Человек не терпит насилия!

Гетьманцев та Ковальчук, як “слуги” кришують рівненських мародерів

image 2022 09 23 205915

Черговий скандал розгортається навколо роботи Рівненської митниці. Як стало відомо нашій редакції, доведені до відчаю автоімпортери вже прямим текстом озвучують прізвища, суми та напрямки руху хабарів, які з них вимагають при розмитненні.

Президенту України Зеленському Володимиру Олександровичу
Керівнику Офісу Президента України Єрмаку Андрію Борисовичу
Прем’єр-міністру України Шмигалю Денису Анатолійовичу
Міністру фінансів України Марченку Сергію Михайловичу
Голові Ради національної безпеки і оборони України Данілову Олексію Мячеславовичу
Генеральному прокурору України Костіну Андрію Євгеновичу
Т.в.о. Голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу
Керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименку Олександру Васильовичу
Т. в. повноваження Директора Національного антикорупційного бюро Углаві Гізо Трістановичу
Міністру внутрішніх справ України Монастирському Денису Анатолійовичу
Директору Державного бюро розслідувань Суханову Олексію Олександровичу
Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Лубінцю Дмитру Валерійовичу

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ (ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН)

Шановний пане Президенте! Шановні представники органів влади!

Вже пів року триває повномасштабна війна росії проти України, йдуть важкі кровопролитні бої за майбутнє нашої держави, а тим часом на Рівненській митниці продовжує безкарно функціонувати організоване злочинне угрупування, яке роками підриває економічну стабільність держави.

Рівненська митниця є однією з лідируючих по кількості розмитнених транспортних засобів. Секрет такого успіху полягає у наданні можливості окремим особам розмитнювати автомобілі з істотно заниженою вартістю чи зміною коду товару, що дозволяє недоплатити у бюджет митні платежі у середньому від 2 до ЗО тис. евро з одиниці.

Такі дії митників наносять державі збитків щонайменше по 500 млн. грн. щомісяця, натомість приносять по 2 млн. дол. США чорної готівки задіяним учасникам схеми, адже Рівненською митницею розмитнюється близько 10 тисяч авто в місяць, а платою за безперешкодне проходження митниці є 100 дол. США з фізичної особи та 200 дол.США з фірми. Натомість, усім незгідним брати участь у злочинах митну вартість законно ввезеного автомобіля піднімають удвічі, а то й утричі, незважаючи на наявність усіх можливих підтверджуючих документів про покупку.

Організовує ці процеси в.о. начальника Рівненської митниці Роман Пригарський, який діє під чітким керівництвом начальника Поліської митниці Сергія Панчука та його першого зама Івана Іванова. Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року № 895 “Деякі питання територіальних органів Державної митної служби”, Поліська митниця реорганізована шляхом приєднання до Державної митної служби України та припинила здійснювати митні процедури в зоні діяльності, яка була визначена в Положенні про Поліську митницю. Проте ліквідацію зазначеного повністю не функціонуючого державного органу досі не проведено, оскільки в штатній чисельності перебувають начальник митниці Панчук і перший заступник начальника митниці Іванов. Зазначені особи роками задурно отримують по 30 тисяч гривень заробітної плати щомісяця (і це у той час, коли в державі кожна копійка має бути на рахунку!) ще й наживаються на протиправній діяльності Рівненської митниці. До злочинного угрупування залучені також начальники митних постів Олександр Глівчук, Василь Латиш і Тарас Кравченко, яким дана вказівка безпосереднього збору хабарів по м/п Рівне, м/п Дубно і м/п Сарни відповідно (схему подальшого руху коштів, отриманих злочинним шляхом додаємо).

Читайте також:  Кирилл Евгеньевич Шевченко — как глава НБУ «Терра-банк» ограбил

Вимагання хабарів не припиняється ні на день. Замість совісно виконувати оплачувану державою роботу, допомагати постраждалим від війни і донатити на ЗСУ, шобло, очолюване Івановим, Панчуком і Пригарським, складає у власні кишені мільйони. Навіть в період дії «нульового розмитнення» було встановлено «тариф» – по 50 дол.США з митної декларації. Усім незгідним час митного оформлення максимально затягували, тим самим змушуючи людей нести збитки за користування зоною митного контролю та наражаючи на ризик не вписатись в термін дії пільг.

Численні скарги імпортерів до керівництва Держмитслужби є безрезультатними. Корупціонери, не соромлячись, вихваляються, що генерал Демченко їм не указ, оскільки вони діють за протекції голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ Данила Гетманцева. Зв’язок з останнім тримають через нардепа з Рівненщини Олександра Ковальчука, заступника голови того ж Комітету. Навіть сам Голова Держмитслужби Вячеслав Демченко, під час особистого прийому, повідомив, що керівника Рівненської митниці дав вказівку призначити Данило Гетманцсв із посиланням на погодження Офісом Президента.

Факти про корупцію серед рівненських митників роками озвучують і провідні журналісти країни, і народні депутати, і правоохоронні органи. Проте досі жодних позитивних змін ситуація на Рівненщині не зазнала, навіть не зважаючи на резонансність окремих відкритих кримінальних справ. Кричущим є недавнє вилучення генпрокуроркою Венедіктовою з органів НАБУ кримінального провадження №52022000000000083 стосовно Івана Іванова, щорічна Декларація про доходи і майно якого містить недостовірні відомості на суму понад 85 млн грн., та захоронения даної справи в прокуратурі Рівненської області. Невже чутки про кришування рівненських митників безпосередньо Офісом Президента відповідають дійсності?

Ми, автоімпортери, з перших днів війни підтримуємо Збройні сили і Територіальну оборону, надаємо гуманітарну допомогу цивільним. Кожен з нас вклав десятки тисяч доларів США на підтримку ЗСУ! Ми купили (і продовжуємо купувати) десятки джипів і пікапів на передову, тактичне обладнання, бронежилета, каски, ліки і тому подібне. Ми сплачуємо мільйони гривень податків щомісячно. Ми і надалі хочемо донатити на ЗСУ і допомагати нашій Україні та наближати її до перемоги. Але коли митники і нардепи, попри ситуацію в державі, ставлять нас в позу і вимагають хабарі, ми починаємо зневірюватись у владі. Це підриває авторитет Президента та усіх органів державної влади в наших очах – очах простого народу, що робить нашу державу слабкою зсередини та грає на руку ворогові! Ми готові донатити на ЗСУ офіційно шляхом сплати окремого збору з кожної митної декларації, але не класти хабарі в бездонну кишеню тих, хто палець об палець не вдарив заради перемоги!

Читайте також:  Садизм на экспорт: русские наемники в ЦАР сеют ужас

Ми поділяємо прагнення бачити Україну серед найрозвиненіших країн світу. Ситуація, яка склалась на Рівненській митниці, підриває не лише економіку України, а й внутрішню стабільність, адже довіра українців до керівництва держави та правоохоронних органів у цей нелегкий час є надважливою. Тому ми просимо Вас:

  1. Прийняти та невідкладно зареєструвати цю заяву про вчинення злочину, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також розпочати за цією заявою про вчинення злочину досудове розслідування у формі досудового слідства у звязку із вчиненням дій, які мають ознаки складу злочину.
  2. Відкрити кримінальні провадження відносно корупційних дій Рівненської митниці та організованого злочинного угрупування, до якого причетні Роман Пригарський, Сергій Панчук, Іван Іванов, Олександр Глівчук, Василь Латиш, Тарас Кравченко та інші працівники Рівненської митниці, згідно та ч.4 ст.28 ККУ та ч.З, ч.4 ст.368 ККУ.
  3. Відкриття кримінального провадження відносно нардепів Данила Гетманцева та Олександра Ковальчука та їх помічників щодо кришування корупціонерів Рівненської митниці за ч.4 ст.28 ККУ та ч.З, ч.4 ст. 368 ККУ.
  4. Притягнення до кримінальної відповідальності усіх учасників отримання хабарів з підприємців через Рівненську митницю.
  5. Прозорого призначення нових керівників Рівненської митниці та митних постів Рівненської митниці. У разі неможливості – ліквідувати Рівненську митницю як розсадник корупції та хабарництва.
  6. Ліквідувати Поліську митницю, яка є не діючою з 2020 року та спрямувати кошти, які офіційно йдуть на «оплату праці» злочинців Панчука та Іванова на фінансування ЗСУ.
  7. ГПУ та САП здійснити перевірку законності рішення передачі кримінального провадження №52022000000000083 стосовно Івана Іванова з НАБУ в Рівненську прокуратуру. Вимагаємо повернути його для всебічного і незаангажованого розслідування (без корупційного конфлікту інтересів) до НАБУ, згідно ст. 216 КПК України.
Читайте також:  Алия Садуакасова будет отдуваться перед законом вместо Дмитрия Нагуты за аферу Horizon

Про результати розгляду звернення, реєстрацію заяви про злочин, початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування злочину, в установленому законом порядку, прошу повідомити мене на електонну адресу:

Представник автоімпортерів Рівненської митниці


Відповідну заяву про вчинення злочину нещодавно отримали чи не у всіх вищих владних кабінетах країни.

Чи буде, врешті, належна реакція пана Президента, Офісу Президента та правоохоронних органів на чергову заяву щодо процвітання корупції та обкрадання держбюджету під час війни рівненськими митниками — питання відкрите.

Схема щомісячного руху хабарів нижче:

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

6 ответов

  1. При мне на митнице працювали сплошь аскеты патриоты та альтруисты
    146%
    Ни единого цента в кишеню не клали.
    Мёртвым клептоманом папеле олексием ивановичем клянусь!
    Уси мытники жили на зарплату!

      1. Тильки не треба особисте життя чипати! Я незайманой аж до пьятого класса ходила,да и потим тильки с физруком трудовиком та старшеклассниками кувыркалась. Сердце Пэтра завоевала своей второй дырочкой,так туго ему ещё николи в житти небуло
        Скотина хрюкала,потела,пот капал на спину но оторвать его от ануса было сложнее чем младенца от груди

        1. Ну а якжеж зачали михуйила та олекссыя ?Чи #порошенко иноди меняв дырочки?

        2. Михуйил от Ринато Усатого,а Олекссый не памьятаю вид кого — от фитнестренера або массажиста

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ