Человек не терпит насилия!

Коломойський зайшов у Фонд держмайна. Його менеджер буде контролювати найбільші держпідприємства 

На початку вересня Фонд державного майна отримав нового керівника. Ним став нардеп від “Голосу” Рустем Умеров. 

До його призначення обов’язки голови ФДМУ виконувала перша заступниця Ольга Батова. Вона стала в.о. з лютого 2022 року, після звільнення з посади Дмитра Сенниченка.

Через кілька тижнів після призначення Умерова на посаду керівника ФДМУ Кабінет міністрів призначив йому нового першого заступника — розпорядженням від 27 вересня ним став Дмитро Клименков.

Звільнена з посади першого заступника голови ФДМУ Батова була переведена на посаду радника голови Фонду. 

Батова написала заяву про відставку ще в липні, після того як зробила резонансну заяву про те що Фонд держмайна не може відновити контроль над «Тернопільобленерго». Державі в обленерго належить 50,99% акцій, проте підприємство контролюється олігархом Ігорем Коломойським. 

Після цієї заяви вона пообіцяла зібрати ЗМІ і розповісти все детально, однак згодом передумала. Через два місяці вона була звільнена і переведена в ранг радника керівника ФДМУ.

Водночас її місце зайняв Дмитро Клименков, який останні десять років працював в компанії «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ) Ігоря Коломойського,.

Тобто колишній топ менеджер компанії олігарха був призначений на посаду першого заступника голови ФДМУ, яку до цього обіймала чиновниця, яка публічно заявила про фактичне захоплення держпідприємства цим олігархом.  

Пресслужба ФДМУ повідомила, що “Клименков займатиметься питаннями відновлення роботи найбільших державних підприємств та впровадження сучасних корпоративних стандартів управління”.

Тобто новопризначений заступник голови ФДМУ контролюватиме роботу найбільших державних підприємств, а також формуватиме на них кадрову політику (буде мати вплив на звільнення та призначення керівників). 

Окрім того Клименков може очолити наглядові ради найбільших підприємств, які перебувають під управлінням ФДМУ

Найбільші підприємства під управлінням ФДМУ

Одеський припортовий завод (найбільший виробник добрив і контролює перевалку аміаку з аміакопроводу “Тольятті-Одеса”);

Виробник електроенергії Центренерго разом з державними вугільними підприємствами (раніше Коломойський уже здійснював контроль над цим підприємством); 

Об’єднана гірничо-хімічна компанія — одним із найбільших у світі виробників титанової сировини;

Виробник добрив Сумихімпром (досі контролюється менеджментом Фірташа);  

Тернопільобленерго (уже контролюється Коломойським); 

Кілька десятків спиртових заводів (цікаві з точки зору виробництва етанолу для змішування з газовим конденсатом і виготовленням біобензину). 

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 1 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

13 ответов

  1. Ето уже внутреняя окупация которая продолжается с 1991 -? Вот бы ету падлу обменять на всех военнопленых да еще Гудка донецкого в придачу как Вы думаете .- полковник Орестович может подсказать контрразведке или собираем подписи -больше чем уверен что ВСУ ССО нас поддержат. Бля когда мы уже от етога гамна посбудемся -все его ищут а оно сидит сука в Украине обросло с ного до головы грехами и все мало-мало .

  2. Усю дорогу так,уси 30 рокив — боротьба за вымя неньки миж олигархией. Мав наивну надию що у 2014 нарешти свергнув ставленника ахметова—януковича — быдло одуплится.Но нет! Тутже по трупам Небесной Сотни заволокли на трон олигарха #порошенко.
    Разбудить мене через 100 рокив та спытайте — кто перемог по результатам Майдана №235? Я вам видповим—«Олигархия»
    ____________
    Який выход?Деолигархизация.Люстрация всего приХватизованого за 30 рокив парАшенками-ахметовыми-каломойскими и им подобными

  3. Остаточна перемога Украини — це колы путина повесим на кишках порошенко.
    А на яйцях порошенко — левом та правом—повесим акметова и каломойшу
    Оттака гирлянда щоб булаЮна ветру раскачивалася

  4. Нащо публічні страти? Головне, щоб громада була згодна робити правільні справи, ми не все знаємо про стан приватизації Сходу України, чи залишилося щось там з розряду активів, чи є кому працювати? Країна як неформатований жорсткий диск, повно гімна, на ньому ані робити, ані будувати. Геракл потрібен щоб ці авгієви конюшні почистити.

  5. Предбачаю подии на Донбасе та Луганське писля перемоги ВСУ
    Тутже стая шакалив=олигархив кинеться на территорию делить то що не зруйновано
    Пэтро Свиночолый экстренно прибувший з Лондона рыча буде оттаскивать Акмедова ,а Акмедов вцепится в мошонку Пэтра жёлтыми клыками
    Нас ждёт эпическая битва за освобождённые территории

      1. То твой папка,Олекссый?
        рейдер,хронический потомственный клептоман,основатель партии рынионив,министр януковича,барыга на крови,подельник медведчуков-свинарчуков-гонтаревых, любый друзь Хуйла,агент «Лолита»….

  6. Українці скільки ще треба грабувати нас цім юдопорхатим падлам -знести та знищити жидву раз і назавжди разом з наркопідаром зєлєнським -СЛАВА НАЦІІ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ