Человек не терпит насилия!

НАБУ без Ситника покриває митника-корупціонера?

 

НАБУ без Ситника покриває митника-корупціонера?

В поле зору ЗМІ неодноразово потрапляли декларації першого заступника начальника Поліської митниці Івана Іванова, який з 2017 року зазначає у своїй власності 102 біткоїни та 500 монеро. Журналісти та експерти у різний час оцінювали такі скромні, на перший погляд, заощадження у сотні мільйонів гривень. Особливо цікаво дані статки виглядають з огляду на те, що

з 1992 р. Іван Іванович безперервно здійснював діяльність із виконання функцій держави, — працював в органах внутрішніх справ, прокуратури, СБУ, Державної митної служби.

До наших рук потрапила довідка НАЗК (https://nazk.gov.ua/wp-content/uploads/2022/02/Ivanov_2020_na-sajt.pdf

про проведення перевірки Іванова: прихована нерухомість, земельні ділянки, банківські рахунки та… неіснуючі біткоїни. На декларації заслуженого юриста України, поданій за 2020 рік, немає де «проби ставити» — у кожному, без виключення, розділі виявлено махінації. Загалом, НАЗК встановлено, що відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму понад 86,5 млн грн.

На запитання журналістів та НАЗК щодо походження криптовалют мільйонер-підпільник відповідає дуже просто – «якось у 2008 році кум подарував» (https://rivnepost.rv.ua/news/mitnik-ivanov-pro-podarovani-bitkoini-yaki-shkodyat-reputatsii?fbclid=IwAR2cqQlbXCmjWfNxWMPgHjoZG0rJ0Yd7jTW7xR7EUWGGs0T0ZEf2WZ8ekA0). Проте, за іронією долі, Іван Іванович навіть не підозрює, що перший біткоїн було реалізовано лише 2009 року. Жодного документального підтвердження факту набуття та володіння криптовалютами до НАЗК Іванов не надав. В таких умовах очевидно, що ніяких біткоїнів він ніколи не мав, а фейкові активи декларує з метою їх використання у майбутньому для легалізації зібраних хабарів.

У підсумку, уповноважена особа НАЗК підготувала висновок щодо наявності ознак порушення чиновником статті 366-2 ККУ та скерувала зазначений документ до НАБУ для вжиття заходів з відкриття та розслідування кримінального провадження за встановленими фактами. Проте, Іванов у своєму оточенні вихваляється, що невдовзі після звільнення з посади директора НАБУ Артема Ситника, за посередництва Миколи Надейка, купив позитивне для себе рішення по даній справі у нового керівництва НАБУ за пів мільйона доларів США.

Тож, Іван Іванович вкотре виходить «сухим із води», та за отриманої під час поїздки в Монако протекції Валерія Хорошковського, і далі, разом зі своїми спільниками (https://vgolos.ua/news/sbu-ta-zhurnalisti-viyavili-masshtabnu-shemu-shchodo-rozmitnennya-avto-na-rivnenskiy-mitnici-za-uchastyu-kerivnictva-chinovnikiv-mvs-ta-nardepa-vid-sl_1415120.html), збиратиме вже з Рівненської митниці хабарі по 2–3 мільйони доларів США в місяць, частину з яких віддаватиме для фінансування війни в Україні (https://stopkor.info/viacheslav-demchenko-ruslan-cherkasskyy-mytnyky-marodery-chy-kolaboratsionisty-nayvyshchykh-shchabliv/).

Зрозуміло, що Зеленський, Єрмак, Шмигаль та Венедіктова зараз зайняті війною. А от що на порядку денному в Гізо Углави та САП – питання відкрите, адже корупція в Україні є зброєю окупанта в нашому тилу.

Komandor

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ