Человек не терпит насилия!

Конфлікт у стилі екшн в Світловодську: Котенко VS Маліцький

papnp

КНП «Світловодська ЦРЛ» Світловодської міської ради – є багатопрофільним закладом охорони здоров’я І категорії, який забезпечує надання кваліфікованої вторинної (спеціалізованої) стаціонарної та амбулаторно-поліклінічної медичної допомоги населенню. Діяльність КНП «Світловодська ЦРЛ» СМР направлена на забезпечення населення якісними медичними послугами, розширення їх доступності, підвищення якості та безпеки медичної допомоги.

Всі ми пам’ятаємо про обіцяні заробітні плати лікарям у розмірі 20 тисяч гривень, а середньому медперсоналу — 13,5 тис. грн з 1 січня 2022 року. Вже минув місяць 2022 року, а ще досі медики не отримали обіцяне. І справа в тому, що керівник лікарні залишився сам на сам з проблемою, а міська влада Світловодська впевнено ігнорує свою причетність до медичного закладу, та фактично відмовляється від своєї ж власності.

Днями про це заявив міський голова Андрій Маліцький під час прямого ефіру у студії «Світловодськ Інформ».

»На жаль, я не володію інформацією … Я знаю тільки те, що є затримка по зарплаті …Це проблема головного лікаря та НСЗУ.» – сказав Андрій Маліцький.

І таких горе-керманичів громад по Україні кілька десятків.

З даного приводу висловилася, колишня очільниця МОЗ Зоряна Скалецька:

»Нагадую, що керівники медичних закладів не є їх власниками і проблеми, які виникають з фінансами, має вирішувати власник, тобто, місцева влада. Вирішувати означає і знаходити кошти, і спілкуватися з урядом по знаходженню необхідних ресурсів.»

І поки головний лікар та міський голова з’ясовують, хто з них вправніший та розумніший – медики змушені сидіти без копійки в кишені.

Очільник міста вкотре наголошує, що навіть при бажанні, у міському бюджеті просто немає коштів, аби покрити заборгованість та звинувачує головного лікаря у недбальстві. А от про свою некомпетентність та службове недбальство – замовчує. Та й збільшити бюджет міста можна – достатньо лише легалізувати трудові відносини колективів на заводах його спонсорів, де працівникам офіційно виплачують мінімальні оклади, а решту заробітної плати видають у конвертах.

Проте мер молодець проти овець, а проти баранця й сам як вівця.

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 3 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ