Человек не терпит насилия!

Академія СБУ. Недолугість, некомпетентність, порушення прав.

Друзі, з огляду на дисфункцію старого форуму продовжимо наше спілкування тут.

Оцените материал:
54321
(Всего 22, Балл 4.73 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

377 ответов

    1. Так, але вище керівництво ніяк не реагує. Система продовжується і буде діяти далі, відмивання коштів продовжується і всі служби цього не бачать.

  1. Доброго дня!
    Якщо хтось володіє інформацією, підкажіть будь-ласка, чи проводиться наразі в Академії підготовка офіцерів запасу?
    Якщо так, то на яких умовах?
    Дякую.

      1. Дякую за відповідь
        Знайшов, однак там нещодавно вже закінчився термін подачі документів
        Дуже шкода що не поцікавився раніше

        1. … буде додатковий набір, підпишіться на сторінку Академії в Facebook або Instagram

  2. Легенди українського року «БРАТИ ГАДЮКІНИ» очікуватимуть на вашу підтримку і оплески під час благодійної акції «Роком по орках», у програмі якої звучатимуть як нові твори, так і багаторічні хіти гурту!

    Місце зустрічі: Актова зала Академії (вул. Максимовича, 22).

    Дата: 18 травня 2023 року.

    Час: 15:00 год.

    Запрошуються змінний та постійний склад НА.

  3. Підкажіть, чи варто йти після військового ліцею в академіюСБУ. Бо читаю тут різне…

    1. Якщо ви терпіла, і вам по кайфу терпіти несправедливість, відношення керівництва як до гімна, то звичайно йдіть

      1. Як до гімна то до мене і в ліцеї так ставляться, не проблема.
        Я про рівень навчання, що з працевлаштуванням потім?

        1. Ну працевлаштування гарантоване, але є більш кращі ВУЗи , якщо на контракт йти, то непогана ідея не платити кошти за навчання

  4. як все ж таки добре що Вітальку Гребенюка призначили першим проректором! Раніше не всі знали наскільки це підла та водночас тупа і примітивна істота. Тепер знають всі 🙂

  5. Шановні академіки, вам продемонстровано майстер-клас з перевірки рефлексів першого проректора Віталіка «Ге». Невеличкий тригер успішно викликав збудження Віталіка, який темної ночі почав виблискувати примітивними дописами. Віталька очікувано яскраво характеризує себе, коли називає колишнє керівництво «подранками-сепарками» але забуває згадати як він завзято заглядав їм всім у рота і навіть цілував декому дупу, що вся академія звичайно ж бачила. Перевзувся і забувся. Яскравий посадовець. Чисті рефлекси. Як у собаки Павлова.

  6. А Віталька «Ге» реально молодець. Його, та учасника усіх видань академії, навіть з технічних наук — Андрія всюдиприсутнього (щось почав і нічого не зробив) не включили до авторського колективу видання з тактичної медицини, яке вкрай необхідно в умовах війни. Що вони роблять…. Змушують авторів викупити увесь тираж! Більше 300 тисяч гривень!!! Військові платять , цивільні професіонали відмовляються і їх звільняють … Занавіс… Мовчимо далі ….

  7. З точки зору практика — більшість курсантів не готові до самостійної роботи, в них закладена теорія, але мало практичних навичок.
    Курсантів вчать люди, які ще мені викладали в середині 90-х років, і вже тоді були пенсіонерами, навіть боюсь подумати, скільки їм зараз років — 80,90? Який досвід вони передають? Часів розквіту КДБ? Що вони можуть розповісти про сучасні проблеми діяльності? Чому не знайшли молодих чи середнього віку практиків для викладання спецдисциплін?
    Пенсіонери можуть викладати історію, право, мови, але спецдисципліни мають читати люди зі свіжим бойовим досвідом, щоб курсант був готовий до сучасної діяльності в умовах війни.
    З розповідей випускників — їм по сьогодні подекуди розповідають про «мощь контрразведки КГБ» і «агресивний блок НАТО». Якщо це відповідає дійсності, то без коментарів.
    З іншого боку — курсантів замість практичної підготовки задрачують нарядами, шикуванням, перевірками, змаганнями, «виховними» заходами, що є шкідництвом, бо не дає курсантам здійснювати основну задачу — опановувати сучасні знання.
    Керівництво факультету явно не на свому місці, якщо не може відійти від «уставщини» та «радянщини» в підготовці курсантів.

  8. Факультет, институт, какая разница. В любому случае руководством не на своем месте, если такое происходит.
    Почему не сняли Регу после курсантской стрельбы? Кстати, а что с стрелком? Не сидит ещё? Небось на поруки взяли или дело закрыли?
    Руководство Академии все устраивает, наверное?

  9. Академії все гірше і гірше… Спостерігаючи за «кадровою політикою» ідіота Черняка основне, що кидається в очі, — кадрова політика відсутня… йде зухвалий набір до академії людей, далеких не тільки від державної безпеки, а й від здорового глузду… єдиним критерієм є прихильність до ідіота з короною на пустій голові… прикро, що ця ситуація ніким не досліджується, пану Малюку подобається підписувати безглузді (а іноді і відверто смішні за змістом) видання, далі він не заглиблюється… крім заведення до академії різного непотребу є й внутрішні проблеми — наприклад, досі незрозумілим є наполегливе тримання на посаді директора інституту державної безпеки пані Марини Мікуліної, якій у серпні буде 60 рочків, але схоже що вона сподівається залишитися… ця розумово обмежена пані раніше й на посаді завідувача кафедри лякалася адміністративної роботи, зараз же вдає з себе великого керівника, який смішить підлеглих вражаючою тупістю… на її прикладі мова навіть не йде про рівень компетентності, вона просто смішна дурепа, але саме такі імпонують Черняку, і схоже що влаштовують пана Малюка… кадровий хаос влаштований Черняком вже перевершує безлад, влаштований у свій час йобнутим Скулишем, за що того дзвінкими копняками погнали з посади… отже схоже, що найголовніша функція Академії зараз — яскравий піар та внутрішня іниелектуальна пустеля, але кому це цікаво … так, керівництво СБУ?

  10. Академії все гірше і гірше… Спостерігаючи за «кадровою політикою» ідіота Черняка основне, що кидається в очі, — кадрова політика відсутня… йде зухвалий набір до академії людей, далеких не тільки від державної безпеки, а й від здорового глузду… єдиним критерієм є прихильність до ідіота з короною на пустій голові… прикро, що ця ситуація ніким не досліджується, пану Малюку подобається підписувати безглузді (а іноді і відверто смішні за змістом) видання, далі він не заглиблюється… крім заведення до академії різного непотребу є й внутрішні проблеми — наприклад, досі незрозумілим є наполегливе тримання на посаді директора інституту державної безпеки пані Марини Мікуліної, якій у серпні буде 60 рочків, але схоже що вона сподівається залишитися… ця розумово обмежена пані раніше й на посаді завідувача кафедри лякалася адміністративної роботи, зараз же вдає з себе великого керівника, який смішить підлеглих вражаючою тупістю… на її прикладі мова навіть не йде про рівень компетентності, вона просто смішна дурепа, але саме такі імпонують Черняку, і схоже що влаштовують пана Малюка… кадровий хаос влаштований Черняком вже перевершує безлад, влаштований у свій час йобнутим Скулишем, за що того дзвінкими копняками погнали з посади… отже схоже, що найголовніша функція Академії зараз — яскравий піар та внутрішня іниелектуальна пустеля, але кому це цікаво … так, керівництво СБУ?

  11. СБУ затримала колишнього депутата-комуніста Запорізької міськради, який «наводив» російські ракети на Україну

    Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента фсб під час спецоперації у Запоріжжі.

    За його наведенням російські загарбники здійснили серію ракетних ударів по місту в квітні та травні поточного року.

    Тоді внаслідок ворожих обстрілів загинуло 3 місцевих жителів. Також було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне з промислових підприємств регіону.

    За даними слідства, ворожим поплічником виявився палкий прихильник комунізму, який у 2001 році отримав 6 років тюрми за планування державного перевороту в Україні.

    Після виходу «на волю» вступив до місцевого осередку забороненої компартії і у 2015 році майже пів року був депутатом Запорізької міської ради.

    Також він був активним учасником прокремлівських організацій «Союз радянських офіцерів» та «Безсмертний полк».

    Наприкінці 2022 року його завербував кадровий співробітник фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

    Для виконання ворожих завдань російський агент сформував власну інформаторську мережу. До її складу ввійшли колишні «однопартійці» фігуранта, які проживають у Запоріжжі.

    Через них він «в темну» отримував інформацію про діючі промислові підприємства і технічний стан критичної інфраструктури.

    Потім зрадник особисто виїжджав на місцевість і проводив приховану фото- та відеофіксацію українських об’єктів.

    Отримані відомості передавав рф для підготовки повітряних атак по території регіону.

    Після ворожих ударів зловмисник «звітував» про їхні наслідки до фсб.

    Під час обшуків за місцем проживання затриманого виявлено мобільні телефони, які він використовував для спілкування з російською спецслужбою.

    Також у нього вилучено велику кількість забороненої комуністичної символіки.

    На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

  12. дуже схоже, що для керівництва Служби безпеки України війна закінчилася, а захисники в лавах ЗСУ і ТРО всім забезпечені і відмовляються від матеріального забезпечення!

    Інакше яке ще логічне пояснення можна знайти, спостерігаючи як Академія проводить тендер на капітальний ремонт правого крила гуртожитку на проспекті Лобановського, 98, на 56 МІЛЬЙОНІВ гривень??? Пане Василь МАЛЮК — ви там йобнулися чи шо??? Посилання на закупівлю: _https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-04-20-010061-a

  13. Ну як з такими «громадянами» — перевертнями і активістками що підривають Україну з середини, жити поруч? Виписка контактів в створені групі на одному з ЖК Одеси: Будьте уважні! На територію ЖК зайшли представники РВК і поліції. Тобіш ховайтеся, сидить в квартирах і не виходите на вулицю. Це п/п. Що на ринках, що на фірмах , що в торгівельних центрах і офісах фірм, кругом організовано оповіщення для ухилянтів. З тривожними кнопками оповіщення на телефон.

  14. Черняк, там твій доцент Погорецький білочку зустрів…
    11
    June 05, 2023
    02.06.2023 працівниками Шевченківського управління поліції ГУ НП в м. Києві складено адміністративні протоколи стосовно оперуповноваженого 1 відділу 1 управління ДВКР СБ України лейтенанта ПОГОРЕЦЬКОГО Миколи Миколайовича за ч. 1 ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді), ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП та оперуповноваженого 4 відділу цього ж управління майора ВІТЕРА Володимира Олеговича за ч. 1 ст. 178 КУпАП.

    Зокрема, близько 21год. 02.06.2023 ПОГОРЕЦЬКИЙ М. М. відпочивав з друзями у закладі “П’яна вишня” (вул. Велика Васильківська, 16) та, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, звернувся до адміністрації закладу з вимогою викликати поліцію для перевірки трьох відвідувачів за сусіднім столиком, які нібито ведуть сепаратистські розмови.

    Прибувши за викликом екіпажем поліції було встановлено, що ПОГОРЕЦЬКИЙ М. М., будучи в неадекватному стані, не може внятно прояснити ситуацію, а особи, на яких він вказав, є його друзями. У зв’язку з перебуванням ПОГОРЕЦЬКОГО М. М. в стані алкогольного сп’яніння у громадському місці стосовно нього винесено постанову за ч. 1 ст. 178 КУпАП.

    Під час перевірки документів у інших трьох відвідувачів один з них, незважаючи на попередження поліції, категорично відмовлявся надати документи. Громадянина було затримано із застосуванням спецзасобу “кайданки” та доставлено до ТВП Шевченківського управління поліції з метою встановлення особи. Затриманим виявився майор ВІТЕР В. О., стосовно якого працівниками поліцій складено протокол про затримання та винесено адміністративну постанову за ч. 1 ст. 178 КУпАП.

    Надалі біля відділення поліції працівниками поліції було зафіксовано факт керування автомобілем Hondа CR-V лейтенантом ПОГОРЕЦЬКИМ М. М., який повідомив про відсутність у нього водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу і відмовився пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння. Стосовно нього складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП та винесено постанову про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 126 КУпАП.

    Близько 23:30 02.06.2023 інформація відносно протиправних дій співробітників СБУ була доведена від МВС до СБ України за лінією чергової служби.

  15. Алкофронт агента Білочка, виявив колаборантів та зводив його до Вітру! А київські міліціонери зацінили хондовоз сірвант алкоопера Погорецкого!)))

  16. Рега і компанія нищать пам’ятні місця Академії!
    Нещодавно більшість академічних співробітників зауважили зникнення монументального панно з ТЕКСТОМ ДЕРЖАВНОГО ГІМНУ (!) Це панно багато років було окрасою академії, виготовлено на замовлення особисто першого ректора В.С.Сідака! Його просто знищили і заштукатурили стіну. Навіщо академії гімн України, навіщо згадка про Сідака? Кому заважало це панно? Не було де освоїти кошти?
    Рега, Євтушенко, Роговий, Ткачук — що ви лишите після себе?
    Чим ви можете похвалитися? Відповідь очевидна — нічим, бо ви НУЛІ!

    1. Когда начали задавать вопросы, панно с гимном тут же нашлось и самоустановилось в другом здании академии. Так что теперь если что — Юра скажет — я не уничтожил, я переместил. Лицемеры хреновы. Если б не всеобщее возмущение, панно разобранное сгнило б где-то в подвале.

  17. Сідака увіковічили на фасаді Академії, що благословив Голова Служби. А папередні рехтори хєрили першого ректора і возвеличували шейхів, мусіків. При цьому на панно офіційного тексту гімну не було. Хтось або тупить або свідомо перекручує)

    1. Ого, так він ще й неграмотний:)
      Звання «старшого наукового дослідника» в Україні не існує!
      До 2014 року було «старший науковий співробітник», після 2014 — «старший дослідник»!

  18. Андріє, або нефарт, або не везе… Для чого «мочити» викладачів, які можуть розповісти конкретику в аудиторії?!? Заздрість? Чи ще щось? Курсанти не всі безтолкові! Можливо «дитячі» образи на вік курсанства коли твої тапки монтажною піною до підлоги прикріплювати?!? Кого ти делегував в центральний апарат для обговорення проблем підготовки? Неонілу? Серйозно ? Людину, яка жодного відношення до служби не має. Яка замість того, щоб слухати потреби практиків, розповідала їм яких курсантів вони будуть отримувати…. Людину, за якою шлейф кримінальних проваджень… Ту, яка на 10-му році війни зареєстрована та активно використовує російські однокласники! Думай ТЕ…

  19. Писали при Микуліному, Скулиші, Кудінові. Пишуть і зараз. Наволоч не закінчується.

  20. Шановні академіки! Повідомляємо вам, що житлово-побутовою комісією Центрального управління СБУ рішення ректора Національно академії СБУ про надання першому проректору полковнику Гребенюку Віталію Миколайовичу на склад сім’ї 4 особи службової трикімнатної квартири, яку більше року тому звільнив полковник Петриченко, НЕ ПОГОДЖЕНО у звязку із його повною безпідставністю, протиправністю і тупістю.

  21. Нарешті прийшов час змін в гуманітарному інституті!
    Після демонстративного і систематичного ігнорування вказівок ректора весь директорат буде замінено до початку навчального року! Пане директор і заступники — скоріше шукайте собі місця, бо не вистачить на всіх:)

        1. Можливо він і менше зло ніж інші керівники інституту, але нарешті настав час конкретних змін. Тепер чекаємо рішень по Резі і Рижому.

  22. Добрий день, шановне панство. Відразу хочу попередити, що цей запис буде достатньо довгим, тому приємного читання. Мабуть, ви поставите запитання Чому не можна було б сказати це ректору одразу? І я відповім, що в нас легше покарати за щось, аніж почути думку інших. Пишу від себе особисто, але до цієї думки долучиться більша частина Академії.
    Хочу попередити, що цей запис не відноситься до провокацій, він закликає до змін, кидає виклик нашому керівництву почути курсантів та має на меті поліпшити роботу, умови та навчання всередині НА СБУ.
    Планую порушити декілька питань стосовно життя курсантів. Почнемо зі змін, які відбулися сьогодні. Керівництво без пояснень причин вводить правила, які суперечать здоровому глузду людини. Це стосується звільнень курсантів після пар. Колись було прийнято рішення про те, що відмінники виходять о 15.00 годині, хорошисти о 17.00, а ті в кого є трійки о 19.00. Від сьогодні ректорат чомусь вирішив зробити нормою вихід усіх курсантів з 18.00 години. Пояснюю чому в курсантів це викликає обурення. Пари за розкладом закінчуються о 13.20. Курсант сидить «втикає» в тупу в кімнаті, щоб дочекатися певної години та піти за її межі. Чому таке недбале ставлення до часу інших людей? Я хочу наголосити на тому, що більшість курсантів 3-5 курсів мають особисте життя, перебувають у шлюбі або довготривалих стосунках. Керівництво не розглядає навіть варіантів переглянути час виходу курсантів в ували. І це ми не говоримо про те, що якщо є якісь заплановані заходи тощо. Тобто, якщо курсантів покликали відвідати захід після пар, то вони спокійно його відвідують, але якщо на цей день нічого не заплановано, то чому люди просто сидять «просирають» час? Ми розуміємо, що йде розподіл по оцінках, але це не нормально коли людина виходить з Академії о 19.00 годині вечора, особливо взимку, особливо під час воєнного стану. І ми вважаємо, що можна просто сісти і подумати стосовно певних переваг для відмінників. А відповідно до нових «суперських» змін тепер в усіх вихід о 18.00. Де просто логіка в цих діях? Чому людина повинна приїжджати додому о 20.00 або ще пізніше? Ставтесь до своєї роботи серйозніше і поважайте наші сили та старання!
    Разом із новими змінами закрили рапорти на різні види виходу раніше за межі Академії. Тут більше ми хочемо спитати про адекватність керівництва, бо поки її не дуже видно… Багато курсантів в Академії, у яких батьки перебувають в інших містах або на фронті через війну, яка йде з 2014 року. З яких пір приїзд батьків перестав бути поважною причиною?! Керівництво бачить своїх діточок кожного дня і кожного дня веде їх до школи, так чому курсант не може побачитися зі своїми батьками, яких він не бачив більше ніж 3 місяці? Це говорить про неповагу до підлеглих. Далі про рапорти до лікарів у приватні клініки. Санчастина в Академії тупо «глушить» рапорти на лікарів поза шпиталем СБУ і не приймає зроблені курсантом аналізи в інших лікарнях. З якого це дива? Де написано, що ми зобовʼязані відвідувати лише шпиталь при СБУ? Почніть вже поважати особисті кордони людей.
    Далі хотілося б поговорити про умови бомбосховища, гуртожитку та деяких аудиторій в Академії. Я дуже сильно вибачаюсь, правда, але бомбосховище на території НА СБУ це просто повний пиздець… Немає ніяких запасів їжі, води, генераторів, меблів, обігрівачів, розеток, протигазів, аптечок тощо!!! Повністю не обладнане бомбосховище! З труб які проходять під землею падає пилюка прямо на голови курсантів. Труби нічим не закриті, тобто високі хлопці і дівчата, стоячи, можуть просто вдаритися головою. Мені соромно за те, що ми просимо зробити нам бомбосховище після 1,5 року повномасштабної війни. Далі про кімнати в гуртожитку Академії. Так, як дівчата живуть в гуртожитку на іншому обʼєкті, а на територію Академії прибувають тільки на пари, то їм виділили кімнати. Просто ось зараз уявіть, по 10-15 людей знаходиться в одній невеликій кімнаті з 3-4 ліжками. Це що, бляха, тюрьма якась чи що? Якщо по вашому наказу у нас вихід з 18.00, то де ми повинні перебувати з 13.20 (кінець пар) до 18.00? Лежати на полу або може ми кажани і можемо висіти під стелею?… Заведіть до нас дітей ректорату і нехай вони подивляться які є прекрасні умови життя!
    Хотілося б ще поговорити про концерти та заходи, на які змушують ходити курсантів та роздають питання перед ними, щоб ми їх ставили виступаючій особі… вибачаюсь, «савок» ніби розпався, але щось з багатьох він не вийшов. Навіщо робити ілюзію справжнього інтересу, якщо його нема? Не було б логічним зібрати курсантів та спитати кого з істориків, спортсменів або зірок ми б хотіли бачити, щоб туди дійсно хотіли піти і не роздавати ці дурнуваті питання.
    Далі взагалі улюблена тема курсантів. Це повага до курсантів, якої не те що нема, вона просто відсутня. Прикладом може стати відношення до нас на парах та відношення деяких осіб з керівного складу. Проявляється це у постійному «ти-кані» в нашу сторону, ігнорування іншої думки, деякі викладачі просто не вислуховують, не ведуть дискусії і ігнорують інакше бачення, яскрава зневага до ЛГБТ спільноти, трансляція «совкових» поглядів. Деякі дозволяють собі виганяти людей по 20-22 роки за межі аудиторії і змушують «захадіть нармальна». На постійній основі ігнорування реалій війни та просте порушення етикету. Ректорат дозволяє собі визивати на приватні розмови та випитувати інформацію про особисте життя курсантів. Чомусь стало нормою відпускати недоречні жарти стосовно особистого життя курсантів. Ми вважаємо, що таким людям не місце в таких установах, бо повага та субординація працює лише в їх сторону, однак курсанти теж мають право на конфіденційність особистого життя і ми вимагаємо навчитись це поважати. Не менш цікавим є «прикол» про «зникання» курсантів, коли до Академії приїжджають гості. Ректорат на повному серйозі пише в бесіди з підлеглими те, що курсантам неможна ходити якийсь час по певному поверху та не зʼявлятися на очах у гостей. Це взагалі ні в які рамки не лізе. Ми хочемо нагадати, що це НАВЧАЛЬНИЙ заклад для КУРСАНТІВ, а не галерея з картинами. З якого це дива нам розказують де ходити в закладі в якому ми навчаємось?
    Всі ці питання та проблеми обговорювалися з начальниками курсів та їх заступниками. Питання потребують негайного вирішення. Всі ситуації реальні і на кожну є – відео та фото докази та свідчення самих курсантів. Окрему повагу за дійсну участь у житті курсантів хочемо виразити Резі Юрію Олексійовичу. Людина, яка дійсно переймається проблемами курсантів та бере активну участь у житті та навчанні курсантів.
    Звертаємось ще раз до ректорату, змінюйтесь! Якщо ви не готові або не в змозі змінювати країну на краще, то дайте шанс молоді налагодити ті процеси, на які ви відверто «забили». Залишайте свої робочі місця і хай на них приходять люди, які зацікавлені у перебудові освітньої та військової ланок України.

    1. Автор, я тебе так розумію. Дякувати Богу роки мого обмеження волі в шаразі пройшли, а по твоєму посту видно, що нічого не змінилося. Ще й риже повернулося, знову зайобує вас цими тупими зарядками і бігатнею? Чесно кажучи, за часів кудінова все було абсолютно так само, нас не вважали за людей абсолютно і ховали від людей нормальних. З цими рапортами на вихід у звільнення завжди була срачка, постійні маніпулювання. Доводилося приносити справку, що рідна людина дійсно перебуває на лікуванні і тільки тоді підписували рапорт. Рега єдиний адекватний, але з ним теж були нюанси. Рижий просто моральний покидьок. Мацюк був, але то геть уйобіще, був особистий з ним конфлікт. Автор, я так розумію, що ти ще не випускник, але сподіваюся що ти витримаєш тей дурний час коли вас будуть розподіляти по управам, от тоді ти побачиш who is who. Це буде самий треш за всі 5 років, за госи не парься ставлять 5 лише тим, хто йде в Київ, а всьому зброду хто по областям будуть ставити що захочуть. В мій час тих хто йде в області взагалі не сприймали. Після закінчення шараги мене відправили на курси буквально через три місяці після виходу на службу, у мене аж сердце ледь не стало від жаху. Дякувати Богу був самий розпал ковіду і курси пройшли повз мене на змінах. Любий автор, з розумінням до тебе і з ненавистю до шараги. Тримайся, випуск 2020р.

      1. Та мені вааще пух…й не заморачуйся дитятко. Бережи букофффки. Тобі ще бороться і борться (стучать і стучать) :)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ