Человек не терпит насилия!

Лисий із 90-х. Рейдерські схеми Сергія Самсонюка (Продовження)

lisiy z 90 h reyders k shemi serg ya samsonyuka ord 1

У першій частині — https://ord-ua.com/2022/02/08/lisij-iz-90-h-rejderski-shemi-sergija-samsonjuka/ ми розповіли, з чого почався шлях у політику одного із найодіозніших рекетирів із 90-х з Кам’янець-Подільського Сергія Самсонюка. Як цьому кримінальному авторитету з «погонялом» Самсон, за яким з минулого брудним шлейфом тягнуться кримінальні справи, пов’язані із знущанням та побиттям людей, які нерідко супроводжувалися катуваннями, зґвалтуваннями та вбивствами, вдалося потрапити до міської ради. Вже як політик, Самсонюк не відмовився і продовжує використовувати методи й засоби, прихоплені з базарного рекету.

Неадекватний депутат

Щоб закріпити за собою вже «відхапану» комунальну власність та взяти нову, Сергій Самсонюк вирішив піти у політику. На місцевих виборах він набрав цілих 22 голоси ОТГ, що вже свідчить про «популярність» Самсона серед громади Кам’янець-Подільського. Втім досвід «решали» із 90-х таки дає про себе знати, адже більш рейтингові кандидати чомусь раптово відмовились від депутатства на його користь.

Депутатська діяльність Сергія Самсонюка – взагалі окрема історія. Присутні на засіданнях за його участю відзначають, що Самсонюк часто поводить себе агресивно та неадекватно. У багатьох навіть склалося враження, що депутат приходив «нанюханим», коли намагався вирішувати питання як звик – силою та погрозами. За словами місцевої депутатки Ірини Шелепницької, Самсонюк неодноразово погрожував та ображав інших депутатів міськради, а вся його діяльність направлена на саботування роботи нового мера.

На своїй сторінці у Facebook жінка написала: «Чесно кажучи, не знаю куди ще звернутися. В поліцію вже зверталася. Якось виходить, що людина з сумнівними моральними цінностями, дозволяє собі публічно обзивати, погрожувати, застосовувати фізичну силу. Ця людина – Самсюк Сергій, який сьогодні на погоджувальній раді депутатів вкотре дозволив собі відверте хамство». За її словами влітку 2 липня 2021 року проти Самсонюка навіть було заведено кримінальну справу через слідчого суддю в ЄРДР через тиск на депутатів. Також на Сергія Самсонюка відкрито кримінальне провадження за фактом протиправного заволодіння майном (ст. 206-2 ККУ) та підроблення, використання підроблених документів (ст. 358 ККУ). Однак, це вочевидь не зупиняє Самсона, який і сам подав до суду на мера міста, коли той не допустив людину із його минулим до посади секретаря міськради.

Ласий шматок

Апогеєм боротьби за владу в місті стала ситуація довкола КП «Міськтепловоденергія». Роками це комунальне підприємство, яке нібито належить громаді, насправді працювало на користь місцевої злочинної групи. Гендиректор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук взяв близько 200 мільйонів гривень кредиту, який зобов’язане віддавати місто. При цьому навіть не давши провести незалежний аудит підприємства та аналіз його резервів! Тим не менш, погашення кредитного боргу проводиться за рахунок підвищення тарифів на опалення, гарячу та холодну воду, а також інших комунальних платежів. Тобто з кишень усіх містян.

Причому, чи не найбільш активним лобістом Гордійчука у міськраді був ніхто інший, як Сергій Самсонюк. Депутат часто скандалами зривав сесії, тільки б не допустити розгляду питань щодо стану справ на підприємстві. Коли новий мер Кам’янець-Подільського таки зумів подолати цей опір та нарешті звільнив гендиректора КП «Міськтепловоденергія», той навіть не підписав своє звільнення. Натомість Гордійчук узяв лікарняний із якого й досі вийшов, а замість себе призначив виконуючим обов’язків керівника підприємством добре знайомого Сергія Самсонюка.

Втім ця історія навряд чи добре закінчиться, для 75-річного екс-директора, адже Валерій Гордійчук перестав бути корисним для Самсона, передавши йому всю повноту влади. Тепер ніщо не завадить повісити всіх «собак» на Гордійчука, який вірою і правдою роками дерибанив бюджет комунального підприємства. Враховуючи, що посіпаки Самсонюка – Зезя та Гесель вже отримували реальні терміни за його справи, списати на Гордійчука усі борги та махінації на КП «Міськтепловоденергія» виглядає чи не найлогічнішим кроком. Адже для Самсоненко головне відвести від себе підозри, знайти «цапа-відбувайла» та по можливості зберегти за собою контроль над головним комунальним підприємством міста.

Ситуація й справді вражає, адже Сергій Самсонюк, який вочевидь звик ставити себе вище закону не збирається рахуватися із громадою Кам’янець-Подільського. Авторитет із 90-х задіє усі зв’язки, щоб до останнього не випускати зі своїх пазурів таку ласу кормушку як КП «Міськтепловоденергія». Адже підприємство, від якого залежить ціле місто – це без перебільшення курка, яка несе золоті яйця. Тим більше, що місцеві правоохоронні органи, з якими Самсон має непогані зв’язки, ніяк не реагують на по суті захоплене комунальне підприємство, в якому «тітушки» фізично не пускають на робоче місце новообране керівництво.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ