Человек не терпит насилия!

ГБР розпочало розслідування схеми мера Чернігова та екс-нардепа Шкрібляка

ГБР розпочало розслідування схеми передачі «Чернігівської ТЕЦ» з оренди фірми екс-нардепа Анатолія Шкрібляка у комунальну власність мерії Чернігова, яку санкціонував мер В’ячеслав Атрошенко та депутати.

Про це редакція дізналася із матеріалів кримінальної справи за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 367 КК.

У липні цього року ми писали, що власник компанії «ТехНова», яка орендує Чернігівську ТЕЦ, поверне міськраді зруйнований майновий комплекс, що дозволить перекласти на бюджет тягар відновлення інфраструктури та приховати багатомільярдні розкрадання. При цьому державними та місцевими органами не проведено повного аудиту виконання компанією умов оренди ТЕЦ та теплових мереж міста Чернігова, модернізації основного та допоміжного обладнання, ефективності управління комплексом ТЕЦ.

Об’єкт значно постраждав від ракетних та артилерійських ударів під час повномасштабного вторгнення збройних сил Російської Федерації. Зокрема, не бажаючи витрачати кошти на відновлення Чернігівської ТЕЦ компанія ТОВ «Фірма «Технова», яка належить Анатолію Шкрибляку, звернулася до Чернігівської міськради з пропозицією розірвати договір оренди. Наприкінці травня депутати проголосували за дострокове припинення договору оренди, а вже 28 червня знищений комплекс «Чернігівська ТЕЦ» передано на баланс КП «Теплокомуненерго». Таким чином, усі витрати на ремонт та відновлення ТЕЦ покладено на міський бюджет. Кабінет міністрів розпорядився виділити 100 млн гривень із 800 млн гривень необхідних для відновлення Чернігівської ТЕЦ.
При цьому компанія Шкріябляка тривалий час використала ТЕЦ для відмивання грошей. Згідно з низкою кримінальних проваджень, шляхом створення та реалізації протиправних схем, ТОВ «ТехНова», за потурання місцевих органів влади, вдалося здійснити розкрадання коштів на загальну суму понад 1,2 млрд гривень. Таким чином, повернення комплексу Чернігівської ТЕЦ без проведення аудиту та компенсації орендарем завданих збитків дозволить посадовим особам та акціонерам ТОВ «Технова» приховати факти багаторічних розкрадань та зловживань.

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва задовольнив клопотання щодо проведення огляду території «Чернігівської ТЕЦ».

Епізод з корупційною схемою щодо ТЕЦ доданий до розслідування справи стосовно мера Чернігова. У ГБР вважають, що після перемоги у 2015 році на виборах мера Атрошенка у тендерах стали перемагати ТОВ «ШБУ-14» та комунальне «АТП-2528». Угоди з ними укладалися за завищеною вартістю, а отримані гроші виводили через підконтрольні фіктивні підприємства. Ця схема, на думку ГБР, проходить під прикриттям поліції, прокуратури та СБУ.

Лише з початку 2021 року ШБУ-14 та АТП-2528 стали переможцями чотирьох тендерів Управління ЖКГ Чернігівської міськради з капітального, середнього та дрібного ремонту доріг на загальну суму 350 млн гривень. Механізм скоєння кримінального злочину полягає у створенні неконкурентних умов для перемоги у тендерах лише підконтрольних ТОВ «ШБУ-14» та КП «АТП-2528», угоди з якими укладено за завищеними цінами.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

5 ответов

  1. Ну як так «фактов нет»? Небулоб фактов — твой папеле такбы резво у Лондон не здрыснув,с выхлопом кишечных газов як реактивной тяге))
    Знае свинья напевно де насрала

  2. Ну якщо «фактов видимо таки нет» то ждём скорого возвращения свиньи #порошенко с Лондона та очных ставок с Медведчуком та проходження полиграфа

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Чому не сидить Анатолій Шкрибляк?

Чому не сидить Анатолій Шкрибляк?

Ми починаємо публікацію матеріалів розслідування Міжнародним детективним агентством «Absolution” махінацій колишнього народного депутата України від політичної партії «Наша Україна» Анатолія…
Власник великих українських ТЕЦ з 2015 року купляв вугілля у сепаратистів з «ЛНР»

Власник великих українських ТЕЦ з 2015 року купляв вугілля у...

Колишній українській нардеп Анатолій Шкрібляк, який переховується в Іспанії, упродовж великого проміжку часу закуповував вугілля у луганських сепаратистів по корупційній…
Шкрибляк и Сандлер торгуют с оккупантами

Шкрибляк и Сандлер торгуют с оккупантами

В Украине два бывший народных депутата ведут бизнес с представителями российской федерации и сепаратистов. По данным источников редакции 368.media , речь идет…
НОВОСТИ