Человек не терпит насилия!

НЕСВОЄЧАСНЕ ПОДАННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ ДИРЕКТОРОМ КП БОГОДУХІВСЬКА ДРУКАРНЯ?

kartinka 1 1

ГО «Слобожанський ресурсний центр» проведено перевірку випадків порушень під час заповнення декларацій, в тому числі невідповідності декларацій реальному стилю життя посадовців.

В рамках перевірки було виявлено, що можливо будучи звільненим 05.11.2020 року з посади директора КП Харківської обласної ради «Богодухівська друкарня», являючись на підставі підпункту «а» п. 2 ч. 1 ст. 3, абз.14 ч.1 ст.1 Закону України «Про запобігання корупції» суб`єктом декларування, на якого поширюється дія цього Закону, в порушення вимог абз.1 ч.2 ст. 45 вказаного Закону, несвоєчасно без поважних причин подав декларацію особи ,уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування перед звільненням за період, який не був охоплений раніше поданими деклараціями, а саме подав її на офіційний сайт НАЗК лише 08.02.2021 року, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.

Приміткою до ст.172-6КУпАП визначено, що суб`єктом правопорушень у цій статті є особи, які відповідно до частин першої та другої статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» зобов`язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За вказаним фактом юристами ГО «Слобожанський ресурсний центр» підготовлено та направлено звернення до Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та Національного агентства з питань запобігання корупції з метою проведення перевірки складу кримінального чи адміністративного правопорушення.

 

 

*Ініціатива “Центр протидії корупції на Харківщині” реалізовується ГО «Слобожанський ресурсний центр» в рамках проекту «Підтримка антикорупційних ОГС для зміцнення верховенства права», що впроваджується громадською організацією «Чернігівський Центр Прав Людини» за підтримки Програми МАТRА Посольства Королівства Нідерландів.

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю авторів і жодним чином не відображає точку зору Посольства Королівства Нідерландів, м. Київ чи ГО «Чернігівський Центр Прав Людини».

 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ