Человек не терпит насилия!

АРМА: головний спеціаліст розглянув журналістський запит по керівнику свого відділу

123 

На сторінці сайту Mind.ua (https://mind.ua/news/20235142-korupcijnu-provinu-top-kerivnikiv-arma-sudom-ne-dovedeno-t-v-o-golovi-agentstva) в грудні минулого року розміщено статтю під назвою «Корупційну» провину топ-керівників АРМА судом не доведено – т.в.о. голови Агентства».

Із статті видно, що журналіст інформаційного агентства “Mind.ua” Величко Любов Михайлівна подала до АРМА 22 грудня 2021 р. запит про надання коментаря з наступного:

1) Чому ви не ініціювали службове розслідування з приводу незаконного привласнення 400 тис. доларів з боку службових осіб АРМА (Володимир Павленко, Віталій Сигидин, Вахтанг Бочорішвілі, Єгор Сігарьов)?

2) Чому ви не звільнили підозрюваних в особливо тяжкому корупційному злочині в рамках кримінального провадження № 42020000000002497 Вахтанга Бочорішвілі та Єгора Сігарьова?

3) Чому ви призначили Вахтанга Бочорішвілі на посаду начальника відділу договірної роботи АРМА?

4) Чи здійснюють тиск на вас Вахтанг Бочорішвілі та Єгор Сігарьов? Якщо так, то в якій формі?

5) Чи пропонують вам Вахтанг Бочорішвілі та Єгор Сігарьов долучитися до нових корупційних схем?

В цій же статті розміщено лист АРМА вих. № 9712/1-44-21/7 від 30.12.2021, зміст якого спрямований на захист працівників АРМА – Вахтанга Бочорішвілі і Єгора Сігарьова.

Також, у цій статті говориться, що «при цьому, т.в.о. голови АРМА не відповів, чому він призначив відстороненого судом від посади керівника управління менеджменту активів Вахтанга Бочорішвілі на посаду начальника відділу договірної роботи АРМА.».

Тобто Вахтанг Бочорішвілі на час подання запиту журналістом Величко Л.М. і надання відповіді АРМА за вих. № 9712/1-44-21/7 від 30.12.2021 очолював відділ договірної роботи Управління правового забезпечення, і як керівник цього підрозділу напевно мав у підпорядкуванні працівників.

Як свідчить останній аркуш листа АРМА за вих. № 9712/1-44-21/7 від 30.12.2021 цей лист готував Костянтин Корнєєв.

Згідно відкритих джерел можна встановити (https://arma.gov.ua/lustration), що стосовно Корнєєва Костянтина Валерійовича, головного спеціаліста відділу договірної роботи Управління правового забезпечення з 02.09.2020 розпочалась перевірка згідно Закону України «Про очищення влади».

Тобто, це може означати, що Костянтин Корнєєв як підлеглий працівник Вахтанга Бочорішвілі розглядав запит про надання коментаря Величко Любов Михайлівни від 22 грудня 2021 р. і готував відповідь АРМА за вих.№ 9712/1-44-21/7 від 30.12.2021, що стосувалась у тому числі Вахтанга Бочорішвілі, його безпосереднього керівника.

Саме Бочорішвілі, як безпосередній керівник Корнєєва вносить пропозиції начальнику Управління правового забезпечення щодо його заохочення і притягнення до відповідальності, організовує його роботу.

Це може свідчити, що отримавши на свій розгляд запит про надання коментаря Величко Любов Михайлівни від 22 грудня 2021 р., Корнєєв Костянтин Валерійович не вчинив дій, передбачених статтею 28 Закону України «Про запобігання корупції», не усунувся від його розгляду. Чи міг Корнєєв бути безстороннім, неупередженим розглядаючи запит журналіста по своєму керівнику?

У зв’язку з чим Корнєєвим Костянтином Валерійовичем ймовірно порушено антикорупційне законодавство, за що може наступати адміністративна відповідальність, передбачена частинами 1, 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

        Хто ж так підставив із запитом Корнєєва, чому не подумати перед тим, як зробити? Спеціально уповноважені суб’єкти у сфері протидії корупції розберуться!

 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. Так может Корнеев россмотрел запрос журналіста по Бочоришвили, так как хотел отслужится перед начальником?)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ