Человек не терпит насилия!

Хто заробив на апаратах штучної вентеляції легень в Харкові

В рамках проекту «Посилення громадського контролю у сфері освіти та охорони здоров’я в Харківській області», що виконується  ГО «Мережа антикорупційних центрів», за фінансової підтримки Європейського Союзу  та Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST) проведено моніторинг аналітичної системи prozorro, та виявлено, що 18.03.2020 між ТОВ «БІЛІМЕД» (Постачальник) і КНП «МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ШВИДКОЇ ТА НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ІМ. ПРОФ. О.І. МЕЩАНІНОВА» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (Замовник) укладено договір № 106 про закупівлю товарів апаратів штучної вентиляції легень SERVO-i у кількості 4 комплектів, ціна за комплект 2500000 грн., загальна вартість договору 10 000 000 грн.

Крім того, 18.03.2020 між ТОВ «БІЛІМЕД» (Постачальник) і КНП «МІСЬКИЙ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР» ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (Покупець) укладено договір № О-2 про закупівлю товарів апарат штучної вентиляції легень SERVO-i у кількості 1 комплект, ціна за комплект 2 500 000 грн., загальна вартість договору 2 500 000 грн.

Відповідно до даних офіційного порталу оприлюднення інформації про публічні закупівлі України prozorro.gov.ua, 27.03.2020 між ТОВ «БІЛІМЕД»  (Постачальник) і Департаментом охорони здоров`я Дніпропетровської обласної державної адміністрації (Замовник) укладено договір № 02/2020 про закупівлю товарів за державні кошти, відповідно до якого Постачальник здійснив поставку апаратів штучної вентиляції легень SERVO-i у кількості 2 комплектів за ціною 2399903 грн. за комплект.

Отже, є підстави вважати, що ТОВ «БІЛІМЕД»  здійснено постачання апаратів штучної вентиляції легень SERVO-i на адресу Лікарні за ціною, що перевищує ціни на ідентичний товар Товариства в той же період часу на 100000 грн. за одиницю, що може свідчити про заволодіння коштами бюджету міста Харкова в сумі 400000 грн.

Також ТОВ «БІЛІМЕД»  здійснено постачання апарату штучної вентиляції легень SERVO-i на адресу Центру за ціною, що можливо штучно перевищує ціни на ідентичний товар Товариства в той же період часу на 100 000 грн. за одиницю, а це вже може свідчити про ймовірне  заволодіння коштами бюджету міста Харкова в сумі 100 000 грн.

Таким чином, є вірогідність, що загальна сума завданих збитків бюджету міста Харкова у вигляді безповоротного зменшення активів внаслідок порушення законодавства може складати 500 000 грн.

З цих підстав Мережа антикорупційних центрів направила звернення до правоохоронних органів щодо проведення комплексної перевірки діяльності товариства та службових осіб лікарні та центру під час проведення закупівель, що направлені  на боротьбу із Covid-19.

*Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю ГО «Мережа антикорупційних центрів» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ