Человек не терпит насилия!

Чиста економія, чи шлях до знищення Світловодська? Чим насправді займається Андрій Маліцький

bez nazvanija 1

Міський бюджет, простими словами – це рахунок, на якому акумулюються кошти для забезпечення основних потреб мешканців міста. Основним завданням міської ради та її голови, насамперед, є забезпечення комфортних умови проживання для жителів та гостей міста. І для того щоб створити ці умови, потрібно мати ресурси для їх забезпечення. Людський ресурс – це виконавчі органи влади, а міський бюджет є фінансовим ресурсом для забезпечення тих чи інших видатків. В основному це видатки на зарплату працівників бюджетної сфери, утримання установ бюджетної сфери міського підпорядкування, на розвиток міста.

 

Аби забезпечити гідний рівень комфорту мешканцям та гостям міста, виконавчий комітет міської ради разом із депутатським корпусом та очільником міськради, повинні працювати стабільно і послідовно, забезпечуючи розвиток території за основними пріоритетними напрямками, вирішуючи поточні питання життя громади.

А от чому керманичі міста Світловодськ не розуміють, чи не хочуть зрозуміти, цих простих речей – лишається таємницею.

З метою успішного розвитку та життєдіяльності території міською радою на 2021 рік мав бути прийнятий збалансований, реалістичний та прозорий бюджет Світловодської міської територіальної громади. А міський голова, як гарний господар, мав би забезпечувати його стабільність та виконання протягом року, не допустивши заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, вчасно здійснюючи оплату за енергоносії, контроль надходжень та витрат, стану виконання бюджету та фінансово-бюджетної дисципліни.

 

Проте пан Маліцький не доклав жодних зусиль для виконання планових показників бюджету та на збільшення обсягів надходжень податків та зборів. Саме тому, можна стверджувати, що бюджетна політика міської ради проводилась неправильно та неефективно.

 

Натомість Андрій Іванович спромігся детально розібратися на питаннях економії бюджетних коштів. І вийшло це у нього досить непогано, бо ж гарно зекономив:

  • ·         На зарплатах працівників бюджетної сфери, окрім своєї власної (на собі економити – не комільфо);
  • ·         На енергоресурсах – відправив заклади освіти на дистанційку (голі стіни отоплювати не треба) і за харчування школярів, тендер на що подати забув, голова боліти не буде.
  • ·         На фінансуванні інклюзивної освіти;
  • ·         Закупці піщано-сольової суміші (мабуть, зима пообіцяла йому, що не прийде).

І таких пунктів економії у міського голови ще безліч. Добре, що хоч дурниці різні в голову не прийшли і пан Маліцький не здогадався зекономити на таких життєво необхідних та стратегічно важливих питаннях, як функціонуванні Муніципальної варти, новорічних подарунках — собі-коханому та апарату міськради, і багатьох інших власних забаганках.

 

І це безглуздя, все ще не край багатого економічного досвіду Андрія Івановича. У найближчому майбутньому він збирається провести тотальну оптимізацію чисельності штату працівників бюджетної сфери, про що він відкрито попередив присутніх під час 25-ї сесії Світловодської міської ради. І все це з метою економії бюджету, до збільшення дохідної частини якого, він особисто не має жодного стосунку. Хоча, при бажанні, міг би суттєво збільшити – достатньо було би лише легалізувати трудові відносини колективів на заводах його спонсорів, де працівникам офіційно виплачують мінімальні оклади, а решту заробітної плати видають у конвертах.

Світловодськ – прекрасне та гідне місто, і за певних умов могло би стати перлиною Кіровоградщини і навіть туристичною Меккою всього регіону. Але, поки, не склалося, хоча містяни і покладали великі сподівання молодого та амбітного очільника міста, за якого і віддали свої голоси на минулих виборах.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ