу, є кумом колишнього президента РФ, а нині — заступника голови Ради безпеки Росії, українофоба та алкоголіка Дмитра Медведєва.
56

Кум Дмитра Медвєдєва та Ігоря Сала Ігор Бакай

Медвєдєв допоміг розвитку кар’єри Ігоря Сала, також посприявши вербуванню бізнесмена ФСБ Росії. Під час підписання «харківських угод» Ігор Сало був їхнім «куратором» в Україні саме по лінії російських спецслужб.

Не гребував Сало і рейдерськими схемами. Його люди свого часу захопили будівельні компанії «Элитуниверсалсервис», «СИМП», «Електропівденмонтаж». Інвестори новобудов, які мали звести вказані фірми, вносили кошти, але бажаних квадратних метрів так і не отримали.

Потім Ігор Сало перейшов на рейдерство фармацевтичних компаній. Спочатку його поплічники захопили завод із виробництва інсуліну «Індар», потім «Межиріцький вітамінний завод» (Кіровоградська область). Далі рейдерські атаки були здійснені на Ладижинський спиртзавод «Екстра» на Вінниччині. Це сталося влітку 2014 року, коли на сході України розгоралися бойові дії. А структури Ігоря Сала хотіли непомітно захопити підприємства, скориставшись початком війни.

Син за батька

Син Ігоря Сала Володимир — класичний представник «золотої» молоді, який поступово пішов шляхом батька до криміналу. Зокрема, фігурував як можливий замовник замаху на директорку фармацевтичної компанії «Фармак» Філю Жебрівську.

У червні 2009 року невідомий чоловік стріляв у бізнесвумен, коли та вийшла з будинку. За словами правоохоронців, які розслідували інцидент, замовником злочину був саме син Ігоря Сала. Допомагаючи батькові закріпитися у фармацевтичному бізнесі. Тому Ігор Сало забезпечив зняття підозри з нащадка.

Володимир Сало фігурував у журналістських розслідуваннях і нещодавно. У квітні 2020 року, коли в Україні був спалах коронавірусу та карантин, журналісти «Схем» помітили чоловіка біля будівлі Мінохорони здоров’я. Кілька разів він виходив з міністерства у компанії бізнесменів, а також власного батька Ігоря Сала. Тодішній міністр охорони здоров’я Ілля Ємець сказав журналістам, що Сало-молодший — його радник. Хоча насправді Володимир Сало їздив до Ємця, щоб лобіювати держзакупівлі медичних препаратів через фірми, пов’язані із батьком
3

Володимир Сало (праворуч) після візиту до МОЗ (фото «Схем»)

24 лютого 2022 року Росія розпочала велику війну. Володимир Сало за віком та станом здоров’я підлягав мобілізації. Але на самому початку вторгнення чоловіка помітили на закарпатському митному пункті «Вилок». За даними джерел у Держмитслужбі, за незаконний перетин кордону Сало-молодший заплатив 12 тисяч доларів, а після втечі оселився в Іспанії. Через цей же митний пункт із початком повномасштабного вторгнення тікали й інші відомі діячі. Сьогодні оборудки митників перевіряє СБУ.

Торгівля з терористами — прибуткова справа

Ще під час президентства Віктора Януковича Ігор Сало, за посередництва Ігоря Бакая та тодішнього президента Росії Дмитра Медвєдєва, був завербований російськими спецслужбами. З того часу бізнесмен залишається важливим інформатором країни-агресора.

Будучи інформатором ФСБ Росії, Ігор Сало вирішив розширити бізнес і на енергетичну сферу. Зокрема, зайнявшись посередництвом при імпорті до нашої держави вугілля та природнього газу з Росії. Сало завів тісні стосунки з екс-міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом, ставши ланкою у ланцюжку корупційних схем в українській енергетиці.
4

Ексміністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик

Далі Ігор Сало познайомив із Насаликом свого «помічника» Сергія Тригубенка, який тоді був народним депутатом від «Блоку Петра Порошенка». Бізнесмен та депутат разом літали до Італії у 2016 році. Вартість оренди літака, на якому Сало та Тригубенко повернулися з європейської країни, склала близько 20 тис. євро (півмільйона гривень на той момент). Згодом цим же літаком подорожували Україною і нардепи від проросійської політичної партії «Опозиційна платформа — За життя» (забороненої нині законодавчо) Юрій Бойко та Юлій Іоффе. Переліт за маршрутом Харків-Київ обійшовся обранцям у 8,5 тис. євро. При цьому нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Тригубенко у декларації за 2015 рік вказав, що заробив усього лише 75 тисяч гривень.
9

Сало і Тригубенко в аеропорту (фото «Схем»)

Хоча за президентства Петра Порошенка депутат Тригубенко став «наглядачем» у сфері незаконного обігу українського вугілля. Яке група шахраїв продавала нашій державі з наших же шахт, що на той час знаходилися на окупованих Росією територіях Донбасу. Допомагав ділкам помічник нардепа, бізнесмен Ігор Тупіков. Його компанія «Торгівельний дім-Ресурс» була учасницею корупційного ланцюжка, отримуючи для подальшого перепродажу вугілля з шахти «Краснолиманська». Контролював процес соратник Тригубенка та Сала, армійський друг тогочасного президента України Петра Порошенка Ігор Кононенко. Він слідкував, щоб вугілля з українських шахт, придбане у терористів, своєчасно заходило на теплоелектростанції ПАТ «Центренерго».

Одним з найбільших приватних постачальників вугілля для потреб «Центренерго» у 2015 році мала стати кіпрська компанія Soverick Holding Limited. Тісно пов’язана з Ігорем Салом. Фірма збиралася завезти до України вугілля на 1,7 млрд грн, але контракт зірвався.

Ігор Сало час від часу був під увагою правоохоронців. На нього були відкриті справи щодо «тіньової» торгівлі вугіллям. На шахті «Краснолиманська» воно закуповувалось по ціні у 850 грн за тону, хоча ринкова ціна на той час складала 1500 грн. Далі вугілля транспортувалося в Україну через російську митницю за значно завищеною ціною. Пізніше Ігор Сало намагався «віджати» підприємство «Артемсіль» шляхом його приватизації. Але не зміг цього зробити.

6 листопада 2019 року на Житомирській трасі підірвано авто бізнесмена. Але загинув при цьому його охоронець. Після того Сало відійшов у тінь.
Російські ракети по українській енергетиці

Усі роки збройного протистояння Росії проти України, починаючи з 2014-го, бізнесмен Ігор Сало здає важливу інформацію в енергетичній галузі російським кураторам. Він передає окупантам координати провідних підприємств критичної інфраструктури, до яких свого часу мав відношення.

Серед них — ТЕЦ, на які компанії Ігоря Сала постачали вугілля, незаконно завезене з окупованих територій. Пригадаємо уражені ворожими ракетами теплоелектростанції у Чернігові, Охтирці, Кременчуці та інших містах України. Раніше туди йшло вугілля від компаній, пов’язаних із Ігорем Салом. Згодом по об’єктах критичної інфраструктури прилетіли ворожі ракети, адже агент ФСБ передав кураторам усю необхідну для вчинення терактів інформацію. Згадаємо і нещодавній масовий ракетний обстріл енергетичної інфраструктури України. Чимало ракет та дронів-камікадзе полетіли на ТЕЦ саме за наводкою Ігоря Сала.
Зараз, незважаючи ні на що, Ігор Сало проживає в Україні, у будинку свого кума Ігоря Бакая. Поки той переховується у Російській Федерації, бо в Україні оголошений у розшук за розтрату державних коштів в особо великих розмірах. Але до Сала у правоохоронців немає запитань.

Тому агент Кремля продовжує рейдерські захоплення українських підприємств та контрабанду товарів на тимчасово окуповані території України, володіючи російським паспортом. Не розірвав ділок і зв’язків із одіозним українофобом Дмитром Медвєдєвим, який ненавидить Україну та все чекає її знищення. Тож чи буде покладений край «економічній спецоперації» окупантів, що проводиться руками російських агентів типу Ігоря Сала? Давно час це зробити.

Оцените материал:
54321
(Всего 9, Балл 4.33 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

94 ответа

  1. Педалик Кличко сказав шо: «ситуация у місті контрольована і шо на захист міста від дронів камікадзе витратили 100 млн грн з бюджету»

    1. Залупутин с перепугу и досрочно снова нагадил в свой чемодан, когда Байден в очередной раз назвал его преступником.

  2. Через день, через два будет полномасштабное наступление»: оккупанты на Херсонщине боятся прорыва ВСУ

  3. 11-17 вот ты себе и вырый блиндаж так метров на 50 -спрячься и больше непоказывайся. Вас уже отовсюду гонят москалей а вы обратно из своего мокшанского болота Здрасте ! Ква-КВА-КВА. И так же нада искренней ты наш перевертыш-байстрюк по украински.- назад на тапчан сегодня не твой день и никогда твои он не будет-уколись-прийми сухого спирту-закури и укумарся.- когда пробудешся бере кружку отсыпим как всегда. Слава Украине.

  4. Договорняк -ето инфа с палаты N°- 6 на Кульпарковской? А источник кто, Бонапарт или Ванька Грозный? Снова приземлились рептилоиды и устроили мутняки с договорняками????

  5. Кацап, не розсказывай здесь сказки про белого бычка! В ООН платять долярами, а не деревянными.

  6. 12-34. если сказал значит сделает он такой несомневайся-целый полковник а ты хто старый диабетик-? Зубы проверь в стоматолога он там в юзовке в подвале плакогубцами тебя отрихтует .

  7. Новые страшилки из Санкт-Петербурга. С шашками наголо руцкие кизяки готовят атаку на Киев. Им уже выдали кафтаны с погонами-кованые сапоги- алые рубашки -сабли и кинджалы. Все рычали любо кони обосрали сборный пункт военкомата . ето мероприятие так сказать прошло с хорошим настроением и етот ряженый скот ждет своей участи в могилизации. Хто там атаман ?-да фик его знает говорят прилепин или еще какой нибуть свихнувшийся руцкий мудак-вот такие театральные агитбригады для поднятия духа понимаеш. И етих скотов перемолотим а может и сами подохнут нашли только 20 бурок и то для командиров с усами. Слава Украине. ждем конницу из Питера.

  8. Есть информация, что сегодняшний налёт шахедов-мопедов на Киев — это был пробный шар, чтобы проверить, какая часть из них сможет преодолеть систему противо-воздушной обороны Киева. Если , как говорит Кличко, из 28 дронов смогли достичь своей цели 5, то фактический уровень проникновения ПВО составляет 18%. Математически выходит, что из 100 запущенных шахедов прорвутся 18 и беды они смогуть натворить, как минимум, в 3 раза больше. Однозначно, в таком случае Украина должна не только обороняться от дронов Педерашки, но и атаковать её города своими БПЛА. Только симметричный ответ может успокоить московских террористов. Нужны удары дронами по Москве, Курску, Брянску, Орлу, Калуге, Ростову, Севастополю и т.д.

  9. В Нuколаеве дроны повредuлu цuстерны с тысячамu тонн масла u оно течет по улuцам. Вот вам u недооценка uранскuх дронов. Надо бuть по Крыму и по Крымскому мосту.

  10. с покойниками и разложишемся смердячем трупом никто недоговаривается-ето дебильное животное уже в агонии. Где троещина а где залупинск ты что дядя Клоун неучил географию. Тутечки намедни курйоз получился в Санкт- Петербурге : ищут полиция ищут пожарные и немогут найти кизяка морда клином звали Климом. В пяном угаре после слаживания с шашкой наголо в приступе белочки-ворвалось животное в ермитаж и порубило скульптуры и картины. Нашли только коня который в буфете Ермитажа- поедал пироженые конь при седле в стременах кованые сапоги-кизяка клима нету- где етот животное полициия ищет.- Оно думало что ето Киев- ! Слава Украине.

  11. Ты даун с юзовских притонов , почитай коментарий севодня в 11-44, дяди уже обо всем договорились ! Так что успакойся и можеш на радостях даже оседлать бутылку и возглавить конный поход на Киев с шашками наголо.

  12. Ну напомни пидар с лугандонской помойки. Тебе — больному педофилическому животному с «ОРДЛОпы — вечной жепы» не место на проукраиском сайте. Херсон вот-вот будет освобожден. Смерть рашисткому даунбасу. Слава Украине! Слава ВСУ!

  13. 15 -00 давай падаль напомни о русских черносотынцах о ОГПУ- ЧК- КГБ _НКВД- русских конлагерях-миллионов сдавшимся в плен немцам и им преслуживали- о русских дивизиях и воинских частях их было около 25-25 которые воевали на стороне немцев- лукаческую республику- голодомор- пытки и убийства всех несогласных с человеческойненавистнической политикой комрежима- обьезательно все всмомят все и Средней азии- Сибири- ПРибалтике- Закавказья во всех бывших республиках СССР- все вспомнят о движущей сила зла-лжи-злодеяний-грабежа- фальши истории что ты можешь напоминать ? Иди сука в окоп на линию соприкосновения покажи как ты любишь путина ГГАА БУГГА БУГГА финиш ГААГА. Слава Украине.

  14. В Украине в Херсонской области пару дней назад был ликвидирован командир 41-го отдельного отряда специального назначения «Русь» Федор Захарович Бабаев, 25.06.1984 года рождения, войсковое погоняло «Эдельвейс» . Мертвец был родом с Пятигорска, Ставропольского края. Интересно и то, что вместе с ним практически полностью был уничтожен и сам ОСН «Русь», теперь такой боевой единицы в МО Рашки не существует.

  15. Да это же покруче ядерного удара будет — я сам чуть не наложил в штаны от такой угрозы в адрес Кремля.

  16. бульбофюрера , кажись, таки нагнули вступити у війну усім своїм колгоспним рилом. усе іде до того, що бульбандія сама явно у війну не вступить, як і обіцяв лукашенко. а от *союзное государство* і *союзная армия* може легко. карта ж у них є. звідки Україна вже напала в курсі. настають зовсім нелегкі часи . тепер пакети підуть і в бульбандію.

    1. хіба це не було прогнозовано ? Дякувати БОГУ що вже неочіковано. -зуміли і приготовитись. слава СЛАВА ВСУ,

  17. Адя, ше такое ты бакланишь? Ты же рогомета от одессита не распознаешь! Перестань сказать и послушай сюда : «возьми зеньки в руки, а потом выступай, иначе будешь маламурить писю и в этой жизни у тебя все будет в ёлочку». А лучше бежи, но не так бикицер, а то, не дай Бог, догонишь свой инфаркт.

  18. Бл..ь, ну ети иранские мопеды мене реально напужали! Як такое вообшче возможно — пролетели с Крыма мимо Херсона аж до Киева и их нихто не остановил? И ето при том, что на юге уже развернуто и работает новейшее ПВО IRIS-T, а под Киевом стоит комплекс NASAMS ???? А перед етим замы Кличка расказывали, что Киев уже защищен антидронным куполом! Неужели иранськие мопеды такие всесильные? После ракетного обстрела у нас собрали сотни миллионов гривен на украинскую армию дронов и где вона? Вона працюе, як Юля? Опять бабки раздерибанили, воры! И как теперь жить, если иранский дрон прилетить? Пора в каждом киевском дворе окопы с блиндажами рыть, бо от етих дронов иначе никуда не спрятатся, не скрытся — что мне снится. Верим в нашу армию дронов, давайте, лохи, сдадим Притуле ещё кучу бабок, а то видимо один спутник с етими шахидами несправляется или на новую армию украинских дронов соберём, а что главное ведь не результат, а сам процесс сбора бабла и бабло победит зло! Искренне ваш — товарыш холуай.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Гетьманцев, Родріг Мерхеж ... та Сацюк

Гетьманцев, Родріг Мерхеж ... та Сацюк

«Они уничтожают наш бизнес, мы уничтожим их мышинный схематоз» 1. Родріг Мерхеж 31 травня 2013 року влада США ввела санкції…

Почему Саенко 10 лет избегал тюрьмы? И почему не вспоминают...

Странно, что в связи с арестом «профсоюзного лидера» и владельца «стрип-носорогов» Саенко не вспоминают его шефа – Владимира Сацюка. А…
Прокурор Олексій Донський: Крисін має підтримку осіб, наділених владою

Прокурор Олексій Донський: Крисін має підтримку осіб, наділених владою

Олексій Донський – старший прокурор ГПУ, начальник відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань. Він…
НОВОСТИ